Uzeli im Suareza i Kutinja, napašće i Firmina!

Barsa vs Liverpul – treći čin! Osim Brazilca, još dva kandidata za naslednika Urugvajca u napadu katalonskog giganta.

Fudbal 21.10.2018 | 20:00
Uzeli im Suareza i Kutinja, napašće i Firmina!
Informacija na nivou glasine. Mada, sve velike priče u svetu fudbala moraju nekako da se zakotrljaju. Pogotovo što posle odlazaka Nejmara u Pari Sen Žermen i Kristijana Ronalda u Juventus ništa nije u domenu nemogućeg, te otuda i vest da Barselona planira da kupi – Roberta Firmina!

Naravno, ne odmah, pitanje je da li i sledećeg leta, ali i španski i engleski mediji sve su glasniji u objavama da Katalonci žele napadača Liverpula, kao dostojnu zamenu Luisu Saurezu. Po više osnova. Urugvajcu polako ističe rok trajanja, počeo je petu sezonu na Nou Kampu, u januaru će proslaviti 32. rođendan i premašio je zenit. Više nije u punoj snazi i bez obzira što se višestruko isplatio aktuelnom prvaku Španije, Barsa gleda u daleko budućnost i pravi projekciju tima za narednih nekoliko godina. Sveža krv joj je potrebna, a jedan od kandidata da zameni El Pistolera je upravo Bobi Firmino.

Pre svega po stilu igre, čini se da bi „legao“ Barseloni. Osim toga, njegov zamljak i saigrač iz brazilske reprezentacije Filipe Kutinjo smatra se jednim od zagovornika ideje da tim Ernesta Valverdea bude pojačan sadašnjom „devetkom“ Liveprula. Firmino je pet godina mlađi od Suareza i to je njegova velika prednost. Pogotovo što na tržištu nema baš mnogo fudbalera koje Barsa sebi može da priušti, a da su bolji od golgetera Crvenih. A i kataloska poslovna politika, između ostalog, bazira na dovođenju Holanđana i Brazilaca.

Naravno, ostaje pitanje cene. Pogotovo usled saznanja da je Firmino u aprilu produžio vernost klubu sa Enfilda do juna 2023. godine. Jasno je koliko je važan Jirgenu Klopu, pošto napadački trozubac Salah-Mane-Firmino važi za jedan od ubitačnijih u evropskom fudbalu, ali... Ako je baš Barselona, posle početnog odbijanja, uspela da slomi otpor Liverpula i najpre kupi Luisa Suareza i Filipea Kutinja, zašto onda ne bi mogla da priušti i Roberta Firmina?

Ukoliko se to ne desi, na listi potencijalnih zamena Suarezu, nalaze se Nikola Pepe iz Lila i poljsko čudo Kšištof Pjontek iz Đenove.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar