Док му ултраси цртају мету и зову га “пластични“...

. . . газда Хофенхајма дао 100. 000. 000 евра за изградњу болнице! Свака част господине Хоп!

Фудбал 21.10.2018 | 19:00
Док му ултраси цртају мету и зову га “пластични“...
Неко ко апсолутно не прати фудбал одмах би питао: како вас није срамота да вређате оваквог човека? Али фудбал је то. Страст. И мозак на отаву. Бар кад су тврдокорни навијачи у питању. Њима су само боје битне. Све остало се губи у даљини. Па тако и велико срце Дитмара Хопа, газде Хофенхајма и једног од људи којег навијачи већине немачких клубова по навици вређају, јер сматрају да његова творевина не би смела да игра Бундеслигу. Пластичан клуб, сеоски, без традиције. Уздигнут само од Хопових милиона.

И све је то тачно. Али ако је већ тако онда би ускоро могли да крену и на болницу. Јер једна потпуно нова, сасвим модерна, биће подигнута баш новцем Дитмара Хопа, који је у ту сврху наменио чак 100.000.000 евра!

Дакле и словима: сто милиона евра!

Јесте да је милијардер чије се богатство процењује на 9.600.000.000 евра, али кад би сваки толико богат човек био једнако великодушан свет би био много лепше место за живот. Иначе, болница за кардио-васкуларне болести биће отворена 2020. године у Хајделбергу, а све скупа коштаће око 200.000.000 евра. Половину ће дакле датои сам Хоп, од раније познат као велики филанстроп.

Сада је стао уз раме браћи Штрунгман, оснивачима фармацеутске копаније Хексал, који су једном приликом издвојили 200.000.000 евра како би помогли истраживање мозга на институте у Франкфурту. Откако је 1995. направио своју фондацију Дитмар Хоп је укупно донирао 740.000.000 евра за више од 1.000 различитих пројеката у спорту, медицини, социјалним случајевима и образовању.

Али у Бундеслиги Дитмар Хоп је “непријатељ број један”. Посебно га мрзе ултраси из Дортмунда и Келна. Баш недавно су га на Вестфалену називали “кучкиним сином” и цртали му велику мету преко лица. Кривичну пријаву одмах је поднео.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар