Dok mu ultrasi crtaju metu i zovu ga “plastični“...

. . . gazda Hofenhajma dao 100. 000. 000 evra za izgradnju bolnice! Svaka čast gospodine Hop!

Fudbal 21.10.2018 | 19:00
Dok mu ultrasi crtaju metu i zovu ga “plastični“...
Neko ko apsolutno ne prati fudbal odmah bi pitao: kako vas nije sramota da vređate ovakvog čoveka? Ali fudbal je to. Strast. I mozak na otavu. Bar kad su tvrdokorni navijači u pitanju. Njima su samo boje bitne. Sve ostalo se gubi u daljini. Pa tako i veliko srce Ditmara Hopa, gazde Hofenhajma i jednog od ljudi kojeg navijači većine nemačkih klubova po navici vređaju, jer smatraju da njegova tvorevina ne bi smela da igra Bundesligu. Plastičan klub, seoski, bez tradicije. Uzdignut samo od Hopovih miliona.

I sve je to tačno. Ali ako je već tako onda bi uskoro mogli da krenu i na bolnicu. Jer jedna potpuno nova, sasvim moderna, biće podignuta baš novcem Ditmara Hopa, koji je u tu svrhu namenio čak 100.000.000 evra!

Dakle i slovima: sto miliona evra!

Jeste da je milijarder čije se bogatstvo procenjuje na 9.600.000.000 evra, ali kad bi svaki toliko bogat čovek bio jednako velikodušan svet bi bio mnogo lepše mesto za život. Inače, bolnica za kardio-vaskularne bolesti biće otvorena 2020. godine u Hajdelbergu, a sve skupa koštaće oko 200.000.000 evra. Polovinu će dakle datoi sam Hop, od ranije poznat kao veliki filanstrop.

Sada je stao uz rame braći Štrungman, osnivačima farmaceutske kopanije Heksal, koji su jednom prilikom izdvojili 200.000.000 evra kako bi pomogli istraživanje mozga na institute u Frankfurtu. Otkako je 1995. napravio svoju fondaciju Ditmar Hop je ukupno donirao 740.000.000 evra za više od 1.000 različitih projekata u sportu, medicini, socijalnim slučajevima i obrazovanju.

Ali u Bundesligi Ditmar Hop je “neprijatelj broj jedan”. Posebno ga mrze ultrasi iz Dortmunda i Kelna. Baš nedavno su ga na Vestfalenu nazivali “kučkinim sinom” i crtali mu veliku metu preko lica. Krivičnu prijavu odmah je podneo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar