Никола Карабатић пропушта Свјетско првенство!

Французи бране злато без Карабатића! Велики пех за "триколоре" пред Светско првенство у Немачкој.  Француски оперисао стопала те неће моћи да брани планетарни трон са саборцима из националног тима.  

Остали спортови 21.10.2018 | 12:30
Никола Карабатић пропушта Свјетско првенство!
Велики ударац за француски рукомет! Можда и најбољи играч света у последњој деценији, Никола Карабатићнеће моћи да игра на предстојећем Светском првенству које се одржава од 10. до 27. јануара у Данској и Француској.

Чувени средњи бек, момак овдашњег порекла морао је на операцију десног стопала тако да ће рехабилитација потрајати најмање око четири месеца. На овај потез га је приморала упала коју је трпео од почетка сезоне.

Француска је пре две године пред својим навијачима разбила Норвешку у финалу, док је бронзана медаља припала Словенији предвођеној са клупе Веселином Вујовићем која је била боља од фаворизоване Хрватске. Никола Карабатић, инче играч Пари Сен Жермена је тада проглашен најбољим играчем првенства.

Српска репрезентација није се изборила за СП у Француској, али ће се наћи на предстојећој планетарној смотри у Данској и Немачкој.

Светско првенство у Данској и Немачкој, од 10. до 27. јануара, протећи ће без једног од најбољих рукометаша данашњице - Николе Карабатића.

Репрезентативац Француске неће моћи да помогне својој селекцији у одбрани злата освојеног 2017, пошто мора на операцију стопала десне ноге. Та повреда мучи га од почетка сезоне и процењено је да се хируршки захват не сме више одлагати.

По информацијама франуских медија, Карабатић ће, ипак, бити спреман за клупске обавезе и покушај Пари Сен Жермена да остане на врху националног првенства, као и да први пут освоји Лигу шампиона.

Што се тиче Мундијала, Француска ће играти у Групи А у којој је и Србија, а ту су још домаћин Немачка, Бразил и репрезентација комбинована од играча Јужне и Северне Кореје.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар