Nikola Karabatić propušta Svjetsko prvenstvo!

Francuzi brane zlato bez Karabatića! Veliki peh za "trikolore" pred Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.  Francuski operisao stopala te neće moći da brani planetarni tron sa saborcima iz nacionalnog tima.  

Ostali sportovi 21.10.2018 | 12:30
Nikola Karabatić propušta Svjetsko prvenstvo!
Veliki udarac za francuski rukomet! Možda i najbolji igrač sveta u poslednjoj deceniji, Nikola Karabatićneće moći da igra na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava od 10. do 27. januara u Danskoj i Francuskoj.

Čuveni srednji bek, momak ovdašnjeg porekla morao je na operaciju desnog stopala tako da će rehabilitacija potrajati najmanje oko četiri meseca. Na ovaj potez ga je primorala upala koju je trpeo od početka sezone.

Francuska je pre dve godine pred svojim navijačima razbila Norvešku u finalu, dok je bronzana medalja pripala Sloveniji predvođenoj sa klupe Veselinom Vujovićem koja je bila bolja od favorizovane Hrvatske. Nikola Karabatić, inče igrač Pari Sen Žermena je tada proglašen najboljim igračem prvenstva.

Srpska reprezentacija nije se izborila za SP u Francuskoj, ali će se naći na predstojećoj planetarnoj smotri u Danskoj i Nemačkoj.

Svetsko prvenstvo u Danskoj i Nemačkoj, od 10. do 27. januara, proteći će bez jednog od najboljih rukometaša današnjice - Nikole Karabatića.

Reprezentativac Francuske neće moći da pomogne svojoj selekciji u odbrani zlata osvojenog 2017, pošto mora na operaciju stopala desne noge. Ta povreda muči ga od početka sezone i procenjeno je da se hirurški zahvat ne sme više odlagati.

Po informacijama franuskih medija, Karabatić će, ipak, biti spreman za klupske obaveze i pokušaj Pari Sen Žermena da ostane na vrhu nacionalnog prvenstva, kao i da prvi put osvoji Ligu šampiona.

Što se tiče Mundijala, Francuska će igrati u Grupi A u kojoj je i Srbija, a tu su još domaćin Nemačka, Brazil i reprezentacija kombinovana od igrača Južne i Severne Koreje.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar