Сусо уочи великог миланског дербија...

Интер је два пута звао, за Гатуза бих погинуо! Један од најбољих играч Милана спреман за Дерби дела Мадонина.

Фудбал 20.10.2018 | 08:15
Сусо уочи великог миланског дербија...
Интер у серији од четири победе, са Лучаном Спалетијем за кормилом, Мауром Икардијем у нападу, Раџом Најнголаном у средини, Миланом Шкринијаром и Стефаном Де Фрајом у одбрани… Просто је: неразури су имали више среће среће са кинеским бизнисменима неголи комшије из Милана. Толико да је мало недостајало да Росонерима отму и једног од најбољих играча Суса. Али кад је инвестициони фонд Елиот преузео Милан од Лија Јонгхонга сва је прича утихнула.

“Рећи ћу вам нешто. Само пишите како вам кажем. Овог лета је постојала могућност. На столу је била прилика… Понуда да идем у Интер. (Бивши спортски директор Милана Масимилијано) Мирабели је знао за њу”, откривба Сусо у интервјуу за И-Ес-Пи-Ен.

“Изненадило ме је ја мало то што је Мирабели у јавности говорио да не зна ништа о томе. Знао је. Разговарали смо о томе. Али ја сам рекао да је моја намера да останем овде. Јер у Милану сам веома, веома срећан”, тврди 24-годишњи фудбалер, који се истовремено огласио и у Тутоспорту.

“Два пута су ме звали. Прошлог лета такође, али нисам размишљао о одласку. Одлазак у други италијански тим би постао опција само кад би ме Милан отерао”.

Није да није било интересовања и из других клубова…

“Лепо је осетити да си велики као што су Барселона или Манчестер Сити, али и Милан је велики клуб. Заиста сам срећан овде”, одмахује руком Шпанац.

Све су приче утихнуле када је Мирабели отишао, а на његово место дошао Леонардо. “Превише је важан за нас и биће и у будућности”, рекао је нови спортски директор Милана.

“Леонарда све интересује. О свему разговарамо. Зна све, од моје породице, до детаља трудноће моје девојке”, појашњава Сусо.

Шеф струке Ђенаро Гатузо одрадио је свој део посла.

“Још као дете, док сам га гледао на ТВ екрану, одушевљавао ме је његов борбени дух. Он просто даје све од себе. Чак и ван терена, уживање је разговарати са њим. Укратко, прави човек на правом месту... Истина, скоро сви тренеру су ми дали нешто, од Роџерса до Гасперинија, чак и Монтеле. Али за Гатуза бих погинуо на терену. Никада нећете чути никога од играча да говори лоше о њему”.

Ипак, још је далек пут до Милановог пуног повратка. Па се и уочи недељног дербија Интеру дају много веће шансе за победу на “Ђузепе Меаци.

“Интер је фаворит. Наше је да пробамо да останемо мирни, да не дозволимо да нам се страх увуче, али и да се не залећемо. Ако и дамо први гол, треба да останео компактни и да не примимо одмах. Дерби је као партија покера”, истиче Сусо, сада у животној форми.

“Дајем голове, асистирам, тим је у серији победа, ја сам назад у репрезентацији… Све је савршено”.

Или ће бар бити. Ако се у недељу победи Интер. Од 20.30, уз директан пренос на првом каналу Арене Спорт.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар