Suso uoči velikog milanskog derbija...

Inter je dva puta zvao, za Gatuza bih poginuo! Jedan od najboljih igrač Milana spreman za Derbi dela Madonina.

Fudbal 20.10.2018 | 08:15
Suso uoči velikog milanskog derbija...
Inter u seriji od četiri pobede, sa Lučanom Spaletijem za kormilom, Maurom Ikardijem u napadu, Radžom Najngolanom u sredini, Milanom Škrinijarom i Stefanom De Frajom u odbrani… Prosto je: nerazuri su imali više sreće sreće sa kineskim biznismenima negoli komšije iz Milana. Toliko da je malo nedostajalo da Rosonerima otmu i jednog od najboljih igrača Susa. Ali kad je investicioni fond Eliot preuzeo Milan od Lija Jonghonga sva je priča utihnula.

“Reći ću vam nešto. Samo pišite kako vam kažem. Ovog leta je postojala mogućnost. Na stolu je bila prilika… Ponuda da idem u Inter. (Bivši sportski direktor Milana Masimilijano) Mirabeli je znao za nju”, otkrivba Suso u intervjuu za I-Es-Pi-En.

“Iznenadilo me je ja malo to što je Mirabeli u javnosti govorio da ne zna ništa o tome. Znao je. Razgovarali smo o tome. Ali ja sam rekao da je moja namera da ostanem ovde. Jer u Milanu sam veoma, veoma srećan”, tvrdi 24-godišnji fudbaler, koji se istovremeno oglasio i u Tutosportu.

“Dva puta su me zvali. Prošlog leta takođe, ali nisam razmišljao o odlasku. Odlazak u drugi italijanski tim bi postao opcija samo kad bi me Milan oterao”.

Nije da nije bilo interesovanja i iz drugih klubova…

“Lepo je osetiti da si veliki kao što su Barselona ili Mančester Siti, ali i Milan je veliki klub. Zaista sam srećan ovde”, odmahuje rukom Španac.

Sve su priče utihnule kada je Mirabeli otišao, a na njegovo mesto došao Leonardo. “Previše je važan za nas i biće i u budućnosti”, rekao je novi sportski direktor Milana.

“Leonarda sve interesuje. O svemu razgovaramo. Zna sve, od moje porodice, do detalja trudnoće moje devojke”, pojašnjava Suso.

Šef struke Đenaro Gatuzo odradio je svoj deo posla.

“Još kao dete, dok sam ga gledao na TV ekranu, oduševljavao me je njegov borbeni duh. On prosto daje sve od sebe. Čak i van terena, uživanje je razgovarati sa njim. Ukratko, pravi čovek na pravom mestu... Istina, skoro svi treneru su mi dali nešto, od Rodžersa do Gasperinija, čak i Montele. Ali za Gatuza bih poginuo na terenu. Nikada nećete čuti nikoga od igrača da govori loše o njemu”.

Ipak, još je dalek put do Milanovog punog povratka. Pa se i uoči nedeljnog derbija Interu daju mnogo veće šanse za pobedu na “Đuzepe Meaci.

“Inter je favorit. Naše je da probamo da ostanemo mirni, da ne dozvolimo da nam se strah uvuče, ali i da se ne zalećemo. Ako i damo prvi gol, treba da ostaneo kompaktni i da ne primimo odmah. Derbi je kao partija pokera”, ističe Suso, sada u životnoj formi.

“Dajem golove, asistiram, tim je u seriji pobeda, ja sam nazad u reprezentaciji… Sve je savršeno”.

Ili će bar biti. Ako se u nedelju pobedi Inter. Od 20.30, uz direktan prenos na prvom kanalu Arene Sport.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar