Пројекат са Лопетегијем пропао?!

Реал се окреће Контеу! Бивши тренер Челсија, Антонио Конте, могао би на клупи Реала да наследи Хулена Лопетегија уколико екипа драстично не поправи резултате у наредном периоду.  Лопетегију још једна шанса, па Конте? Да ли је на помолу смена тренера у Реал Мадриду? Имаће Ђулен Лопетеги још једну прилику. . .

Фудбал 20.10.2018 | 12:45
Пројекат са Лопетегијем пропао?!
Краљевски клуб је тренутно на петом месту у Примери са 14 бодова из шест утакмица, а Лопетеги је константно на мети критичара због слабе игре тима који води.

Лист "Коријере дело Сера" је објавио да су челници Реала почели преговоре са Контеом, те да су Лопетегију дали рок да до краја месеца покуша да преокрене ствари у своју корист.

Недавно је листв "Ас" објавио како је "Конте једини врхунски тренер без клуба", док се спекулише да би могући наследник Лопетегија могао да буде и тренер Б тима Реала, Сантјаго Солари, који већ две године води екипу.

У случају Контеа, Реал би морао да плати обештећење на рачун Челсија, јер је Италијан и даље на платном списку лондонског клуба.

Мадриђани су изгубили три од последње четири утакмице, а на четири последња сусрета нису успели да затресу противничку мрежу.

Непосредно пред почетак Светског првенства у Русији, тачније само два дана уочи старта Мундијала, Ђулен Лопетеги је на неславан начин завршио своје битисање на клупи репрезентације Шпаније.

У јавност је процурела вест да је Лопетеги постигао договор са Реал Мадридом и да ће се након турнира у Русији посветити обавезама у најтрофејнијем клубу.

Можда и намерно, Реал је пустио вест у невреме, узбуркао јавност, а реакција Краљевске фудбалске федерације Шпаније била је муњевита. Лоптегеи је експресно добио отказ и на његово место постављен је Фернандо Јеро.

Шпанија је учешће на Светском првенству завршила ненадано рано, већ у осмини финала, пошто је Русија била боља у извођењу пенала.

Лоптегегију, после три месеца на клупи "краљевског клуба", не цветају руже у престоници. Реал је у озбиљној кризи и увелико се спекулише о новом шефу стручног штаба. Стандарде које је поставио Зинедин Зидан за сада делују недостижни, јер шампион Европе игра врло лоше, играчи су ван форме, а разлог што се Реал и даље рачуна као озбиљан кандидат у борби за титулу је тај што ни Барселона не блиста.

После осам одиграних утакмица у Ла Лиги, "бели" имају четири победе, два ремија и два пораза.Испред њих су Севиља, Барса и Атлетико. На чак три последње утакмице у првенству нису победили (Севиља 0:3, Атлетико 0:0, Алавес 0:1), а ако се томе дода и московски пораз од ЦСКА (0:1), који је у међувремену уследио у Лиги шампиона, онда је јасно да је разочарање навијача и челника Реала оправдано.

Не само што је Реал у кризи резултата, већ Мадриђани на поменута четири меча нису постигли гол, што ни најстарији навијачи "краљевског клуба" не памте. Примера ради, Реал је у сезони 2008/2009 имао пет везаних пораза у Примери, али само на једној утакмици није дао гол.

Великан светског фудбала је три године раније 2006/2007 имао у Ла Лиги четири везана ремија резултатом. Три су завршена без голова, али је Бразилац Роналдо зауставио низ против Сарагосе (1:1) у 86. минуту.

Е, сада, кога уместо Лопетегија?

Који је мајстор спреман да покрене моћну машину у којој су главне полуге Лука Модрић и Тони Крос прилично зарибале.

У Шпанији кажу – Антонио Конте!

Наводно, управо у италијанском стручњаку председник Реала Флоренитино Перезе види излаз из кризе. Спекулише се и да је Лопетеги већ добио ултиматум и да ће кључне утакмице бити против Левантеа, Викторије Плзен и Барслеоне.

Осим победа у тим дуелима, препрека Контеу би могао да буде и судски спор који Италијан води са Челсијем. Наиме, "плавци" су одбили да исплате Контеу 10 милиона евра, који му следују услед отказа добијеног пре истека уговора.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар