Projekat sa Lopetegijem propao?!

Real se okreće Konteu! Bivši trener Čelsija, Antonio Konte, mogao bi na klupi Reala da nasledi Hulena Lopetegija ukoliko ekipa drastično ne popravi rezultate u narednom periodu.  Lopetegiju još jedna šansa, pa Konte? Da li je na pomolu smena trenera u Real Madridu? Imaće Đulen Lopetegi još jednu priliku. . .

Fudbal 20.10.2018 | 12:45
Projekat sa Lopetegijem propao?!
Kraljevski klub je trenutno na petom mestu u Primeri sa 14 bodova iz šest utakmica, a Lopetegi je konstantno na meti kritičara zbog slabe igre tima koji vodi.

List "Korijere delo Sera" je objavio da su čelnici Reala počeli pregovore sa Konteom, te da su Lopetegiju dali rok da do kraja meseca pokuša da preokrene stvari u svoju korist.

Nedavno je listv "As" objavio kako je "Konte jedini vrhunski trener bez kluba", dok se spekuliše da bi mogući naslednik Lopetegija mogao da bude i trener B tima Reala, Santjago Solari, koji već dve godine vodi ekipu.

U slučaju Kontea, Real bi morao da plati obeštećenje na račun Čelsija, jer je Italijan i dalje na platnom spisku londonskog kluba.

Madriđani su izgubili tri od poslednje četiri utakmice, a na četiri poslednja susreta nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu.

Neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji, tačnije samo dva dana uoči starta Mundijala, Đulen Lopetegi je na neslavan način završio svoje bitisanje na klupi reprezentacije Španije.

U javnost je procurela vest da je Lopetegi postigao dogovor sa Real Madridom i da će se nakon turnira u Rusiji posvetiti obavezama u najtrofejnijem klubu.

Možda i namerno, Real je pustio vest u nevreme, uzburkao javnost, a reakcija Kraljevske fudbalske federacije Španije bila je munjevita. Loptegei je ekspresno dobio otkaz i na njegovo mesto postavljen je Fernando Jero.

Španija je učešće na Svetskom prvenstvu završila nenadano rano, već u osmini finala, pošto je Rusija bila bolja u izvođenju penala.

Loptegegiju, posle tri meseca na klupi "kraljevskog kluba", ne cvetaju ruže u prestonici. Real je u ozbiljnoj krizi i uveliko se spekuliše o novom šefu stručnog štaba. Standarde koje je postavio Zinedin Zidan za sada deluju nedostižni, jer šampion Evrope igra vrlo loše, igrači su van forme, a razlog što se Real i dalje računa kao ozbiljan kandidat u borbi za titulu je taj što ni Barselona ne blista.

Posle osam odigranih utakmica u La Ligi, "beli" imaju četiri pobede, dva remija i dva poraza.Ispred njih su Sevilja, Barsa i Atletiko. Na čak tri poslednje utakmice u prvenstvu nisu pobedili (Sevilja 0:3, Atletiko 0:0, Alaves 0:1), a ako se tome doda i moskovski poraz od CSKA (0:1), koji je u međuvremenu usledio u Ligi šampiona, onda je jasno da je razočaranje navijača i čelnika Reala opravdano.

Ne samo što je Real u krizi rezultata, već Madriđani na pomenuta četiri meča nisu postigli gol, što ni najstariji navijači "kraljevskog kluba" ne pamte. Primera radi, Real je u sezoni 2008/2009 imao pet vezanih poraza u Primeri, ali samo na jednoj utakmici nije dao gol.

Velikan svetskog fudbala je tri godine ranije 2006/2007 imao u La Ligi četiri vezana remija rezultatom. Tri su završena bez golova, ali je Brazilac Ronaldo zaustavio niz protiv Saragose (1:1) u 86. minutu.

E, sada, koga umesto Lopetegija?

Koji je majstor spreman da pokrene moćnu mašinu u kojoj su glavne poluge Luka Modrić i Toni Kros prilično zaribale.

U Španiji kažu – Antonio Konte!

Navodno, upravo u italijanskom stručnjaku predsednik Reala Florenitino Pereze vidi izlaz iz krize. Spekuliše se i da je Lopetegi već dobio ultimatum i da će ključne utakmice biti protiv Levantea, Viktorije Plzen i Barsleone.

Osim pobeda u tim duelima, prepreka Konteu bi mogao da bude i sudski spor koji Italijan vodi sa Čelsijem. Naime, "plavci" su odbili da isplate Konteu 10 miliona evra, koji mu sleduju usled otkaza dobijenog pre isteka ugovora.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar