Француске власти истражују меч ПСЖ - Звезда!

Финансијско тужилаштво истражује меч ПСЖ – Звезда! Истрага о "нелегалним радњама" у вези са утакмицом Пари Сен Жермена и Црвене звезде ипак постоји и спроводи је Национално финансијско тужилаштво Француске.  Београдском листу из Париза потврђено да је истрага у току. Оперативни директор црвено-белих, Стефан Пантовић, у Француској прикупља правне савете.

Фудбал 17.10.2018 | 23:28
Француске власти истражују меч ПСЖ - Звезда!
Ту информацију пренеле су "Вечерње новости" које су из тужилаштва добиле потврду о истрази.

"У Француској постоји принцип тајности истражног поступка да би се обезбедио ток истраге. Можемо само да вам потврдимо да је она у току", одговорили су из тужилаштва на питање"Новости" да појасне докле се стигло у овој афери.

Друге појединости, као, на пример, у ком се стадијуму налази истрага, на основу чега је покренута, када се могу очекивати њени резултати, као и да ли је француско тужилаштво тим поводом у контакту са српским властима, из наведених разлога тајности, нису могли да наведу.

"Истрагу, којом би требало да се утврди основаност за покретање судског поступка, покренуо је, по процедури, државни тужилац финансијског тужилаштва. У тим случајевима, према француским законима, нико се посебно и појединачно не обавештава о њеном покретању. Зато није обавештена ни Црвена звезда", преносе "Новости" објашњење Тужилаштва.

Истрагу, којом би требало да се утврди основаност за покретање судског поступка, покренуо је, по процедури, државни тужилац финансијског тужилаштва. У тим случајевима, према француским законима, нико се посебно и појединачно не обавештава о њеном покретању. Зато није обавештена ни Црвена звезда, потврђено је "Новостима" у Тужилаштву.

У међувремену, Б92 је контактирао Европску фудбалску унију (УЕФА) која је, такође због сигурности, одговорила да не коментарише постојеће или потенцијалне истраге.

Из клуба су навели да ништа није стигло на адресу Љутице Богдана, а у Париз су послали пословног директора Стефана Пантовића због тужбе "Л’Екипу" који је покренуо читаву причу.

Афера због писања француског "Л'Екипа" о наводном покушају једног челника Црвене звездеда уплати 5.000.000 евра на пораз црвено-белих од Пари Сен Жермена пет разлике, колико је и било (1:6), и даље је једна од главних тема у медијима, иако нема конкретних доказа.

Црвено-бели су демантовали да су из УЕФА обавештени о покретању званичне истраге, а информација о томе нема и на уобичајеном месту на којем се такве вести могу прочитати - делу званичног сајта европске "куће фудбала" посвећеном Дисциплинској комисији.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар