Francuske vlasti istražuju meč PSŽ - Zvezda!

Finansijsko tužilaštvo istražuje meč PSŽ – Zvezda! Istraga o "nelegalnim radnjama" u vezi sa utakmicom Pari Sen Žermena i Crvene zvezde ipak postoji i sprovodi je Nacionalno finansijsko tužilaštvo Francuske.  Beogradskom listu iz Pariza potvrđeno da je istraga u toku. Operativni direktor crveno-belih, Stefan Pantović, u Francuskoj prikuplja pravne savete.

Fudbal 17.10.2018 | 23:28
Francuske vlasti istražuju meč PSŽ - Zvezda!
Tu informaciju prenele su "Večernje novosti" koje su iz tužilaštva dobile potvrdu o istrazi.

"U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog postupka da bi se obezbedio tok istrage. Možemo samo da vam potvrdimo da je ona u toku", odgovorili su iz tužilaštva na pitanje"Novosti" da pojasne dokle se stiglo u ovoj aferi.

Druge pojedinosti, kao, na primer, u kom se stadijumu nalazi istraga, na osnovu čega je pokrenuta, kada se mogu očekivati njeni rezultati, kao i da li je francusko tužilaštvo tim povodom u kontaktu sa srpskim vlastima, iz navedenih razloga tajnosti, nisu mogli da navedu.

"Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva. U tim slučajevima, prema francuskim zakonima, niko se posebno i pojedinačno ne obaveštava o njenom pokretanju. Zato nije obaveštena ni Crvena zvezda", prenose "Novosti" objašnjenje Tužilaštva.

Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva. U tim slučajevima, prema francuskim zakonima, niko se posebno i pojedinačno ne obaveštava o njenom pokretanju. Zato nije obaveštena ni Crvena zvezda, potvrđeno je "Novostima" u Tužilaštvu.

U međuvremenu, B92 je kontaktirao Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) koja je, takođe zbog sigurnosti, odgovorila da ne komentariše postojeće ili potencijalne istrage.

Iz kluba su naveli da ništa nije stiglo na adresu Ljutice Bogdana, a u Pariz su poslali poslovnog direktora Stefana Pantovića zbog tužbe "L’Ekipu" koji je pokrenuo čitavu priču.

Afera zbog pisanja francuskog "L'Ekipa" o navodnom pokušaju jednog čelnika Crvene zvezdeda uplati 5.000.000 evra na poraz crveno-belih od Pari Sen Žermena pet razlike, koliko je i bilo (1:6), i dalje je jedna od glavnih tema u medijima, iako nema konkretnih dokaza.

Crveno-beli su demantovali da su iz UEFA obavešteni o pokretanju zvanične istrage, a informacija o tome nema i na uobičajenom mestu na kojem se takve vesti mogu pročitati - delu zvaničnog sajta evropske "kuće fudbala" posvećenom Disciplinskoj komisiji.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar