ЛШ: Рудићев повратак, Звездин паклени почетак!

Про Реко ангажовао најтрофејнијег тренера, који мора да после три сушне године врати титулу првака Европе у предграђе Ђенове.

Остали спортови 17.10.2018 | 17:45
ЛШ: Рудићев повратак, Звездин паклени почетак!
Време је за најквалитетније континентално такмичење у ватерполу. Први пут у историји Лиге шампиона три земље ће имати по три представника. Италијане представљају Про Реко, Бреша и Спорт Менаџмент, Мађаре Солнок, Егер и Ференцварош, а Хрвате Југ, Младост и сплитски Јадран, који је изненадио имењака из Херцег Новог у последњој рунди квалификација. Круну брани Олимпијакос, али многи су се наоштрили да му је преотму...

Први међу њима је пребогати клуб из предграђа Ђенове, који је летос направио велике промене. Власник клуба Габријеле Волпи одлучио је да се захвали на сарадњи тренеру Владимиру Вујасиновицу, играчкој легенди клуба, који није успео да током две сезоне освоји Лигу шампиона. Протекле сезоне Про Реко је поклекао у финалу, у свом дому. На његово место ангажован је искусни Ратко Рудић, најтрофејнији Ватерполо стручњак на свету. Хрват је некадашњи селектор Југославије, Италије, САД, Хрватске и Бразила, а интересантно је да је од 1990. године предводио искључиво националне тимове. Као тренер освојио је четири олимпијска злата и прегршт медаља на европским и светским првенствима, а због позива Про Река Рудић се вратио из пензије. Занимљиво, Лиги шампиона се враћа после равно три деценије, још од учешћа са Партизаном, а први изазов га чека баш у, иначе, родном Београду против Црвене звезде.

"Суочићемо се са добро организованим тимом, спремним да се бори и који зна шта мора да ради у базену. Ми морамо да повећамо квалитет у поређењу са нашом последњом утакмицом против Бољаска. Нарочито у нападу", истакао је Рудић у најави меча.

Звезда се у најквалитетније друштво вратила после пет година. Изабраници Дејана Савића су те 2013. године били шампиони Европе, али упркос томе морали су да играју квалификације за Лигу шампиона наредне сезоне, баш против италијанског великана. Дакле, мотива је на претек, али је вероватније да ће црвено-бели бодове морати да потраже против неких других ривала. Јер, иако се Звезда појачала Краљем, Максимовићем,Поповићем, Васићем, Битађеом, Шулцом и Перковићем, тешко да ће моћи нешто против тандема ДелфинаФилиповића и Мандића.

Дуел на базену Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић" почиње у 20.30.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар