LŠ: Rudićev povratak, Zvezdin pakleni početak!

Pro Reko angažovao najtrofejnijeg trenera, koji mora da posle tri sušne godine vrati titulu prvaka Evrope u predgrađe Đenove.

Ostali sportovi 17.10.2018 | 17:45
LŠ: Rudićev povratak, Zvezdin pakleni početak!
Vreme je za najkvalitetnije kontinentalno takmičenje u vaterpolu. Prvi put u istoriji Lige šampiona tri zemlje će imati po tri predstavnika. Italijane predstavljaju Pro Reko, Breša i Sport Menadžment, Mađare Solnok, Eger i Ferencvaroš, a Hrvate Jug, Mladost i splitski Jadran, koji je iznenadio imenjaka iz Herceg Novog u poslednjoj rundi kvalifikacija. Krunu brani Olimpijakos, ali mnogi su se naoštrili da mu je preotmu...

Prvi među njima je prebogati klub iz predgrađa Đenove, koji je letos napravio velike promene. Vlasnik kluba Gabrijele Volpi odlučio je da se zahvali na saradnji treneru Vladimiru Vujasinovicu, igračkoj legendi kluba, koji nije uspeo da tokom dve sezone osvoji Ligu šampiona. Protekle sezone Pro Reko je poklekao u finalu, u svom domu. Na njegovo mesto angažovan je iskusni Ratko Rudić, najtrofejniji Vaterpolo stručnjak na svetu. Hrvat je nekadašnji selektor Jugoslavije, Italije, SAD, Hrvatske i Brazila, a interesantno je da je od 1990. godine predvodio isključivo nacionalne timove. Kao trener osvojio je četiri olimpijska zlata i pregršt medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, a zbog poziva Pro Reka Rudić se vratio iz penzije. Zanimljivo, Ligi šampiona se vraća posle ravno tri decenije, još od učešća sa Partizanom, a prvi izazov ga čeka baš u, inače, rodnom Beogradu protiv Crvene zvezde.

"Suočićemo se sa dobro organizovanim timom, spremnim da se bori i koji zna šta mora da radi u bazenu. Mi moramo da povećamo kvalitet u poređenju sa našom poslednjom utakmicom protiv Boljaska. Naročito u napadu", istakao je Rudić u najavi meča.

Zvezda se u najkvalitetnije društvo vratila posle pet godina. Izabranici Dejana Savića su te 2013. godine bili šampioni Evrope, ali uprkos tome morali su da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone, baš protiv italijanskog velikana. Dakle, motiva je na pretek, ali je verovatnije da će crveno-beli bodove morati da potraže protiv nekih drugih rivala. Jer, iako se Zvezda pojačala Kraljem, Maksimovićem,Popovićem, Vasićem, Bitađeom, Šulcom i Perkovićem, teško da će moći nešto protiv tandema DelfinaFilipovića i Mandića.

Duel na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" počinje u 20.30.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar