ЛН: Гризман продужио КОШМАР Нијемаца!

Мажић свирао два пенала – Французи преокретом гурнули Немце ка Лиги Б! У дерби мечу последњег дана другог термина Лиге нација, Французи су у дуелу последња два првака света савладали Немачку 2:1, после преокрета у Сен Денију.  Мажић на пенал, Гризман за преокрет - Немци испадају из елитне дивизије?! Српски арбитар два пута показивао на белу тачку, Панцери у јако тешкој ситуацији. . .

Фудбал 16.10.2018 | 23:08
ЛН: Гризман продужио КОШМАР Нијемаца!
Српски арбитар Милорад Мажић је оправдано свирао два пенала на стадиону "Француска", по један за оба тима, а јунак домаћина је био двоструки стрелац Антоан Гризман.

Француска се другом победом учврстила на првом месту у Групи 1, док су Немци другим поразом једном ногом закорачили у нижи ранг, Лигу Б.

Немци су у мечу за "бити или не бити" повели голом Тонија Кроса у 14. минуту из пенала који је после играња руком Преснела Кимпембеа свирао Милорад Мажић. 

"Панцери" су контролисали меч и после вођства, али су Лерој Сане и Матијас Гинтер пропустили две одличне шансе да дуплираву вођство до средине првог полувремена. 

У последњем минуту првог периода Оливије Жиру је био у ситуацији да изједначи, али је из добре позиције шутирао преко гола.

Француска је успоставила иницијативу у наставку, кружила је око казненог простора Немачке, али је Нојер спречио Килијана Мбапеа да поравна резултат у 52. минуту. 

Међутим, десет минута касније није имао шансе после сјајог скока и шута главом Антоана Гризмана. Само пет минута касније Немачка је имала прилику да се врати у вођство, али је Иго Лорис сјајно реаговао после шута Сержа Гнабрија. 

Казна је уследила десет минута пре краја меча када је Матс Хумелс неопрезно стартовао у свом казненом простору и оборио Матуидија, па је Мажић свирао други пенал на Сен Денију, овај пут за домаћина. 

Гризман је био немилосрдан са беле тачке у дуелу са Нојером и погодио за преокрет. 

Немци у последња два кола морају да победе Холандију и Француску, те да се надају неуспеху "Орања" против "Триколора" уколико желе да опстану у првом рангу Лиге нација.

Немачка, скоро сигурно, иде у Дивизију "Б" Лиге нација!

Фудбалери Јоахима Лева претрпели су и други пораз у "октобарском прозору" новоформираног такмичења и тако с једним бодом из три меча - практично остали без шанси да макар "опстану" у елитној дивизији Лиге нација.

После Холандије (3:0), посрнулог гиганта светског фубала "тукла" је и Француска, и то после преокрета који је донео Антоан Гризман у другом полувремену.

"Триколори" су били бољи у мечу у ком је српски арбитар Милорад Мажић досудио два пенала, чини се исправно, а након новог пораза Јоахим Лев биће под највећим притиском до сада пошто ништа не иде од руке његовог репрезентацији.

Пред пуним стадионом у "Сен Денију":

ФРАНЦУСКА - НЕМАЧКА 2:1 (0:1)

Милорад Мажић је у 14. минуту досудио пенал за "панцере" након што је Лирој Сане погодио у руку Преснела Кимпембеа, а српски арбитар није имао дилему.

Тони Крос је преузео одговорност, шутирао је по земљи у десну страну - чак ни не толико брзо - био је на лопти Уго Лорис, али му је недостајало неколико центиметара да би зауставио овај шут фудбалера Реал Мадрида.

У првих пола сата претили су Немци и преко Санеа и Вернера у контри, када је ас Ситија лоше додао, односно Гинтера после корнера када се Лорис снашао "као мачка".

Француска је полако почела да игра боље крајем првог полувремена када је у великој шанси био Оливије Жиру, да би у наставку сусрета "камповали" пред голом Мануела Нојера и коначно дошли заслужено до гола у 62. минуту.

Лукас Ернандес је "пробио" по левој страни, фантастично погодио Гризмана, а овај је "снажним лобом" погодио даљи угао најбољег немачког голмана.

Покушао је Јоги Лев да "размрда" своје играче уласком Јулијана Дракслера, али таман када се чинило да Француској није остало снаге - Матс Хумелс је скривио једанаестерац, по мишљењу Мажића над Матуидијем, а сигуран реализатор у 80. минуту био је поново Гризман.

Немцима је остао још један меч код куће против Холандије којој је из тог, или из сусрета против Француске, довољан бод како би били другопласирани.

Значајно боље од онога у Холандији пре три дана, али и даље далко од нивоа који се очекује од чете Јоахима Лева. Није прави тренутак да кажемо како је потврђено да се једна од најбољих светских репрезентација налази у озбиљној кризи - ипак су поражени од актуелних владара планете - али после ових 1:2 у Паризу у судару са Французима, а све после вођства на полувремену и тоталне доминације у првих 45 минута, једно не можемо да негирамо - озбиљно нешто не штима у машинерији званој Маншафт. 

Шта је кључно после 90 минута на Сен Денију? Француска је дошла буквално на корак од првог места у групи и пласмана у саму завршницу такмичења, где ће се четири најбоље екипе из елитне дивизије кроз полуфинале и финале борити за трофеј, док се Немачка озбиљно суочава с испадањем из друштва најбољих. Дешановом тиму још бод фали да овери то прво место, а Панцерима само тријумф над Холандијом, и то под условом да Французи одиграју за њих и туку Лале, доноси опстанак у елитној дивизији.

Али о томе ћемо детаљније када у новембру дође време за свођење рачуна...

Вечерас смо видели значајно боље издање Немаца него ли у Амстердаму 13. октобра. Можда је томе допринела и чињеница да је Лев променио пола тима. Испали су Боатенг, Хектор, Џан, Милер и Ут, а од старта заиграли Шулц, Зуле, Керер, Гнабри и Сане. Кимих је поново играо у средњем реду, али то није био једини експеримент Јоахима Лева. Овога пута у везу је гурнуо и Тила Керера, дефанзивца Пари Сен Жермена. И све је то јако добро функционисало у првих 45 минута.

Милорад Мажић показао је на белу тачку у 18. минуту пошто је Кимпембе играо руком, а Тони Крос погодио малу мрежу. Доминирала је Немачка онако како смо навикли да доминира против слабијих од себе, толико су Французи били у подређеном положају - и посед, и број  удараца ка голу - али осим тог пенала Вернер, Гнабри и Сане нису успели да уђу у озбиљне шансе. Више је то личило на "кишу око Крагујевца".   

А онда се у наставку нешто догодило у свлачионици домаћина. Дешан који је на терен послао тим буквално исти са Мундијала (само је Кимпембе ускочио уместо повређеног Умтитија) размрдао се, пренуо и заиграо како уме. Мбапе је мучио одбрану Немаца, Жиру отварао простор, Гризман вребао сваку грешкицу. И дочекао ју је. Остао је само на моменат сам у шеснаестерцу - играо се 62. минут - Ернандез је лепо заврнуо, а нападач Атлетика маестрално гађао главом. Лоб. Нојер запливао у празно - 1:1. 

Меч је у неку руку решио српски арбитар Милорад Мажић. Оправдано или не - знаћемо када још који пут погледамо успорени снимак - показао је на белу тачку после клизећег старта Хумелса на Матуидија. Антоан Гризман још једном преузима одговорност и то је 2:1. 

Шампион света још једном показује због чега је шампион света. 

ФРАНЦУСКА: Лорис - Павар, Варан, Кимпембе, Ернандез - Канте (од 92. Нзонзи), Погба, Матуиди, Мбапе (од 86. Дембеле), Гризман (од 90. Ндомбеле) - Жиру.

НЕМАЧКА: Нојер - Гинтер (од 83. Брандт), Зиле, Хумелс, Шулц - Керер, Кимих, Крос - Сане (од 75. Дракслер), Гнабри (од 88. Милер) и Вернер.

Лига Б: Украјина у "елити", Велсу острвски дерби

Фудбалери Украјине "оверили" су пласман у Лигу А трећом узастопном победом у Групи 1 Лиге Б Лиге нација.

Украјинци су голом Малиновског у финишу првог полувремена савладали директног ривала у борби за прву позицију Чешку.

Тако коло пре краја такмичења имају шест бодова више од Чеха, а девет од Словака који имају меч мање.

Важну победу у Групи 4 остварио је Велс, такође минималним резултатом на гостовању у Ирској.

Острвски дерби решио је Хери Вилсон из слободног ударца, пола сата пре краја меча у Даблину, за скок "Змајева" на прво место.

Велс има два бода више од Данске, али и утакмицу више, па ће путника у Лигу А одлучити међусобни дуел два тима у Кардифу 16. новембра.

Лига Ц: Драма у Групи 3 – Словенија остала у игри

Фудбалери Норвешке минималним резултатом савладали су Бугарску и изједачили се са ривалом на деоби прве позиције у Групи 3.

Две селекције после четири кола имају по девет бодова, па ће у последња два кола водити жестоку борбу за пласман у Лигу Б.

Меч у Ослу решио је Мохамед Ељунуси у 31. минуту.

У другом мечу групе Словенија је ремизирала са Кипром 1:1 у Љубљани.

Голом Скубића у 83. минуту "Змајчеки" су избегли четврти узастопни пораз, освојивши први бод у такмичењу.

Овим бодом Словенци су остали у игри за опстанак у Лиги Ц, јер два кола пре краја имају три бода мање од Кипра.

Тако нас у новембру осим драматичне борбе за виши ранг, очекује и трилер у борби за опстанак.

Лига Д: Грузија "оверила" Лигу Ц, Македонија угрозила, нова победа Гибралтара

Фудбалери Грузије убедљиво су славили у Летонији 3:0 и два кола пре краја потврдили прво место у Групи 1 и пласман у виши ранг.

Грузини су четвртом узастопном победом стекли недостижних седам бодова предности у односу на другопласирани Казахстан.

Драматичан новембар чека нас у Групи 4 где је Македонија дебаклом у Јерменији 0:4 угрозила прво место.

Јермени су другом победом стигли на три бода од Македонаца, а у наредном колу гостују Гибралтару.

Међутим, неће им бити лако да се освете за бламажу од пре неколико дана с обзиром да је Гибралтар надиграо и Лихтенштајн 2:1.

Преокретом у другом полувремену најмлађа европска репрезентација је после прве забележила и другу победу у историји и укључила се чак у борбу за виши ранг.

ЛИГА НАЦИЈА - ДИВИЗИЈА "А"

Група "4"

Француска - Немачка 2:1 (0:1)
/Гризман 62, 80п - Крос 14/

ТАБЕЛА: Француска 7, Холандија (-1) 3, Немачка 1.

ЛИГА НАЦИЈА - ДИВИЗИЈА "Б"

Група "1"

Украјина - Чешка 1:0 (1:0)
/Малиновски 43/

ТАБЕЛА: Украјина 9, Чешка 3, Словачка (-1) 0.

Група "4"

Ирска - Велс 0:1 (0:0)
/Вилсон 58/

ТАБЕЛА:  Велс 6, Данска (-1) 4, Ирска 1.

ЛИГА НАЦИЈА - ДИВИЗИЈА "Ц"

Група "3"

Норвешка - Бугарска 1:0 (1:0)
/Елијонуси 31/

Словенија - Кипар 1:1 (0:0)
/Скубич 83 - Папулис 37/

ТАБЕЛА: Бугарска 9, Норвешка 9, Кипар 2, Словенија 2.

ЛИГА НАЦИЈА - ДИВИЗИЈА "Д"

Група "1"

Казахстан - Андора 4:0 (2:0)
Летонија - Грузија 0:3 (0:2)

ТАБЕЛА: Грузија 12, Казахстан 5, Летонија 2, Андора 2.

Група "4"

Јерменија - Македонија 4:0 (1:0)
Гибралтар - Лихтенштајн 2:1 (0:1)

ТАБЕЛА: Македонија 9, Јерменија 6, Гибралтар 3, Лихтенштајн 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар