LN: Grizman produžio KOŠMAR Nijemaca!

Mažić svirao dva penala – Francuzi preokretom gurnuli Nemce ka Ligi B! U derbi meču poslednjeg dana drugog termina Lige nacija, Francuzi su u duelu poslednja dva prvaka sveta savladali Nemačku 2:1, posle preokreta u Sen Deniju.  Mažić na penal, Grizman za preokret - Nemci ispadaju iz elitne divizije?! Srpski arbitar dva puta pokazivao na belu tačku, Panceri u jako teškoj situaciji. . .

Fudbal 16.10.2018 | 23:08
LN: Grizman produžio KOŠMAR Nijemaca!
Srpski arbitar Milorad Mažić je opravdano svirao dva penala na stadionu "Francuska", po jedan za oba tima, a junak domaćina je bio dvostruki strelac Antoan Grizman.

Francuska se drugom pobedom učvrstila na prvom mestu u Grupi 1, dok su Nemci drugim porazom jednom nogom zakoračili u niži rang, Ligu B.

Nemci su u meču za "biti ili ne biti" poveli golom Tonija Krosa u 14. minutu iz penala koji je posle igranja rukom Presnela Kimpembea svirao Milorad Mažić. 

"Panceri" su kontrolisali meč i posle vođstva, ali su Leroj Sane i Matijas Ginter propustili dve odlične šanse da dupliravu vođstvo do sredine prvog poluvremena. 

U poslednjem minutu prvog perioda Olivije Žiru je bio u situaciji da izjednači, ali je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Francuska je uspostavila inicijativu u nastavku, kružila je oko kaznenog prostora Nemačke, ali je Nojer sprečio Kilijana Mbapea da poravna rezultat u 52. minutu. 

Međutim, deset minuta kasnije nije imao šanse posle sjajog skoka i šuta glavom Antoana Grizmana. Samo pet minuta kasnije Nemačka je imala priliku da se vrati u vođstvo, ali je Igo Loris sjajno reagovao posle šuta Serža Gnabrija. 

Kazna je usledila deset minuta pre kraja meča kada je Mats Humels neoprezno startovao u svom kaznenom prostoru i oborio Matuidija, pa je Mažić svirao drugi penal na Sen Deniju, ovaj put za domaćina. 

Grizman je bio nemilosrdan sa bele tačke u duelu sa Nojerom i pogodio za preokret. 

Nemci u poslednja dva kola moraju da pobede Holandiju i Francusku, te da se nadaju neuspehu "Oranja" protiv "Trikolora" ukoliko žele da opstanu u prvom rangu Lige nacija.

Nemačka, skoro sigurno, ide u Diviziju "B" Lige nacija!

Fudbaleri Joahima Leva pretrpeli su i drugi poraz u "oktobarskom prozoru" novoformiranog takmičenja i tako s jednim bodom iz tri meča - praktično ostali bez šansi da makar "opstanu" u elitnoj diviziji Lige nacija.

Posle Holandije (3:0), posrnulog giganta svetskog fubala "tukla" je i Francuska, i to posle preokreta koji je doneo Antoan Grizman u drugom poluvremenu.

"Trikolori" su bili bolji u meču u kom je srpski arbitar Milorad Mažić dosudio dva penala, čini se ispravno, a nakon novog poraza Joahim Lev biće pod najvećim pritiskom do sada pošto ništa ne ide od ruke njegovog reprezentaciji.

Pred punim stadionom u "Sen Deniju":

FRANCUSKA - NEMAČKA 2:1 (0:1)

Milorad Mažić je u 14. minutu dosudio penal za "pancere" nakon što je Liroj Sane pogodio u ruku Presnela Kimpembea, a srpski arbitar nije imao dilemu.

Toni Kros je preuzeo odgovornost, šutirao je po zemlji u desnu stranu - čak ni ne toliko brzo - bio je na lopti Ugo Loris, ali mu je nedostajalo nekoliko centimetara da bi zaustavio ovaj šut fudbalera Real Madrida.

U prvih pola sata pretili su Nemci i preko Sanea i Vernera u kontri, kada je as Sitija loše dodao, odnosno Gintera posle kornera kada se Loris snašao "kao mačka".

Francuska je polako počela da igra bolje krajem prvog poluvremena kada je u velikoj šansi bio Olivije Žiru, da bi u nastavku susreta "kampovali" pred golom Manuela Nojera i konačno došli zasluženo do gola u 62. minutu.

Lukas Ernandes je "probio" po levoj strani, fantastično pogodio Grizmana, a ovaj je "snažnim lobom" pogodio dalji ugao najboljeg nemačkog golmana.

Pokušao je Jogi Lev da "razmrda" svoje igrače ulaskom Julijana Drakslera, ali taman kada se činilo da Francuskoj nije ostalo snage - Mats Humels je skrivio jedanaesterac, po mišljenju Mažića nad Matuidijem, a siguran realizator u 80. minutu bio je ponovo Grizman.

Nemcima je ostao još jedan meč kod kuće protiv Holandije kojoj je iz tog, ili iz susreta protiv Francuske, dovoljan bod kako bi bili drugoplasirani.

Značajno bolje od onoga u Holandiji pre tri dana, ali i dalje dalko od nivoa koji se očekuje od čete Joahima Leva. Nije pravi trenutak da kažemo kako je potvrđeno da se jedna od najboljih svetskih reprezentacija nalazi u ozbiljnoj krizi - ipak su poraženi od aktuelnih vladara planete - ali posle ovih 1:2 u Parizu u sudaru sa Francuzima, a sve posle vođstva na poluvremenu i totalne dominacije u prvih 45 minuta, jedno ne možemo da negiramo - ozbiljno nešto ne štima u mašineriji zvanoj Manšaft. 

Šta je ključno posle 90 minuta na Sen Deniju? Francuska je došla bukvalno na korak od prvog mesta u grupi i plasmana u samu završnicu takmičenja, gde će se četiri najbolje ekipe iz elitne divizije kroz polufinale i finale boriti za trofej, dok se Nemačka ozbiljno suočava s ispadanjem iz društva najboljih. Dešanovom timu još bod fali da overi to prvo mesto, a Pancerima samo trijumf nad Holandijom, i to pod uslovom da Francuzi odigraju za njih i tuku Lale, donosi opstanak u elitnoj diviziji.

Ali o tome ćemo detaljnije kada u novembru dođe vreme za svođenje računa...

Večeras smo videli značajno bolje izdanje Nemaca nego li u Amsterdamu 13. oktobra. Možda je tome doprinela i činjenica da je Lev promenio pola tima. Ispali su Boateng, Hektor, Džan, Miler i Ut, a od starta zaigrali Šulc, Zule, Kerer, Gnabri i Sane. Kimih je ponovo igrao u srednjem redu, ali to nije bio jedini eksperiment Joahima Leva. Ovoga puta u vezu je gurnuo i Tila Kerera, defanzivca Pari Sen Žermena. I sve je to jako dobro funkcionisalo u prvih 45 minuta.

Milorad Mažić pokazao je na belu tačku u 18. minutu pošto je Kimpembe igrao rukom, a Toni Kros pogodio malu mrežu. Dominirala je Nemačka onako kako smo navikli da dominira protiv slabijih od sebe, toliko su Francuzi bili u podređenom položaju - i posed, i broj  udaraca ka golu - ali osim tog penala Verner, Gnabri i Sane nisu uspeli da uđu u ozbiljne šanse. Više je to ličilo na "kišu oko Kragujevca".   

A onda se u nastavku nešto dogodilo u svlačionici domaćina. Dešan koji je na teren poslao tim bukvalno isti sa Mundijala (samo je Kimpembe uskočio umesto povređenog Umtitija) razmrdao se, prenuo i zaigrao kako ume. Mbape je mučio odbranu Nemaca, Žiru otvarao prostor, Grizman vrebao svaku greškicu. I dočekao ju je. Ostao je samo na momenat sam u šesnaestercu - igrao se 62. minut - Ernandez je lepo zavrnuo, a napadač Atletika maestralno gađao glavom. Lob. Nojer zaplivao u prazno - 1:1. 

Meč je u neku ruku rešio srpski arbitar Milorad Mažić. Opravdano ili ne - znaćemo kada još koji put pogledamo usporeni snimak - pokazao je na belu tačku posle klizećeg starta Humelsa na Matuidija. Antoan Grizman još jednom preuzima odgovornost i to je 2:1. 

Šampion sveta još jednom pokazuje zbog čega je šampion sveta. 

FRANCUSKA: Loris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandez - Kante (od 92. Nzonzi), Pogba, Matuidi, Mbape (od 86. Dembele), Grizman (od 90. Ndombele) - Žiru.

NEMAČKA: Nojer - Ginter (od 83. Brandt), Zile, Humels, Šulc - Kerer, Kimih, Kros - Sane (od 75. Draksler), Gnabri (od 88. Miler) i Verner.

Liga B: Ukrajina u "eliti", Velsu ostrvski derbi

Fudbaleri Ukrajine "overili" su plasman u Ligu A trećom uzastopnom pobedom u Grupi 1 Lige B Lige nacija.

Ukrajinci su golom Malinovskog u finišu prvog poluvremena savladali direktnog rivala u borbi za prvu poziciju Češku.

Tako kolo pre kraja takmičenja imaju šest bodova više od Čeha, a devet od Slovaka koji imaju meč manje.

Važnu pobedu u Grupi 4 ostvario je Vels, takođe minimalnim rezultatom na gostovanju u Irskoj.

Ostrvski derbi rešio je Heri Vilson iz slobodnog udarca, pola sata pre kraja meča u Dablinu, za skok "Zmajeva" na prvo mesto.

Vels ima dva boda više od Danske, ali i utakmicu više, pa će putnika u Ligu A odlučiti međusobni duel dva tima u Kardifu 16. novembra.

Liga C: Drama u Grupi 3 – Slovenija ostala u igri

Fudbaleri Norveške minimalnim rezultatom savladali su Bugarsku i izjedačili se sa rivalom na deobi prve pozicije u Grupi 3.

Dve selekcije posle četiri kola imaju po devet bodova, pa će u poslednja dva kola voditi žestoku borbu za plasman u Ligu B.

Meč u Oslu rešio je Mohamed Eljunusi u 31. minutu.

U drugom meču grupe Slovenija je remizirala sa Kiprom 1:1 u Ljubljani.

Golom Skubića u 83. minutu "Zmajčeki" su izbegli četvrti uzastopni poraz, osvojivši prvi bod u takmičenju.

Ovim bodom Slovenci su ostali u igri za opstanak u Ligi C, jer dva kola pre kraja imaju tri boda manje od Kipra.

Tako nas u novembru osim dramatične borbe za viši rang, očekuje i triler u borbi za opstanak.

Liga D: Gruzija "overila" Ligu C, Makedonija ugrozila, nova pobeda Gibraltara

Fudbaleri Gruzije ubedljivo su slavili u Letoniji 3:0 i dva kola pre kraja potvrdili prvo mesto u Grupi 1 i plasman u viši rang.

Gruzini su četvrtom uzastopnom pobedom stekli nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Kazahstan.

Dramatičan novembar čeka nas u Grupi 4 gde je Makedonija debaklom u Jermeniji 0:4 ugrozila prvo mesto.

Jermeni su drugom pobedom stigli na tri boda od Makedonaca, a u narednom kolu gostuju Gibraltaru.

Međutim, neće im biti lako da se osvete za blamažu od pre nekoliko dana s obzirom da je Gibraltar nadigrao i Lihtenštajn 2:1.

Preokretom u drugom poluvremenu najmlađa evropska reprezentacija je posle prve zabeležila i drugu pobedu u istoriji i uključila se čak u borbu za viši rang.

LIGA NACIJA - DIVIZIJA "A"

Grupa "4"

Francuska - Nemačka 2:1 (0:1)
/Grizman 62, 80p - Kros 14/

TABELA: Francuska 7, Holandija (-1) 3, Nemačka 1.

LIGA NACIJA - DIVIZIJA "B"

Grupa "1"

Ukrajina - Češka 1:0 (1:0)
/Malinovski 43/

TABELA: Ukrajina 9, Češka 3, Slovačka (-1) 0.

Grupa "4"

Irska - Vels 0:1 (0:0)
/Vilson 58/

TABELA:  Vels 6, Danska (-1) 4, Irska 1.

LIGA NACIJA - DIVIZIJA "C"

Grupa "3"

Norveška - Bugarska 1:0 (1:0)
/Elijonusi 31/

Slovenija - Kipar 1:1 (0:0)
/Skubič 83 - Papulis 37/

TABELA: Bugarska 9, Norveška 9, Kipar 2, Slovenija 2.

LIGA NACIJA - DIVIZIJA "D"

Grupa "1"

Kazahstan - Andora 4:0 (2:0)
Letonija - Gruzija 0:3 (0:2)

TABELA: Gruzija 12, Kazahstan 5, Letonija 2, Andora 2.

Grupa "4"

Jermenija - Makedonija 4:0 (1:0)
Gibraltar - Lihtenštajn 2:1 (0:1)

TABELA: Makedonija 9, Jermenija 6, Gibraltar 3, Lihtenštajn 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar