Румуни под истрагом УЕФА због "Косово је Србија"!

Као и због расизма, упаљених бакљи, уласка навијача на терен. . .

Фудбал 17.10.2018 | 11:15
Румуни под истрагом УЕФА због "Косово је Србија"!
Румунима прети казна УЕФА због дешавања на трибинама на мечу против Србије!

УЕФА је "отворила" дисциплински поступак против Фудбалског савеза Румуније пошто су њихови навијачи на утакмици против "орлова" одиграној у недељу у Букурешту (0:0), у оквиру 4. кола Лиге нација, имали расистичке пароле, запалили су бакље и уз то су "улазили" на терен.

Како преноси агенција "АП", румунски навијачи су наводно упућивали расистичке поруке на рачун Мађара, скандирали су "Косово је Србија" и имали су транспарент против избеглица.

Односно - на том транспаренту су избеглице повезане с тероризмом.

Исти извор преноси да су видео снимци навијача који су "скандирали слоган" подршке Србији у борби за Косово и Метохију окачени на друштвене мреже, а познато је од раније да УЕФА не толерише политичке поруке на трибинама.

Дисциплинска комисија УЕФА састаје се 25. октобра где ће одлучивати о евентуалној казни.

Србија је тренутно лидер групе "4" у дивизији "Ц" са 8 бодова, Румуни су нам најозбиљнији конкуренти са 6 и наредни меч је требало да одиграју против Литваније (17. новембра), такође на Националном стадиону у Букурешту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Судац

17.10.2018 10:17

Ожежи по дзепу да се дозову памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фауе

17.10.2018 10:31

Иначе избјеглице нису терористи па су то показали у француској,њемачкој,италији,америци,британији,белгији,холандији...гдје је домаћи народ мањина у сопственој држави ;)

ОДГОВОРИТЕ