Rumuni pod istragom UEFA zbog "Kosovo je Srbija"!

Kao i zbog rasizma, upaljenih baklji, ulaska navijača na teren. . .

Fudbal 17.10.2018 | 11:15
Rumuni pod istragom UEFA zbog "Kosovo je Srbija"!
Rumunima preti kazna UEFA zbog dešavanja na tribinama na meču protiv Srbije!

UEFA je "otvorila" disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rumunije pošto su njihovi navijači na utakmici protiv "orlova" odigranoj u nedelju u Bukureštu (0:0), u okviru 4. kola Lige nacija, imali rasističke parole, zapalili su baklje i uz to su "ulazili" na teren.

Kako prenosi agencija "AP", rumunski navijači su navodno upućivali rasističke poruke na račun Mađara, skandirali su "Kosovo je Srbija" i imali su transparent protiv izbeglica.

Odnosno - na tom transparentu su izbeglice povezane s terorizmom.

Isti izvor prenosi da su video snimci navijača koji su "skandirali slogan" podrške Srbiji u borbi za Kosovo i Metohiju okačeni na društvene mreže, a poznato je od ranije da UEFA ne toleriše političke poruke na tribinama.

Disciplinska komisija UEFA sastaje se 25. oktobra gde će odlučivati o eventualnoj kazni.

Srbija je trenutno lider grupe "4" u diviziji "C" sa 8 bodova, Rumuni su nam najozbiljniji konkurenti sa 6 i naredni meč je trebalo da odigraju protiv Litvanije (17. novembra), takođe na Nacionalnom stadionu u Bukureštu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sudac

17.10.2018 10:17

Ožeži po dzepu da se dozovu pameti.

ODGOVORITE
Name

Faue

17.10.2018 10:31

Inače izbjeglice nisu teroristi pa su to pokazali u francuskoj,njemačkoj,italiji,americi,britaniji,belgiji,holandiji...gdje je domaći narod manjina u sopstvenoj državi ;)

ODGOVORITE