Јапанци убили у појам најбољу одбрану Мундијала!

Толико брзи као да су са видео игрице! Такуми Минамино режисер победе Азијата – 4:3.

Фудбал 17.10.2018 | 09:45
Јапанци убили у појам најбољу одбрану Мундијала!
Како су добро играли на Мундијалу, још боље изгледају после њега, те нижу победе као од шале. После убедљивих тријумфа над Костариком и Панамом (по 3:0), Јапанци су узели меру и званичном полуфиналисти Првенства света тако што су у голеадом на Сајатами на обе плећке, у пријатељском сусрету, положили Уругвај – 4:3.

Уз блиставу партију Салцбурговог нападача Такумија Минамина. То шта је 23-годишњи офанзивац радио одбрани Јужноамериканаца може да буде насловница неке од виртуелних игрица, попут ПЕС-а. Уосталом, домаћи тим је наспрам селекције Оскара Табареза изгледао као да је укључен у струју, као да лети тереном, често толико брзо да га ни погледом није могуће ухватити. А камоли трком.

У таквој партији у први план избио је Минамино. Посебно због гола у десетом минуту, кад је смешном направио најчвршћу одбрану са турнира у Русији и елегантно савладао Фернанда Муслеру. Голман Галатасараја је не баш сигурним интервенцијама кумовао за још два поготка домаћина (Осако у 36. и поменути Минамино у 66), да би блиставо издање Азијата употпунио у 59. минуту Ритсу Доан.

А како су играли Јапанци, не би било незаслужено да су још четири гола дали. Поменимо само шансу Осакакад је после акције Минамина и Сакаија промашио празан гол.

Уругвај се двапут враћао у резултатски егал (Гастон Переиро иу 28, Единсон Кавани у 57), погодио је, да ублажи пораз, на асистенцију Пари Сен Жерменовог нападача и резервиста Џонатан Родригез у 75, али безЛуиса Суареза, ипак, двоструки првак света није личио на себе. Између осталог и због брзине Јапанаца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар