Japanci ubili u pojam najbolju odbranu Mundijala!

Toliko brzi kao da su sa video igrice! Takumi Minamino režiser pobede Azijata – 4:3.

Fudbal 17.10.2018 | 09:45
Japanci ubili u pojam najbolju odbranu Mundijala!
Kako su dobro igrali na Mundijalu, još bolje izgledaju posle njega, te nižu pobede kao od šale. Posle ubedljivih trijumfa nad Kostarikom i Panamom (po 3:0), Japanci su uzeli meru i zvaničnom polufinalisti Prvenstva sveta tako što su u goleadom na Sajatami na obe plećke, u prijateljskom susretu, položili Urugvaj – 4:3.

Uz blistavu partiju Salcburgovog napadača Takumija Minamina. To šta je 23-godišnji ofanzivac radio odbrani Južnoamerikanaca može da bude naslovnica neke od virtuelnih igrica, poput PES-a. Uostalom, domaći tim je naspram selekcije Oskara Tabareza izgledao kao da je uključen u struju, kao da leti terenom, često toliko brzo da ga ni pogledom nije moguće uhvatiti. A kamoli trkom.

U takvoj partiji u prvi plan izbio je Minamino. Posebno zbog gola u desetom minutu, kad je smešnom napravio najčvršću odbranu sa turnira u Rusiji i elegantno savladao Fernanda Musleru. Golman Galatasaraja je ne baš sigurnim intervencijama kumovao za još dva pogotka domaćina (Osako u 36. i pomenuti Minamino u 66), da bi blistavo izdanje Azijata upotpunio u 59. minutu Ritsu Doan.

A kako su igrali Japanci, ne bi bilo nezasluženo da su još četiri gola dali. Pomenimo samo šansu Osakakad je posle akcije Minamina i Sakaija promašio prazan gol.

Urugvaj se dvaput vraćao u rezultatski egal (Gaston Pereiro iu 28, Edinson Kavani u 57), pogodio je, da ublaži poraz, na asistenciju Pari Sen Žermenovog napadača i rezervista Džonatan Rodrigez u 75, ali bezLuisa Suareza, ipak, dvostruki prvak sveta nije ličio na sebe. Između ostalog i zbog brzine Japanaca.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar