Гризман: ''Златна лопта'' мора бити у рукама Француза!

Један од набољих европских нападача, Антоан Гризман, сматра да признање "Франс фудбала" мора да добије неко од репрезентативаца земље светских првака.

Фудбал 17.10.2018 | 20:00
Гризман: ''Златна лопта'' мора бити у рукама Француза!
Гризман је један од могућих кандидата као неко ко је са Атлетиком освојио два трофеја, а уз то је са Француском летос освојио и пехар Светског купа.

"Нема престижније награде од ове. Увек су је добијали најбољи међу најбољима и мислим да неко од нас Француза мора да добије награду. Логично је, прваци смо света и заслужили смо то", изјавио је Гризман.

Он је један од 30 играча на списку за престижну награду, а од Француза у игри су и Рафаел Варан, Килијан Мбапе, Н'Голо Канте, Карим Бензема, Уго Љорис и Пол Погба.

Од осталих кандидата, највећи изгледи дају се Луки Модрићу који је дао интересантну изјаву која се тиче престижне награде.

"Не, нећете од мене добити одговор да ја заслужујем Златну лопту. Лично, најважније ми је да играм добро, ова година ми је најбоља у каријери, а што се тиче тројице Француза, Варана, Мбапеа и Гризмана, мислим да овај последњи највише заслужује награду, играо је сјајно и освојио много тога", поручио је Модрић.

Модрић је са Хрватском стигао до финала Мундијала, а са Реалом био првак Европе, док је Гризман са Француском првак света, дао је четири гола у Русији, уз неколико битних асистенција, а са Атлетиком је освојио Лигу Европе и Суперкуп Европе. Добитник награде "Златне лопта" биће објављен 3. децембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар