Grizman: ''Zlatna lopta'' mora biti u rukama Francuza!

Jedan od naboljih evropskih napadača, Antoan Grizman, smatra da priznanje "Frans fudbala" mora da dobije neko od reprezentativaca zemlje svetskih prvaka.

Fudbal 17.10.2018 | 20:00
Grizman: ''Zlatna lopta'' mora biti u rukama Francuza!
Grizman je jedan od mogućih kandidata kao neko ko je sa Atletikom osvojio dva trofeja, a uz to je sa Francuskom letos osvojio i pehar Svetskog kupa.

"Nema prestižnije nagrade od ove. Uvek su je dobijali najbolji među najboljima i mislim da neko od nas Francuza mora da dobije nagradu. Logično je, prvaci smo sveta i zaslužili smo to", izjavio je Grizman.

On je jedan od 30 igrača na spisku za prestižnu nagradu, a od Francuza u igri su i Rafael Varan, Kilijan Mbape, N'Golo Kante, Karim Benzema, Ugo Ljoris i Pol Pogba.

Od ostalih kandidata, najveći izgledi daju se Luki Modriću koji je dao interesantnu izjavu koja se tiče prestižne nagrade.

"Ne, nećete od mene dobiti odgovor da ja zaslužujem Zlatnu loptu. Lično, najvažnije mi je da igram dobro, ova godina mi je najbolja u karijeri, a što se tiče trojice Francuza, Varana, Mbapea i Grizmana, mislim da ovaj poslednji najviše zaslužuje nagradu, igrao je sjajno i osvojio mnogo toga", poručio je Modrić.

Modrić je sa Hrvatskom stigao do finala Mundijala, a sa Realom bio prvak Evrope, dok je Grizman sa Francuskom prvak sveta, dao je četiri gola u Rusiji, uz nekoliko bitnih asistencija, a sa Atletikom je osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope. Dobitnik nagrade "Zlatne lopta" biće objavljen 3. decembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar