"За нас је то такозвана држава"

Шта год да је Косово и његова влада за САД и амбасадора Скота, за нас је то такозвана влада и такозвана држава, рекао је данас предсједник Александар Вучић поводом изјаве амбасадора САД да је Косово суверена држава и запитао зашто уопште онда преговарају са Србијом и од Србије траже да поружи уточиште тобож сувереним државама у УН.

Србија 16.10.2018 | 11:14
"За нас је то такозвана држава"
– Било би лијепо да је показао мало више поштовања за земљу домаћина – рекао је Вучић и додао да је и представник владе, који је присуствовао догађају на којем је Скот дао ту изјаву требало да реагује.

– Шта год да је та такозвана влада Косова за вас, за нас је такозвана – рекао је Вучић и примијетио да није до дипломата да исправљају новинаре, већ да одговарају на њихова питања.

– На жалост, нисам био присутан – примијетио је Вучић, али и подсјетио да није ријеч о новом ставу америчке администрације и да је зато много скептичнији по питању ставова Вашингтона према Косову и Метохији него министар Дачић.


Ипак, каже, ријеч је о великој сили, са којом морамо да разговарамо. 

Њихово је право, али и стил да тако говоре и заступају своје интересе, а наше, је, каже да бранимо српске интересе.

Како год, остаје питање, сматра Вучић, зашто уопште онда промотери Косова као суверене државе уопште преговарају са Србијом, зашто од Србије траже уточиште у УН, ако је ријеч о правој влади и сувереној држави, те констатовао да нам, очито, слиједе велики проблеми и изазови, попут најаве могућности формирања војске Косова.

– Зашто и на основу које резолуције, ког међународно правног документа формирате војску Косова? Не ваљда на основу неког унутрашњег акта такозваног Косова? На основу неке резолуције УН? Бриселског споразума? Гдје то пише? Нигдје – рекао је српски предсједник.

Ријеч је о чистом насиљу, правном насиљу, послије којег, истиче, слиједи и физичко насиље и то је оно што нас брине.

– Код нас нико не лети наглавачке, али би добио прописан одговор, баш онако како он штити инетересе САД, тако би добио и он, пристојан, одмјерен, одговоран одговор из угла интереса Србије – рекао је Вучић на питање да ли би “Скот “летио” да је он био присутан.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјунта бл

16.10.2018 09:20

..... Него, шта би са "књигом доказа"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

16.10.2018 09:34

УЦУТАО СЕ ЈЕР ЈЕ СХВАТИО ДА ЈЕ ОСУЂЕН.КОЈИ БИЛМАЗ.ПРОГАЊА КРИМИНАЛЦЕ ПО СРБИЈИ А НАШЕ ПОДРЖАВА НЕМА ШТА БРАВО ВУЧИЋУ.

Name

Уа Вуциц

16.10.2018 10:57

Вјеровао сам му до ових избора.Обицан лопов.

Name

Ре мк

16.10.2018 11:02

Које криминалце прогања? Па само оне који му улазе у посао! Иначе бг је као 90-тих, мафија се разрачунава сваки дан. Али како људи тамо кажу "златно доба".