"Za nas je to takozvana država"

Šta god da je Kosovo i njegova vlada za SAD i ambasadora Skota, za nas je to takozvana vlada i takozvana država, rekao je danas predsjednik Aleksandar Vučić povodom izjave ambasadora SAD da je Kosovo suverena država i zapitao zašto uopšte onda pregovaraju sa Srbijom i od Srbije traže da poruži utočište tobož suverenim državama u UN.

Srbija 16.10.2018 | 11:14
"Za nas je to takozvana država"
– Bilo bi lijepo da je pokazao malo više poštovanja za zemlju domaćina – rekao je Vučić i dodao da je i predstavnik vlade, koji je prisustvovao događaju na kojem je Skot dao tu izjavu trebalo da reaguje.

– Šta god da je ta takozvana vlada Kosova za vas, za nas je takozvana – rekao je Vučić i primijetio da nije do diplomata da ispravljaju novinare, već da odgovaraju na njihova pitanja.

– Na žalost, nisam bio prisutan – primijetio je Vučić, ali i podsjetio da nije riječ o novom stavu američke administracije i da je zato mnogo skeptičniji po pitanju stavova Vašingtona prema Kosovu i Metohiji nego ministar Dačić.


Ipak, kaže, riječ je o velikoj sili, sa kojom moramo da razgovaramo. 

Njihovo je pravo, ali i stil da tako govore i zastupaju svoje interese, a naše, je, kaže da branimo srpske interese.

Kako god, ostaje pitanje, smatra Vučić, zašto uopšte onda promoteri Kosova kao suverene države uopšte pregovaraju sa Srbijom, zašto od Srbije traže utočište u UN, ako je riječ o pravoj vladi i suverenoj državi, te konstatovao da nam, očito, slijede veliki problemi i izazovi, poput najave mogućnosti formiranja vojske Kosova.

– Zašto i na osnovu koje rezolucije, kog međunarodno pravnog dokumenta formirate vojsku Kosova? Ne valjda na osnovu nekog unutrašnjeg akta takozvanog Kosova? Na osnovu neke rezolucije UN? Briselskog sporazuma? Gdje to piše? Nigdje – rekao je srpski predsjednik.

Riječ je o čistom nasilju, pravnom nasilju, poslije kojeg, ističe, slijedi i fizičko nasilje i to je ono što nas brine.

– Kod nas niko ne leti naglavačke, ali bi dobio propisan odgovor, baš onako kako on štiti ineterese SAD, tako bi dobio i on, pristojan, odmjeren, odgovoran odgovor iz ugla interesa Srbije – rekao je Vučić na pitanje da li bi “Skot “letio” da je on bio prisutan.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Djunta bl

16.10.2018 09:20

..... Nego, šta bi sa "knjigom dokaza"?

ODGOVORITE
Name

Mk

16.10.2018 09:34

UCUTAO SE JER JE SHVATIO DA JE OSUĐEN.KOJI BILMAZ.PROGANJA KRIMINALCE PO SRBIJI A NAŠE PODRŽAVA NEMA ŠTA BRAVO VUČIĆU.

Name

Ua Vucic

16.10.2018 10:57

Vjerovao sam mu do ovih izbora.Obican lopov.

Name

Re mk

16.10.2018 11:02

Koje kriminalce proganja? Pa samo one koji mu ulaze u posao! Inače bg je kao 90-tih, mafija se razračunava svaki dan. Ali kako ljudi tamo kažu "zlatno doba".