Директор школе: Забрана за БНТВ

Средњошколски центар у Рудом предстојећи викенд организује низ свечаности поводом 50 година постојања ове установе.
Намјера БН ТВ је била да најави овај културни догађај за ову малу средину али се томе данас екипи БН ТВ  успротивио директор Центра Татомир Елез с образложењем да БН ТВ није, по његовом мишљењу, `правилно` извјештавала о случају аутистичног дјечака Славка Мршевића коме је управа школе забранила да улази у школске просторије и похађа наставу.

Република Српска 15.10.2018 | 21:01
Директор школе: Забрана за БНТВ
Директор је рекао да није добио шансу и довољно времена да образложи одлуку школе о забрани Славку да похађа наставу али га демантује изјава дата 1. фебруара ове године за БН телевизију која се прва огласила о дискриминацији једног ученика и забрани школовања.

"Ми као школа не можемо дјетету дати да иде у трећи разред јер није завршио први и други. Можемо једино покушати да га упишемо у први разред и то занимање које је одобрило министарство за дјецу са посебним потребама", рекао је тада Елез.

Тако је директор, што се односа према одређеном медију тиче, приватизовао установу на чијем је челу и новинару онемогућио да ради свој посао. О његовој бахатости говори и дјечаков отац Ненад Мршевић.

"Он је и у фебруару кад су ђаци покренули петицију за Славков повратак у школу, пријетио дјеци уцјењивао их да ће имати проблеме око тога што су подржали мог сина. Није се ту зауставио и свим људима који су стали у Славкову одбрану поручио је на неки начин да нису у праву. У посљедње вријеме да би напакостио Славку прогласио га је да је ментално ретардиран", рекао је Ненад Мршевић.

Љекари специјалисти су се изјаснили да је Славко особа са благим обиликом аутизма.

Ненад је подсјетио да су неки професори, не сви, престали да оцјењују овог ученика у другом полугодишту првог разреда са образложењем да омета наставу.

Тужилац Основног тужилаштва у Вишеграду поднио је пријаву против 12 професора школе у Рудом и судски поступак је још у току.

Да ли, можда, и за ово, по мишљењу директора средње школе у Рудом, је крива БН ТВ?

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сРБИН

15.10.2018 19:20

Јели то његова приватна скола ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике очи

16.10.2018 03:15

Какав идиот И будала,овај кретен не зна да дјеца са аутизмом могу бити надпросјецно интелигентна,посебно из области математике и физике. Препоручујем овом кретену да погледа филм "Тхе аццоунтант", "Рацуноводја",који је сниман по истинитом догадјају. Чуј он ће забранити некоме да иде у школу.

Name

Коментар

15.10.2018 19:23

Јос један цар или боље рецено дворска луда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука Лабан

15.10.2018 19:36

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 38.14 " Свако има право на школовање под једнаким условима. Основно школовање је обавезно и бесплатно. Свакоме је под једнаким условима доступно средњошколско и високошколско образовање." Откуд право једном смеаду полуписменом да крши устав и одузима право једном дјетету?!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.10.2018 19:36

Директор да има образа поднио би захтјев за привремену пензију! Како га није срамота, умјесто да је помогао и помагао дјецаку, он забранио. Па средњу сколу данас директоре мозе заврсити и мој покојни прандјед, оде у Сироки и готово. У овом слуцају скола је требала да дјецаку да и образовни и социјални сегмент, а не да се изолује. Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.10.2018 20:49

Ма какву црну пензију,требао би да кривицно одговара за нанесену дусевну бол дјетету и дискриминацију !!

Name

Ре

15.10.2018 22:10

Пуна је РС оваквих метузалема и незналица.Зато млади школовани кадар и одлази из РС.Али све је то Додино усмјерење и нема спаса.

Name

Директ

16.10.2018 13:11

Овај јос није поднио оставку? Фотељитис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

17.10.2018 08:46

ТО ЈЕ ДОДИКОВА ВОЈСКА.А НАРОД ИЗ РУДОГ ГЛАСА ЗА ТУ ВОЈСКУ.

ОДГОВОРИТЕ