Direktor škole: Zabrana za BNTV

Srednjoškolski centar u Rudom predstojeći vikend organizuje niz svečanosti povodom 50 godina postojanja ove ustanove.
Namjera BN TV je bila da najavi ovaj kulturni događaj za ovu malu sredinu ali se tome danas ekipi BN TV  usprotivio direktor Centra Tatomir Elez s obrazloženjem da BN TV nije, po njegovom mišljenju, `pravilno` izvještavala o slučaju autističnog dječaka Slavka Mrševića kome je uprava škole zabranila da ulazi u školske prostorije i pohađa nastavu.

Republika Srpska 15.10.2018 | 21:01
Direktor škole: Zabrana za BNTV
Direktor je rekao da nije dobio šansu i dovoljno vremena da obrazloži odluku škole o zabrani Slavku da pohađa nastavu ali ga demantuje izjava data 1. februara ove godine za BN televiziju koja se prva oglasila o diskriminaciji jednog učenika i zabrani školovanja.

"Mi kao škola ne možemo djetetu dati da ide u treći razred jer nije završio prvi i drugi. Možemo jedino pokušati da ga upišemo u prvi razred i to zanimanje koje je odobrilo ministarstvo za djecu sa posebnim potrebama", rekao je tada Elez.

Tako je direktor, što se odnosa prema određenom mediju tiče, privatizovao ustanovu na čijem je čelu i novinaru onemogućio da radi svoj posao. O njegovoj bahatosti govori i dječakov otac Nenad Mršević.

"On je i u februaru kad su đaci pokrenuli peticiju za Slavkov povratak u školu, prijetio djeci ucjenjivao ih da će imati probleme oko toga što su podržali mog sina. Nije se tu zaustavio i svim ljudima koji su stali u Slavkovu odbranu poručio je na neki način da nisu u pravu. U posljednje vrijeme da bi napakostio Slavku proglasio ga je da je mentalno retardiran", rekao je Nenad Mršević.

Ljekari specijalisti su se izjasnili da je Slavko osoba sa blagim obilikom autizma.

Nenad je podsjetio da su neki profesori, ne svi, prestali da ocjenjuju ovog učenika u drugom polugodištu prvog razreda sa obrazloženjem da ometa nastavu.

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Višegradu podnio je prijavu protiv 12 profesora škole u Rudom i sudski postupak je još u toku.

Da li, možda, i za ovo, po mišljenju direktora srednje škole u Rudom, je kriva BN TV?

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

sRBIN

15.10.2018 19:20

Jeli to njegova privatna skola ?

ODGOVORITE
Name

U straha su velike oči

16.10.2018 03:15

Kakav idiot I budala,ovaj kreten ne zna da djeca sa autizmom mogu biti nadprosjecno inteligentna,posebno iz oblasti matematike i fizike. Preporučujem ovom kretenu da pogleda film "The accountant", "Racunovodja",koji je sniman po istinitom dogadjaju. Čuj on će zabraniti nekome da ide u školu.

Name

Komentar

15.10.2018 19:23

Jos jedan car ili bolje receno dvorska luda

ODGOVORITE
Name

Лука Лабан

15.10.2018 19:36

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 38.14 " Свако има право на школовање под једнаким условима. Основно школовање је обавезно и бесплатно. Свакоме је под једнаким условима доступно средњошколско и високошколско образовање." Откуд право једном смеаду полуписменом да крши устав и одузима право једном дјетету?!!!

ODGOVORITE
Name

Re

15.10.2018 19:36

Direktor da ima obraza podnio bi zahtjev za privremenu penziju! Kako ga nije sramota, umjesto da je pomogao i pomagao djecaku, on zabranio. Pa srednju skolu danas direktore moze zavrsiti i moj pokojni prandjed, ode u Siroki i gotovo. U ovom slucaju skola je trebala da djecaku da i obrazovni i socijalni segment, a ne da se izoluje. Sramota

ODGOVORITE
Name

Re

15.10.2018 20:49

Ma kakvu crnu penziju,trebao bi da krivicno odgovara za nanesenu dusevnu bol djetetu i diskriminaciju !!

Name

Re

15.10.2018 22:10

Puna je RS ovakvih metuzalema i neznalica.Zato mladi školovani kadar i odlazi iz RS.Ali sve je to Dodino usmjerenje i nema spasa.

Name

Direkt

16.10.2018 13:11

Ovaj jos nije podnio ostavku? Foteljitis.

ODGOVORITE
Name

car

17.10.2018 08:46

TO JE DODIKOVA VOJSKA.A NAROD IZ RUDOG GLASA ZA TU VOJSKU.

ODGOVORITE