Левандовски опет по селектору, овај му одговара...

Ти си играч, ради шта ти се каже! Пољаци се опет свађају!

Фудбал 15.10.2018 | 20:45
Левандовски опет по селектору, овај му одговара...
Клетва је то многих вансеријских фудбалера. Навиклих да се у клубовима боре за најзначајније титуле. А онда кад дођу у репрезентацију – просто немају са ким. Роберту Левандовском изгледа да све више смета.  И све теже успева да се контролише. Па после пораза од Италије који је Пољаке послао у Лигу Б опет удара по селектору, као уосталом и после Мундијала када је напао Адама Навалку, иначе свог омиљеног селектора. Сада је на тапету Јержи Бжечек.

Засметало је Левандовском то што су Пољаци против Азура почели у формацији 4-3-1-2 без класичног крила. Много му се више допало како је све изгледало кад су на полувремену Камил Гросицки и Јакуб Блашчиковски заменили Карола Линетија и Дамијана Шиманског.

“У другом полувремену смо играли у формацији која нам више одговара. Свако од нас је видео разлику, да играмо боље. У првом полувремену ништа нисмо направили. У другом смо имали неколико прилика. Нема ту преваре, формација из другог полувремена нам више одговара, само погледајте терен. А мораш да играш онако како је најбоље“, пецнуо је Левандовски селектора у неформалном разговору са новинарима.

Бжечек му није остао дужан, а и стручна јавност је устала у одбрану селектора, иако у Пољској по навициЛевандовском опраштају овакве речи. Изгледа ипак да су се и њима смучиле све чешће капитенове примедбе.

“Прво и основно, фудбалери треба да се концетришу на своју игру и на своје задатке. А њих поставља тренер“, оштро је одговорио Бжечек, а потом открио и занимљив детаљ са тренинга, дан пре утакмице.

“Сећам се нашег разговора. Рекао ми је да све изгледа како треба. Али не бих волео да се навикавамо на то да коментаришемо оно што играчи изјављују. Њихово је пре свега да извршавају своје задатке. Знамо и ми да постоје проблеми у систему, али наша је и одлука била да овако играмо. И не треба играчи сад да траже изговоре“, децидиран је пољски селектор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар