Levandovski opet po selektoru, ovaj mu odgovara...

Ti si igrač, radi šta ti se kaže! Poljaci se opet svađaju!

Fudbal 15.10.2018 | 20:45
Levandovski opet po selektoru, ovaj mu odgovara...
Kletva je to mnogih vanserijskih fudbalera. Naviklih da se u klubovima bore za najznačajnije titule. A onda kad dođu u reprezentaciju – prosto nemaju sa kim. Robertu Levandovskom izgleda da sve više smeta.  I sve teže uspeva da se kontroliše. Pa posle poraza od Italije koji je Poljake poslao u Ligu B opet udara po selektoru, kao uostalom i posle Mundijala kada je napao Adama Navalku, inače svog omiljenog selektora. Sada je na tapetu Jerži Bžeček.

Zasmetalo je Levandovskom to što su Poljaci protiv Azura počeli u formaciji 4-3-1-2 bez klasičnog krila. Mnogo mu se više dopalo kako je sve izgledalo kad su na poluvremenu Kamil Grosicki i Jakub Blaščikovski zamenili Karola Linetija i Damijana Šimanskog.

“U drugom poluvremenu smo igrali u formaciji koja nam više odgovara. Svako od nas je video razliku, da igramo bolje. U prvom poluvremenu ništa nismo napravili. U drugom smo imali nekoliko prilika. Nema tu prevare, formacija iz drugog poluvremena nam više odgovara, samo pogledajte teren. A moraš da igraš onako kako je najbolje“, pecnuo je Levandovski selektora u neformalnom razgovoru sa novinarima.

Bžeček mu nije ostao dužan, a i stručna javnost je ustala u odbranu selektora, iako u Poljskoj po naviciLevandovskom opraštaju ovakve reči. Izgleda ipak da su se i njima smučile sve češće kapitenove primedbe.

“Prvo i osnovno, fudbaleri treba da se koncetrišu na svoju igru i na svoje zadatke. A njih postavlja trener“, oštro je odgovorio Bžeček, a potom otkrio i zanimljiv detalj sa treninga, dan pre utakmice.

“Sećam se našeg razgovora. Rekao mi je da sve izgleda kako treba. Ali ne bih voleo da se navikavamo na to da komentarišemo ono što igrači izjavljuju. Njihovo je pre svega da izvršavaju svoje zadatke. Znamo i mi da postoje problemi u sistemu, ali naša je i odluka bila da ovako igramo. I ne treba igrači sad da traže izgovore“, decidiran je poljski selektor.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar