Живковић жели да иде из Бенфике!

У игри је позајмица у јануару.

Фудбал 13.10.2018 | 21:15
Живковић жели да иде из Бенфике!
Андрија Живковић је озбиљно незадовољан својим статусом у Бенфики и жели да иде из овог клуба, пише португалски Рекорд.

Живковић је у Бенфику стигао у сезони 2016/2017, прошле сезоне је одиграо 30 мечева, али ове га Руи Виторија не користи. То је главни разлог због ког Живковић жели да напусти клуб са Лужа.

Српски репрезентативац жели да напусти клуб већ на зиму, што значи да нас чека занимљив зимска прича око тога где ће Живковић отићи. Највероватније ће то бити позајмица, можда са правом откупа, зависи од интересовања.

Заправо, бројке показују да Живковић има разлога да буде незадовољан. Ове сезоне је у Примеири одиграо само три меча и на њима забележио 58 минута у игри. Заиста јако мало. Није се уписао у стелце за тај период. Поред тога одиграо је још 108 минута у европским утакмицама, али се ни ту није прославио.

Наводи у Португалији кажу да је Живковић озбиљно незадовољан и да је његова жеља да буде редован у стартној постави. Тога за сада нема ни у траговима...

Заправо, Живковић има највише шанси да покаже шта зна у репрезентацији Србије где је на гостовању Црној Гори играо цео меч и забележио је асистенцију код другог гола Александра Митровића.

Сигурно ни да Бенфика није задовољна са играчем који је одиграо само 165 минута. Позајмица се намеће као врло реална опција…

Та опција се не помиње први пут.

Крајем августа се појавила вест да су за Живковића заинтересовани Монако и Севиља, те да је португалски тим спреман да прода Живковића, али за цену већу од 20.000.000 евра. То се није догодило.

Поред ова два поменута клуба, као клубови заинтересовани за Жилета помињали су се и Арсенал, Валенсија, Ајакс…

Живковић је прошле сезоне пружио добре игре у систему 4-3-3 који је увео Руи Виторија и као централни везни играч је то радио јако добро. Бенфика је имала добре низове резултата, а као главног "кривца" за те добре игре многи су видели управо Живковића.

Популарни Жиле је потом био и са Србијом на Светском првенству у Русији, али је играо само 15 минута у поразу Орлова од Бразила - 0:2. Имао је и повреду руке. Шта се догодило током лета то је питање, али је Живковић испао из главног језгра Бенфике.  

Колико је Живковић прошле сезоне знао да одигра добре утакмице говори и чињеница да је одабран за тим шампионата Португалије у марту. Али, сада само неколико месеци касније, Виторија му даје шансе на кашичицу.

Негде је и логично да сада жели да оде у неку другу средину у којој би имао шансу да игра пре свега, и да кроз минуте покаже шта зна и је ова процена Бенфике да га не употребљава чешће - грешка.

Можда га опет видимо на делу већ сутра у дресу репрезентације Србије против Румуније (од 15 часова).

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар