Živković želi da ide iz Benfike!

U igri je pozajmica u januaru.

Fudbal 13.10.2018 | 21:15
Živković želi da ide iz Benfike!
Andrija Živković je ozbiljno nezadovoljan svojim statusom u Benfiki i želi da ide iz ovog kluba, piše portugalski Rekord.

Živković je u Benfiku stigao u sezoni 2016/2017, prošle sezone je odigrao 30 mečeva, ali ove ga Rui Vitorija ne koristi. To je glavni razlog zbog kog Živković želi da napusti klub sa Luža.

Srpski reprezentativac želi da napusti klub već na zimu, što znači da nas čeka zanimljiv zimska priča oko toga gde će Živković otići. Najverovatnije će to biti pozajmica, možda sa pravom otkupa, zavisi od interesovanja.

Zapravo, brojke pokazuju da Živković ima razloga da bude nezadovoljan. Ove sezone je u Primeiri odigrao samo tri meča i na njima zabeležio 58 minuta u igri. Zaista jako malo. Nije se upisao u stelce za taj period. Pored toga odigrao je još 108 minuta u evropskim utakmicama, ali se ni tu nije proslavio.

Navodi u Portugaliji kažu da je Živković ozbiljno nezadovoljan i da je njegova želja da bude redovan u startnoj postavi. Toga za sada nema ni u tragovima...

Zapravo, Živković ima najviše šansi da pokaže šta zna u reprezentaciji Srbije gde je na gostovanju Crnoj Gori igrao ceo meč i zabeležio je asistenciju kod drugog gola Aleksandra Mitrovića.

Sigurno ni da Benfika nije zadovoljna sa igračem koji je odigrao samo 165 minuta. Pozajmica se nameće kao vrlo realna opcija…

Ta opcija se ne pominje prvi put.

Krajem avgusta se pojavila vest da su za Živkovića zainteresovani Monako i Sevilja, te da je portugalski tim spreman da proda Živkovića, ali za cenu veću od 20.000.000 evra. To se nije dogodilo.

Pored ova dva pomenuta kluba, kao klubovi zainteresovani za Žileta pominjali su se i Arsenal, Valensija, Ajaks…

Živković je prošle sezone pružio dobre igre u sistemu 4-3-3 koji je uveo Rui Vitorija i kao centralni vezni igrač je to radio jako dobro. Benfika je imala dobre nizove rezultata, a kao glavnog "krivca" za te dobre igre mnogi su videli upravo Živkovića.

Popularni Žile je potom bio i sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je igrao samo 15 minuta u porazu Orlova od Brazila - 0:2. Imao je i povredu ruke. Šta se dogodilo tokom leta to je pitanje, ali je Živković ispao iz glavnog jezgra Benfike.  

Koliko je Živković prošle sezone znao da odigra dobre utakmice govori i činjenica da je odabran za tim šampionata Portugalije u martu. Ali, sada samo nekoliko meseci kasnije, Vitorija mu daje šanse na kašičicu.

Negde je i logično da sada želi da ode u neku drugu sredinu u kojoj bi imao šansu da igra pre svega, i da kroz minute pokaže šta zna i je ova procena Benfike da ga ne upotrebljava češće - greška.

Možda ga opet vidimo na delu već sutra u dresu reprezentacije Srbije protiv Rumunije (od 15 časova).

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar