Тотенхем спрема изненађујуће појачање...

Из Кине! Нападач од 40. 000. 000 евра!

Фудбал 14.10.2018 | 12:00
Тотенхем спрема изненађујуће појачање...
Минулог лета је Тотенхем све шокирао одлуком да не доведе ниједно појачање.

То се одавно није десило у Премијер лиги, а поготово не неком клубу из врха. Иако су бројна имена повезивана са Спурсима, на крају нико није купљен. Што не значи да им нису потребна појачања.

Острвски медији јављају да Покетино жели да у јануару доведе Седрика Бакамбуа из Кине!

Афрички нападач је прошле зиме прешао из Виљареала у кинески Пекинг у трансферу тешком 40.000.000 евра. И врло брзо почео да оправдава очекивања. На 20 утакмица је постигао 16 голова и доражава екипу у игри за пласман у Лигу шампиона. С обзиром да се кинеско првенство завршава средином новембра, он би у јануару могао да буде доступан Тотенхему. Наравно, под условом да Пекинг жели да га прода, да Тотенхем понуди довољно новца и да са игачем договори детаље око плате која је тренутно астрономска. Са 18.000.000 евра годишње у Пекингу, Бакамбу је један од најплаћенијих играча света.

Са нешто мање од 12.000.000 евра по сезони, Хари Кејн је убедљиво најплаћенији играч лондонског тима и његов уговор представља неку врсту лимита у клупском буџету. Зато је тешко очекивати да би Бакамбумогао да добије у Тотенхему новац који има у Кини. Чак и упола мањи. Али можда је играч спреман на финансијску жртву како би опет играо фудбал на највишем нивоу.

Спрусима би свакако добро дошло појачање у нападу с обзиром да ће се у јануару вероватно опет отарасити Винсента Јансена, а врло могуће и фернанда Љорентеа. У том случају би Бакамбу дошао као више него солидна алтернатива за Кејна.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар