Totenhem sprema iznenađujuće pojačanje...

Iz Kine! Napadač od 40. 000. 000 evra!

Fudbal 14.10.2018 | 12:00
Totenhem sprema iznenađujuće pojačanje...
Minulog leta je Totenhem sve šokirao odlukom da ne dovede nijedno pojačanje.

To se odavno nije desilo u Premijer ligi, a pogotovo ne nekom klubu iz vrha. Iako su brojna imena povezivana sa Spursima, na kraju niko nije kupljen. Što ne znači da im nisu potrebna pojačanja.

Ostrvski mediji javljaju da Poketino želi da u januaru dovede Sedrika Bakambua iz Kine!

Afrički napadač je prošle zime prešao iz Viljareala u kineski Peking u transferu teškom 40.000.000 evra. I vrlo brzo počeo da opravdava očekivanja. Na 20 utakmica je postigao 16 golova i doražava ekipu u igri za plasman u Ligu šampiona. S obzirom da se kinesko prvenstvo završava sredinom novembra, on bi u januaru mogao da bude dostupan Totenhemu. Naravno, pod uslovom da Peking želi da ga proda, da Totenhem ponudi dovoljno novca i da sa igačem dogovori detalje oko plate koja je trenutno astronomska. Sa 18.000.000 evra godišnje u Pekingu, Bakambu je jedan od najplaćenijih igrača sveta.

Sa nešto manje od 12.000.000 evra po sezoni, Hari Kejn je ubedljivo najplaćeniji igrač londonskog tima i njegov ugovor predstavlja neku vrstu limita u klupskom budžetu. Zato je teško očekivati da bi Bakambumogao da dobije u Totenhemu novac koji ima u Kini. Čak i upola manji. Ali možda je igrač spreman na finansijsku žrtvu kako bi opet igrao fudbal na najvišem nivou.

Sprusima bi svakako dobro došlo pojačanje u napadu s obzirom da će se u januaru verovatno opet otarasiti Vinsenta Jansena, a vrlo moguće i fernanda Ljorentea. U tom slučaju bi Bakambu došao kao više nego solidna alternativa za Kejna.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar