Малер године, Никола Калинић, о свему помало...

О трауми у Милану, лудом Гатузу, Чоловом позиву, репрезентацији. . .  Најтежи ривали су му били Видић и Фердинанд!

Фудбал 17.10.2018 | 23:00
Малер године, Никола Калинић, о свему помало...
Док се полако подвлачи црта на фудбалску 2018. године и сужава се избор за престижне награде, лауреат за „малер године“ у свету фудбала је без сумње хрватски нападач Никола Калинић.

Иза њега је катастрофална сезона у Милану због којег је пре годину и кусур дана одбио право богатство у Кини. Био је један од највећих трансфер промашаја прошле сезоне у европском фудбалу, а још гора ситуација га је задесила у репрезентацији Хрватске. На почетку Мундијала у Русији га је селектор Далићизбацио из екипе, а Хрватска је догурала до финала.

Потом је добио шансу да оживи каријеру у Атлетико Мадриду код Чола Симеонеа који је један од ретких да и даље верује у Калинића.

„Задовољан сам овде. Играо сам раније у Енгелској и Италији, сада је ред на Шпанији. Дошао сам у Атлетико са огромним мотивом. Када ме је позвао тако велики клуб са великим циљевима, нисам много размишљао. Привукао ме је начин игре у Шпанији, сви играју добро. Не игра се толико дефанзивно као у Италији, сви желе да играју и победе“, каже Калинић у великом инервјуу за шпански Ас, што је један од његових ретких јавних иступа.  

Открива како је завршио у Мадриду и да се не плаши конкуренције Гризмана и Косте.

„Симеоне ме је лично позвао, рекао да ме жели, да ћу играти на много утакмица и да ће бити довољно минута за све. Не знам колико ћу играти, да ли ће то бити минут или 90 минута, али знам да ћу дати све од себе. Када дођеш у тим попут Атлетика не можеш да очекујеш да ћеш сваку играти. Видео сам ко су Гризман и Коста и шта су способни да ураде“.

Иза њега је хорор сезона у Милану... На 31 мечу за Милан у Серији А је дао само шест голова.

„Било ми је тешко... Нисам одрадио предсезону са екипом и тренирао сам индивидуално у Сплиту чекајући да се трансфер заврши. Дошао сам у Милан тек када је сезона почела. А онда сам имао много проблема са физичком спремом... Милан је велики клуб који је навикао да се бори за титуле и да побеђује, па су се резултати тражили преко ноћи. Али, дошло је 11 нових играча и требало је времена да се то уигра. Ипак, желим Милану све најбоље. Заслужују да се боре за Лигу шампиона“.

Недавно га је Ђенаро Гатузо јавно критиковао да се није понашао добро, али изгледа да му Калинић не замера.

„Гатузо је невероватан тип. Ван фудбала је неко ко воли да се зеза и збија шале. Али када изађе на терен и на тренинг... Даје две од себе и жели да му даш све. Максимално те притиска. Луд је, али на позитиван начин. Сјајна је особа и милсим да ће Милан далеко да догура са њим“.

У Атлетику је задужио митски дрес са бројем девет који су носили Торес, Манџукић, Виља, Фалкао, Вијери,Кико...

„Знам да сам узео Торесов број. Али узео сам га зато што је био слободан. То је број који узимају нападачи. Знам колико је Торес значио клубу и поштујем то“.

А могао је данас да се купа у новцу да је прихватио фараонску понуду кинеског Тјанђина пре него што је прешао у Милан.

„Добио сам баш велику понуду док сам био у Фиорентини. Много новца је било у питању... Али фудбал играм зато што га волим, а не због новца Да сам тада отишао, каријера би ми била готова. Одлучио сам да наставим са фудбалом на највишем нивоу. Киенски фудбал ме не би усрећио. Имао бих много пара, али моја породица не би била срећна тамо“.

Калинић је фудбалски фанатик и каже да већину слободног времена проводи код куће гледајући фудбал на телевизији. Не крије ни ко му је идол.

„Ибрахимовић. Волим тај тип нападача. Наравно, не могу да урадим оно што он ради. Можда то нико не може. Али волим да гледам“.

Најтежи противници?

„Тандем Видић – Фердинанд. Додао бих и Терија, Бонућија и Кјелинија“.  

Летос је пропсустио историјску шансу да са Хравтском игра финале Мундијала. Али није дигао руке од репрезенације...

„Наравно да бих волео да се вратим, али неке ствари морају да се промене. Много тога је испричано око ситуације на Мундијалу и не желим више да се враћам на то“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БС

17.10.2018 22:50

Знам лика-легенда.

ОДГОВОРИТЕ