Мариновић: Португал? Зар је потребно причати...?

Млада репрезентација Босне и Херцеговине окупила се јуче у Тренинг центру ФСБиХ у Зеници гдје ће се припремати за посљедњи и одлучујући меч квалификација за Европско првенство 2019. године у Италији против Португала.

Фудбал 10.10.2018 | 09:45
Мариновић: Португал? Зар је потребно причати...?
Селектор Винко Мариновић очекује још долазак Ермедина Демировића из Француске, док је нападач Алдин Туркеш из швајцарског друголигаша Раперсвил-Јона једини нови играч у тиму.

"Што се тиче измјена, обје су селекције претрпјеле неке измјене. И они, као и ми, имају играча који су прешли у А-селекцију, тако да смо, негдје, отприлике на истом. Оно што је најбитније, окупили смо се, сви су здрави и само чекамо Демировића", рекао је у првом сусрету са новинарима селектор Мариновић.

Како у овом сусрету за обје селекције "игра" само побједа, да би били међу четири другопласиране селекције, те добили прилику да макар кроз бараж изборе пласман на Еуро, Мариновић истиче да имају чему да се надају.

Сматра како су у свим досадашњим утакмицама били равноправни, чак и против Румуније, са којом бх. тим има два пораза.

"И са њима смо одиграли доста добро, па на томе можемо гајити оптимизам. С друге стране, уколико желимо да одемо у бараж и да се пласирамо на ЕП, онда морамо и побиједити некога од те двије екипе. Нисмо успјели у Румунији, па се надам да можемо у Португалу", истиче Мариновић, који додаје да ће за побједу морати одиграти најбоље у досадашњем току квалификација.

Напомиње да су Португалци једна од најбољих младих екипа у Европи. Пораз који су прошлог мјесеца претрпјели од Румуније, за коју сматра да ће због тога и заузети прво мјесто у групи 8, те се директно пласирати на ЕП, био им је први након осам година у домовини.

"И ми смо их побиједили након шест година. Мислим да су то два пораза у тих, неких, шест до осам година које су једине и претрпјели. Тако да не треба причати о каквој екипи и каквом се квалитету ради. Мислим, исто тако, да и наши играчи са те стране могу имати огроман мотив. Да им то може и њима, и свима нама у БиХ, пуно донијети. Португал је под притиском, што је сасвим разумљиво, а неријешен резултат не одговара никоме", напомиње Мариновић, који додаје да његови играчи морају бити паметни, те сачувати мир, али и свести грешке на минимум.

Репрезентативци, Амер Гојак и Иван Јукић, истичу добру атмосферу и спремност да искористе указану прилику да, тек други пут у историји, млади бх. тим избори макар бараж за ЕП.

"Немамо се чега бојати. Требамо ићи на побједу, јер нам само побједа и одговара. Требамо бити храбри и испоштовати селекторове замисли, али и искористити њихове мане", казао је Гојак.

Додао је да су и до сада уложили доста труда и напора, те да је задовољан бодовним салдом.

"Ми смо спремни на овај изазов. Догурали смо далеко, екипа је спремна и сви знамо шта треба да радимо. Презадовољан сам, јер нико од нас ово није очекивао. Ово нам је, сада, посљедња шанса да остваримо велики резултат", напомиње Јукић, који истиче да је санирао повреду, те да више нема никаквих сметњи да помогне екипи.

Репрезентативци БиХ ће до недјеље, 14. октобра, тренирати у Зеници, када са сарајевског аеродрома полијећу за Португал.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар