Централне изборне преваре и крађа

Два дана прије избора компанија блиска ХДЗ-у добила од ЦИК-а посао „одржавања базе података и система за заштиту и похрану“. Фирма Атлантик која је штампала листиће годинама добијала више папира него што је уговорено. Руска Федерација платила Ирени Хаџиабдић службени пут у Москву.

Босна и Херцеговина 09.10.2018 | 21:56
Централне изборне преваре и крађа
Алеxеy Семеникхин - писало је на визит карти коју је Ирена Хаџиабдић спустила у своју торбу 13. марта ове године. Тако се, заправо, звао руски дипломата којег је руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов задужио да буде у контакту са предсједницом ЦИК-а када је у питању будућа сарадња. Истог дана Централна изборна комисија БиХ похвалила  се на својој wеб страници да њихова предсједница путује у Русију да надгледа руске изборе.  

„Домаћин ће сносити све трошкове боравка представника Централне изборне комисије у Москви“, писало је на службеној страници ЦИК-а.



(Иванцов - Хаџиабдић)

Пет дана послије, Ирена Хаџиабдић и Новак Божичковић отпутовали су о трошку Русије у Москву. Но, пред хотелом у главном руском граду аутомобил је чекао само тадашњу предсједницу –Ирену Хаџиабдић која је отишла на посебне састанке. Имала је састанак са Еллом Памфиловом, предсједницом руске Изборне комисије, гдје су усагласиле даљњу сарадњу на основу Меморандума из 2010. године којег је у име БиХ потписала управо Ирена Хаџиабдић. 

ДВИЈЕ ВЕЛИКЕ АФЕРЕ

По повратку из Русије, Ирену Хаџиабдић затекле су двије велике афере које је објавио Журнал. 

Прва – она је у Русији договорила ангажман руских ИТ стручњака за провођење избора у БиХ, и друга – нестанак 35 тона папира намијењеног за штампање гласачких листића из складишта ЦИК-а.

ИТ стручњацима вратићемо се касније, након што објаснимо детаље у вези са листићима и папиром.  

Пописна Комисија ЦИК-а је, наиме, утврдила да је у протеклих десет година из складишта нестало 35 тона папира намијењеног за штампање гласачких листића. И баш тада, када је требала да се отвори расправа у Парламенту БиХ, у заштиту Ирене Хаџиабдић и Централне изборне комисије стају посланици СНСД-а и ХДЗ-а БиХ који су у Парламенту БиХ били против расправе о „нестанку ЦИК-а“.

„ЦИК највећа сметња за бошњачке странке“, гласио је наслов текста објављеном у ХДЗ-овом гласилу Вечерњи лист који су у цјелости 18. априла 2018. године пренијеле Независне новине и новинаска агенција Срна.

Мјесец након овог текста, Вечерњи лист је потписао уговор са Централном изборном комисијом БиХ на основу којег је за послове „оглашавања“ добио 32 хиљаде марака. Нешто раније, исти износ, Централна изборна комисија уплатила је и на рачун Гласа Српске, који је у власништву Независних новина. Но, прави послови тек су услиједили. 

АТЛАНТИК ПОСАО

Послове штампања листића, образаца за бирачка мјеста и бирачке одборе добиле су фирме из Бања Луке и Лакташа са фирмом Атлантик на челу. Управо је та фирма штампала листиће и 2014. године када је посао добила тако што је Уред за разматрање жалби, на чијем је челу тада био биви министар у првој Влади Милорад Додика, документе о овом случају, умјесто у ЦИК – послао у пржионицу кафе. На челу ЦИК-а тада је, као и данас, био Бранко Петрић. Фирма Атлантик тада је набавила више папира за штампање листића него што је уговорено, што доказују и маилови у које Журнал имао увид.  Апсолутну контролу над овим послом имали су Бранко Петрић и Ирена Хаџиабдић.

Но, осим послова штампања гласачких листића који су додијељени фирмама блиским Милораду Додику, Централна изборна комисија је све послове у области информационих технологија додијелила компанији чији је оснивач Горан Ловрић био предсједник младежи ХДЗ-а 1990 у периоду док је ту странку водио Божо Љубић.



Два дана прије избора Централна изборна комисија је Ловрићевом комапанијом АВА ЦОМ Гроуп д.д. Мостар потписала уговор о „одржавању виртуализиране софтверске инфраструктуре оперативног система базе података и система за заштиту и похрану“. Током ове године, ова фирма, која је углавном пословала са јавним предузећима и институцијама којим су руководили кадрови ХДЗ-а БиХ, била је главни добављач Централне изборне комисије БиХ када је у питању ИТ сектор.



Но, главни софтвер (ГИС) у Централној изборној комисији инсталирала је компанија Кинг ИЦТ Загреб с којом је у децембру прошле године склопљен уговор вриједан 340 хиљада марака. Тако је та компанија имала приступ свим базама података Централне изборне комисије БиХ. Управо подаци из Централне изборне комисије кориштени су за фиктивно пријављивање бирача који су гласали путем поште. Ти фиктивни бирачи, углавном, пријављени у Србији и Хрватској могли би имати пресудну улогу у трци за предсједника Републике Српске. 

(зурнал.инфо)

Коментари / 119

Оставите коментар
Name

АНТИ РЕЖИМЛИЈА

09.10.2018 19:59

Чињеница да режим покушава да мешетари са појединцима, који на РТРС-у добијају огроман простор, а годинама њихова ни једна ријеч није пренесена на тој фабрици лажи, говори да је Он најбоље зна ста је урадио и цега се боји! Предлаземо јавно бројање гласова уз директан пренос на РТРС-у, да сви градјани могу да виде, да ли смо ми у праву, који тврдимо да смо покрадени, или они сто казу да је све регуларно! Ми се не бојимо јавности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

О свега свачега

09.10.2018 21:00

Ко зна какви су листићи више, одвратнооо је ово све! Давор је био у праву! Избора није требало ни бити. Све је лаж, обмана, још нам јавно каже да смо у заблуди и да нам је све џаба ако нисмо с њима. Е.. До ће маца на вратанца за све што сте нам урадили!

Name

Вук

09.10.2018 21:12

Него читам сада у Авазу неки текст можете и ви и до сада је укупно око 400 000 неважећих листића за све нивое власти , а очекује се око пола милиона , Кажу људи глупи Босанац , ја се не слажем са тим ово је огромна изборна крађа у режији ЦИК-а све су прилике , ал ево вам и линк па прочитајте и овај текст хттпс://аваз.ба/вијести/бих/421357/пола-милиона-невазецих-листица-овако-је-бакир-“спустио”-фахру

Name

Ре Вук

09.10.2018 21:31

Пази ово хттп://славенковацевиц.блогспот.цом/2018/10/да-ови-избори-су-намјестени.хтмл?м=1

Name

Ирена Није Сама

09.10.2018 21:33

хајде брацо да видимо бројање и јос који доказ а мозда и снимак из Атлантика...ако а бар стелитски од неког гласаца. луди јављајте се. бице јер свице. браво идемо!

Name

Нико и Неко

09.10.2018 22:00

Ова вијест је одлицан одговор на вијест одакле висак листица на неким изборним мјестима а као на неким је било и мање да би се направио параван да се неби посумљало у крадју избора и абнормални висак листица који су тацна разлика са колико је фол додик побиједио господина Иваница и Вукоту.

Name

бане

09.10.2018 22:12

И будала види да је све резирано овај цик треба растурити,хапсити али ко да то уради

Name

ре Вук

09.10.2018 22:26

Цитала сам чланак, то је неки странац примијетио, сабрао човјек, а нико у БиХ није, да је близу пола милион а невазецих листица, да то нигдје никад није било и да је то и превисе разлог за понистити изборе.

Name

Гавро

10.10.2018 05:10

Како је могуће да за скупштину РС-а има мање неважећих листића него за предсједника РС-а.Ја мислим да дјелим мишљење свих гласача да је листић за скупштину далеко компликованији од листића за предсједника РС-а.Све то наводи на сумњу да се нешта чудно догађало приликом бројања гласова.

Name

Избор

10.10.2018 05:16

Аваз је највећа фабрика лажи у рангу је са РТРСом

Name

Милијан Јурић

10.10.2018 06:08

Знате зашто народ одлази из РС ? Због ових који само пишу а имају памети за три землајске кугле, сви нешто знају , сви су зрели за премијера најмање , сви су у фотељама и с... , РАДИ ЛИ ИКО НЕШТО МАКАР МАЛО ? ПА ЉУДИ МЈЕСЕЦ ДАНА ПРИЈЕ И ПСОЛИЈЕ СВЕ ЈЕ ЗАМРЛО У РС СВЕ НИКО НИШТЕ НЕ РАДИ, АЛО .... МИ ИМАО 1,150,000 МИНИСТАРА И ПОЛИТИЧАРА НАЈПАМЕТНИЈИХ НА СВИЈЕТУ, НЕМ НАМА НИ С ВУЛЕТОМ НИ СА ДОДМ НАПРИЈЕД МИ СМО ФЕЛЕРИЧНИ НЕ ОНИ ОНИ САМО ГЛЕДАЈУ ДА БУДУ ПРВИ И ДА ЗАГРАБЕ ШТО ВИШЕ И НЕ БИРАЈУ СРЕДСТВА А ВИ ФАТАЈТЕ РЕД ПРЕД СЛОВЕНАЧКОМ АМБАСАДОМ И ИДИТЕ ДА СЕ НАУЧУ+ИТЕ РАДУ И РЕДУ ТАМО ДАЛЕКО ЈЕР ЋЕ ВАМ СЕ ФОТЕЉА ЗАЛИЈЕПИТИ ЗА ГУЗИЦУ А ОЧИ ИСЦУРИТЕИ ОД ПИСКАРАЊА И НАВИЈАЊА ОД КОЈЕГ УЗГРЕД НЕЋЕТЕ ИМАТИ СРЕЋЕ МА КО ВАМА ВЛАДАО НЕСРЕЋЕ ЛИЈЕН

Name

Ре

10.10.2018 07:14

Имас цетири године па број колико хоцес свуце

Name

075

10.10.2018 07:27

@Ре Вук "Најпоткованији" знањем човјек у БиХ и вјеровали или не на бироу је као незапослена особа јер није "политички подобан" јер није Човићев Хрват, него сарајевски!

Name

ђорђо

10.10.2018 07:49

И даље се бавите теоријама завјере.Опозиција није понудила нове људе ,нови програм.Више нових људи има у побједничким странкама.Бореновић и Говедарица нису капацитети лидера,они су доведени на чело странака да се ништа не би мјењало.Главни програм је био сатанизација Додика.

Name

Ре Избор

10.10.2018 07:52

Слазем се поводом твог става за аваз, али не лазе овај пут,, удји у ЦИК-ове званицне извјестаје уколико имас времена ,свима су доступни па сабирај.Изненадицес се резултатом

Name

РАСПУЦХИН

10.10.2018 08:11

И какве везе има Русија (са почетка текста) са "очевидним" 'рваЦким марифетлуцима? То што неко не воли (тачније мрзи) Русију није разлог да се иста ставља у контекст манипулације резултатима избора када се из текста даље јасно види да је 'рваЦки фактор тај који је одлучио о резултатима избора. Занимљиво , мало су се преиграли у комбиновању за побједу Додика и Бисерке па је резултат тога да је Човић изгубио. Али нема везе , сада ће Додик штитити интересе 'рвата као што је Човић штитио интересе Додикови "Хрба".

Name

Зири Дј

10.10.2018 16:04

Изборе је требало бојкотовати, све док су овако ,,организовани". Само електронско гласање, на гласачким локацијама, и контролори, из различитих земаља, никако са Балкана. ,,ДИЈАСПОРА" треба престати слати донације и помоћ, јер тиме само суфинансира криминалце у свим облицима државног криминала, и продужује агонију свих у БиХ.

Name

Никола

09.10.2018 20:00

Ако су сигурни да су поштено и регуларно побиједили, као што кажу, онда је највећи интерес Додика и Цвијановићеве, да се утврди истина и отклоне сумње!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свице

09.10.2018 21:17

Свице брацо, свице. Е нек вас је подерао када сте толико загуљени. Сведно ми је да ли це бити Говедарица или Додик. Ја би само имао користи да сам ја просао а у свим другим опцијама ми смо доњи. По цијели дан сте писали свице и сада се поклемутите. Како је добио да ли крадјом или другације то је његова способност. Муља се у свијету а да неце код нас. Ако ниси апособан да украдес глас како би ссе саовом свјетском гамади борио. Доста висе паламудјења око избора. Фасунг за свице и тисина. Немој те се јављати. Ја сам из Добоја и када видим ста Додик ради исто то је радио СДС у Добоју годинама а сада це се Обрем стопоти са Додиком и СДС це пукнути у Добоју. Све је то помиска политика. То ми обицни постени људи не моземо разумити никада. Морас бити превисе покварен за ове игре.

Name

Стижу долари

09.10.2018 21:23

Сад је хасно зашто је Миле исао у Русију а непосредно пред изборе састао се у Бања Луци са Сергејом Лавровим и Иванцивим.....!!!

Name

ВУКОТИНА ГРЕШКА .

10.10.2018 04:39

Независно од странака за, Вукоту је народ гласао. Јавно је најавио Закон о поријеклу имовине и тиме против себе окренуо добар дио остатка криминала и корупције у СДС. Зато су га и издали неки одбори СДС. Тај Закон би иначе тешко прошао у Скупштини, гдје би се многи угрожено осјетили. Реално, народ је за Вукоту, они који одлучују нису и није смио проћи.

Name

Мк

10.10.2018 05:23

ТАЧНО .

Name

Ре : стизу долари

10.10.2018 06:47

Ма да да ето Сад нам је и русија крива не само Србија :Д ајде се мало на земљу спустите и опредјелите се вец једном, јесте ли ви америцки СДС или сте за Српски народ и уз братску Русију. Толико.

Name

Београдски синдикат

10.10.2018 08:51

Да ли ја добро схватам - Оптузујете Русе да су покрали изборе заједно са Додиком? Знаци нико није крив из власти на нивоу Федерације која је задузена за надгледање ЦИКа, вец Руси - осведоцени непријатељи српског народа?? После се питате сто не остварујете боље изборне резултате, па јел зивите на Марсу? Где зивите ви? Није ни цудо сто гласају за Додика, тек це да гласају након овога, који избор имају? Измедју корупције и корупције+нестанка Српске, ста мислите ста це да бирају?

Name

КРИМИНАЛ. КРИМИНАЛ

09.10.2018 20:01

НЕГО ШТА! И, ШТА ДАЉЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2018 21:36

Јел схватате сад кад Давор Драгичевић каже да је ово хоботница.

Name

УТВРДИТИ

10.10.2018 05:12

Колико је повратника из долине Неретве Жељко Шакота регистровао за изборе у Београду и Новом Саду, који су гласали, а нису ишли на гласање. Изборе треба поништити.

Name

Мк

09.10.2018 20:03

ОДЛИЧНО НА ДОБРОМ СТЕ ПУТУ.САМО МАЛО У МАХОВЉАНЕ ЗАВИРИТЕ ИМА ШТОШТА ТАМО.БРАВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цек цек

09.10.2018 20:08

Заборавили сте Русе њихове хакерске нападе на опозицију и боренцевица руменигеа затим мјесање у изборе преко друствених мреза и рибарских мреза а гдје вам је тровање бојним отровима , скрипаља и иваница. Ало болиди јел ви мислите све нас друкати ко фол цијели народ кленови ви паметни па цете мсло бајке ваљати ко фол истина завјера а ви открили .... ајте ви фино у СА на испирање мозга у ГБ амбасаду и не излазите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

09.10.2018 20:10

НЕМА ДРУГЕ САМО ПОНОВИТИ ИЗБОРЕ СНСД ЈЕ ПОКРО 100% ИЗБОРЕ НЕМ9ГУЋЕ ДАЈЕ ХЕРЦЕГОВИНА ГЛАСАЛА ЗА РОНХИЛА И БИСЕРКУ А ДА ЈЕ ГОВЕДО ИЗГУБИО БИСЕРКУ НЕВОЛЕ У БЛ АКАМОЛИ У ХЕРЦЕГОВИНИ ТАМО ЈЕ ЛУКА ПЕТРОВИЋ ГЛАВНИ ВОЂА КРАЂЕ У ЗВОРНИКУ И ОСТАЛИМ МЈЕСТИМА ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗВОРНИКА ТО ТО У БЛ НИСУ МОГЛИ ОД ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА ДА КРАДУ РАЋЕНИ СУ НА СВАКОМ КОРАКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куле

09.10.2018 22:17

Е мој Вуле ,моземо ми понављати изборе 10 пута ,ова опозиција немозе побиједити.Ја сам вец одстампао нове листицле, само јавите колико треба до побједе.

Name

Рр

09.10.2018 23:08

Ок, Али зар сзп није имао посматраце . Гдје су њихови подаци. Зар је тако зајебан тај процесс крадје па га Јос Нико није провалио?

Name

ОСВРТ НА ГАЦКО,

10.10.2018 04:24

Срђане Миловићу, извини се борцима, запали 450 свијећа код споменика погинулих и покај у манастиру и јавно објави имена оних који су по твојим уцјенама гласали за Пејину унуку. Власт је пролазна, губљење власти болно. Сасадише те Петровић и Таминџија. Суграђани ће ти опростити и запошљавања и Драгичевића тендере и 42дана учешће у рату. ГЛАСАЊЕ за сатникову унуку НИКАД. Максиме Скоко, свака част и у рату и политички.

Name

соменоне

09.10.2018 20:12

И коме сад проследити овај текст да може нешто урадити поводом тога,једноставно сви смо изгубили било какву наду да се може нешто промјенити,народ трпи превише чим се не диже на протесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асф

09.10.2018 20:14

СДС да расвијетлити ово што се догађало или да се укине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

09.10.2018 21:06

Управу си СДС да се укине.

Name

Брод

09.10.2018 20:14

Види ти браће Руса је ли сад јасно зашто Рудоња пред сваке изборе иде у Русију вечерас је нешто експлодирало у заједничкој фирми Рудоње и Руса (Рафинерија у Броду)

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

09.10.2018 21:18

Рафинерија је отисла у 3 ПМ. Надам се да су склонили људе одатле.

Name

5

09.10.2018 21:20

Добри су то браца срби ПЛАТИЛИ зато смо ми градјани сиромасни...Неце РУС НИСТА ДЈАБЕ...

Name

7527

09.10.2018 20:19

ПРАВДА ЗА ДАВИД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКРАТ

09.10.2018 20:20

ПАЗЊА, ПАЗЊАААА! ОБАВИЈЕСТ УДРУЗЕЊА БОСАНСКОХЕРЦЕГОВАЦКИХ ГРОБАЉА !!!! МОЛЕ СЕ СВИ ГЛАСАЦИ КОЈИ СУ ИЗИСЛИ НА ИЗБОРЕ ДА СЕ У РОКУ ОД ТРИ ДАНА ПОНОВО ВРАТЕ НА СВОЈА МЈЕСТА, НА ВЈЕЦНИ ПОЦИНАК. ЈОС ЈЕДНОМ ХВАЛА СВИМ УМРЛИМА КОЈИ СУ ПОМОГЛИ РУДОЊИ И БИСЕРКИ ДА ПОБИЈЕДЕ!!!! УЗ ЗАХВАЛНИЦУ ОВО ДВОЈЕ КАНДИДАТА СНСД-А СТОЈИ ДАЉЕ, СВИ УМРЛИ ДОБИЈАЈУ БУКЕТ СВЈЕЗЕГ ЦВИЈЕЦА У ВРИЈЕДНОСТИ ОД 30 КМ. М. ДОДИГ (РУДОЊА) З. ЦВИЈАНОВЦ ("БИСЕРКА")

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКРАТ

09.10.2018 21:10

113% СИГУРНО!!! "ОВО ОВДЈЕ ОВО ОВДЈЕ И ОНО ОВДЈЕ И ТУ ЈЕ КРАЈ"...... З.Ц. "БИСЕРКА"

Name

Хахахаха

09.10.2018 21:18

Оплаках...

Name

Драган Илиц

10.10.2018 08:35

Морбидно.

Name

ЦИК ја сауцесник у крадји избора

09.10.2018 20:21

Опозиција треба подњети кривицне пријаве против цланова цик-а, извести цланство на улицу, а одбити да удје у скупстину! Све друго је фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад

09.10.2018 20:23

Никад више на изборе изачи нецу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михо

09.10.2018 21:13

Ботино, избори су заврсени зарадио си дневнице, питање је да ли цес бити исплацен, али ако цес да будес релевантан науци разлику измедју ч и ћ. Или писи као ја ... бицес мање офиран.

Name

Хоћемо промјену

09.10.2018 21:28

Зашто вам све смета побогу? Ево и мени се омакне размак у ријечи, прегледам, па кад оде видим има грешка. Не желим никоме зло, а тако и вама поручујем. Свако нека гласа по свом избору, али и по савјести! Дужност нас грађана је да гласамо, ако нећемо онда млате с нама како хоће! Треба да нам служе, а не ми њих да гледамо као на неке вишње. Младост и пупоље су отргнули, одузели животну радост родитеља, Николе, па Давида и сад да им дамо све на изволите. Ајде народе спажетуј се, употреби свој мозак, имаш моћ. Осуди лоповлук, криминал и злочинце стрпа гдје им је мјесто!

Name

Какофонија

09.10.2018 20:27

Руски варвари лажирали зборе, уз помоћ домаћих гована из блајбуршке коалиције? Има ли шта ново?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београдски синдикат

10.10.2018 01:36

Које лудило се одвија у васим главама да ми је знати...

Name

Милос

09.10.2018 20:33

Имали смо аферу два папка...да смо на вријеме реаговали,данас би имали другачију и бољу Републику Српску!? Манипулацијама и крадјама изборне воље градјана се мора стати у крај! Што је доста,доста је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован ИИИ

09.10.2018 20:57

У праву си Милоше. Са два папка је све почело, а само се наставило са ЦИК-ом о осталим лоповлуцима.

Name

Боро

09.10.2018 21:13

Да ли ие ово нормално: хттпс://yоуту.бе/Т6уОТнд1ЗДw

Name

херцеговац

09.10.2018 21:33

Боро није нормално али је ли нормално да се "опозиција" сјетила тек након избора кад су их изгубили ако су све изјаве предизборне

Name

дадо

09.10.2018 23:04

Боро није нормално, побогу наравно да није нормално!

Name

Мк

10.10.2018 06:20

ОБЕЗВРИЈЕДИЛИ СУ ИЗЛАЗАК ГЛАСАЧА.ПОСТОТАК ГЛАСАЧА ЗНАЧИ ДА СУ ГРАЂАНИ ХТЈЕЛИ ПРОМЈЕНЕ.ЛОГИЧНО ЈЕ ДА СУ ПОКРАЛИ ИЗБОРЕ ЈЕР СУ СЕ ПРЕПАЛИ ИСТРАГЕ ЗА ДАВИДА И КРАЂЕ Р.СРПСКЕ У МИЛИЈАРДАМА.ВРХ БИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРИМА ИЛИ БЈЕГСТВУ ПО РУСИЈИ.

Name

То је то

09.10.2018 20:39

Управо гласови из одсуства су пресудили 2014 када је додику намакнута побједа над Тадићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озна

09.10.2018 21:27

Укључити Сипу а ухапсјти Петрића и ову Ирену они су узели паре да то прогурају и покрију...организовани криминал.Чуј нестало 35 тона папира из магацина ЦИКа,смијешно па није то пет десет килограма то је шлепер папира.

Name

Еx Зворницанин

09.10.2018 20:48

НЕГО СТА НЕГО КРАДЈА!!!!! И увијек це бити.Док су ови на власти и док дрзе ЦИК под својом контролом.Илузорно је било оцекивати да це криминалци из власти дозволити фер и постене изборе јер се пласе да их градјани не казне оловком.Такодје корумпиране полицијске агенције свим си(с)лама бранице кримосе из власти да се слуцајно не би десила реформа јавног сектора који је дубоко огрезао у организовани криминал и корупцију.Јер це сви МУПови први бити на удару реформске агенде.ИСТРАЈАТИ ДО КРАЈА. ДОЛЕ НЕПРАВДА!!!!!ДОЛЕ СЕКТА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

09.10.2018 20:55

Које преваре се раде, ништа не знамо, нисмо ни свјесни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невен

09.10.2018 20:57

Избори су нерегуларни, Додик је узурпирао медије, уцјењивао, државним новцем водио кампању, можда чак и покрао изборе, али није он због тог побједио... Побједио је јер преко пута себе има гомилу неспособњаковића, СДС који је изгурао Говедарицу као кандидата, човјека без искуства и политичке харизме, СзаП који је изборну кампању водио на плећима Драгичевића до те мјере да је то више постајало иритантно, четири године у коалицији са СДА којој није смјео ништа да каже док је дивљала по обичају против Српске, Мектића који је патолошки опчињен рушењем Додика, иритантан, полуписмен, вулгаран и прост, ударна песница коалиције, Црнадка који је власт искористио да пропутује свијет као неки школарац, ријеч једну није рекао за РС за све четири године, Вучуревића, који је срамотио и Требиње и Херцеговину... Додик је зло Српске, то нема сумње, ја само нисам сигуран колико сте ви гори од њега... Зато сте ви изгубили, народу је мука од Миле, толико луд није, али с ким да га замијени? Са вама му очигледно не пада на памет... ЖИВЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА! МОЈА ОТАЏБИНА И МОЈА КУЋА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

7

09.10.2018 21:11

Браво за коментар!

Name

Никола

09.10.2018 21:12

Погледајте све пријетње у кампањи: хттпс://yоуту.бе/Т6уОТнд1ЗДw

Name

X

09.10.2018 21:20

Потписујем.Засад изузимам Адама Сукала, а Говедарица је због данасњег иступа показао да има цасти и интегритета, странка му се распада-видјецемо.

Name

6

09.10.2018 21:23

Све те друзе сто си наброхао су бољи људи и образ од Миле..не сери..бири се ти притив лопова..

Name

херцеговац

09.10.2018 21:37

земљак потписујем и да није касно додо би коју али и не морам има све ође хттп://www.драгас.биз/јадни/ односи се на Србију али и нема неке разлике

Name

Дааааа

09.10.2018 21:44

Свака цаст, реално. Тако то изгледа с позиције независног гласаца.

Name

Невен

09.10.2018 21:51

И? И поред свих тих пријетњи да је опозиција ишта боље понудила СНСД би изгубио изборе... Опозиција није састављена од људи који се боре за промјене, већ од људи који не могу доћи до функција и власти кроз позицију па се онда боре за то кроз опозицију... Све су то нерадници, незналице и интересџије, људи вез звања и радног мјеста, сва њихова борба се своди на борбу за посланичку плату или неку другу функцију, а народ то препознаје и зато и не могу да ове скину с власти... А људи паметни и поштени се склонили од политике одавно, такви овом народу не требају...

Name

Ђоле

09.10.2018 22:34

Брате и ти га претјера.Казес с ким да га замијени.Било с ким,па нису ни ови из Африке.Уби нас цовјек од 2006,па докле висе.Сваки осим њега је бољи.Бице на крају "моја куца Српска",а ја Нијемац.

Name

Невен

10.10.2018 06:49

Види се по изборним резултатима колико су бољи Ђоле... Додиково највеће достигнуће је што је уништио опозицију, све друго на страну, али је довео Српску у ситуацију да нико неће и не смије против његам е зато он добија изборе, и добијаће их и убудуће док се не појави ико пристоојан и стане му на црту... Иста прича била је у Србији, да опозиција није стала иза Коштунице, који је једини остао наукаљан у тим деведесетим, и као човјек и као Србин, Милошевић би и данас био на власти... Нисам толики кретен да мудрујем како треба са њемачком платом, дијелим исту муку овдје као и остали...

Name

ДОКАЗИ

09.10.2018 20:58

ДОКАЗИ СУ ВИСЕ НЕГО ЈАСНИ!!! СТА СЕ ЦЕКА?!?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј

09.10.2018 20:59

Мене занима коме да пријавим да сам у ЦИК евиденцији пријављена на некој адреси у Београду, код извјесне господје XY, а гласање је наводно постом. Ова адреса у БГ уопсте не постоји. Инаце годинама гласам на истом бирацком мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниси Једина Маса Их Је

09.10.2018 21:29

то је наставак ове прице...тобозе београд воли милокрада

Name

Гојко

09.10.2018 21:00

Слузбени Гласник је такодје стампао листице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

09.10.2018 21:01

Ирена је контраобавјестајац УСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

10.10.2018 08:41

Да јесте зато ради за Русе, љуте непријатеље српског народа

Name

Бокица

09.10.2018 21:02

Хахаха људи дали смо ми нормални? Ја сам свој листиц изкризала и нисам ни за коју опцију, ал дал је реално ово сто се писе, прво се мјесала Србија у изборе, па онда неке стране слузбе е сад и Русија, па јеботе зар смо толико битни, моцни, развијени да се сви интересују за нас…? Да није залосно било би смјесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

09.10.2018 21:07

Нису спорни листићи и ЦИК, него људи из СДС-а: Обрен, Цицко, Мићо и Бабаљ који су радили против Вукоте да би ушли у коалицију са СНСД-ом и тако се дочепали власти а СНСД ће се тим потезом рјешити ДНС-а и Милана Радовића који је требао бити премијер. Тачка

ОДГОВОРИТЕ
Name

БП

09.10.2018 21:10

Значи Бранко Петрић је та кључна фигура. ЦИК - још једна институција у служби криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови избори

09.10.2018 21:16

Нестао шлепер папира намијењеног за штампање гласачких листића-криминал. Штампарије блиске владајућим структурама-криминал. Бугарски возови-криминал. Куповина гласова - криминал. Велики број лажно неважећих листића-криминал. Пријетње од губитка радног мјеста-криминал итд. Има ли нешто поштено. Има, једино Бранко из ЦИК-а. Он каже да је све било регуларно и фер уз мање инциденте на неколико бирачих мјеста. Ја не требам да вјерујем својим очима, Бранко ме је увјерио да је све ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАТВОР ЗА ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ

09.10.2018 21:24

СВЕ СТРПАТИ У ЗАТВОР,СВЕ КОЈИ СУ БИЛИ ОДГОВОРНИ НА ИЗБОРИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

И прошле

09.10.2018 21:32

Изборе је покрао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Да

09.10.2018 21:36

Све је јасно.Све коцкице слазу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокац

09.10.2018 21:47

Ако је ово истина опзиција нека трази нове изборе а цик пријаве иставити друге људе у цик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постење

09.10.2018 21:48

Нас народ није заслузио ниста боље , то је стока , аплазе пуцају док им Додик пријети отказима ако не гласају , мозете ли замислити тај ментални склом , народ који сам себи не зели добро , то треба је... у мозак и плату спустити на 300 км цркни багро када цасти и постења немас !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста више

09.10.2018 22:09

Значи и ЦИК је умијешан у изборну крађу, ако мислите да можете то радити преварили сте се, ако треба и ако не може другачије онда сви на улице. Не смијемо дозволити терор од сопствене власти. Наставиће убијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико

09.10.2018 22:11

Колико неважећих листића, а колико убачених и замијењених врећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

09.10.2018 22:22

Онај осјећај да кад читаш ове губитничке коментаре а пред очима ти Мујо из Калесије и његова болесна опсједнутост Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

10.10.2018 06:55

Мујо је гласао за Додика и Жељку, анализа резултата на бирачким мјестима то показује.

Name

Ланац крађе

09.10.2018 22:30

Увезан систем крађе. Додик специјалиста свих врста лоповлука. Добро бисерка каже, она и додик су уигран тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

09.10.2018 22:36

Ево вам једна информација. ПРИЛИКОМ ПРИМАЊА ВРЕЦА СА ГЛАСАЦКИХ МЈЕСТА ГИК БИЈЕЉИНА ЈЕ ТРАЗИО ДА СЕ ИЗ ВРЕЦА ПОВАДЕ НЕИСКОРИСТЕНИ ЛИСТИЦИ. ТО НИСУ ЗАХТЈЕВАЛИ НА ОБУЦИ И ВРЕЦЕ СЕ НЕ ПАКУЈУ ТАКО, БАР НЕ ПО ПРИРУЦНИКУ КОЈИ ДОБИЈАЈУ ПРЕССЕДНИЦИ БИРАЦКИХ ОДБОРА. ПРОВЈЕРИТЕ СЛОБОДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

факе избори

09.10.2018 22:39

Сад ми је јасно сто је Додик био код Путина у посјети прије избора. Ја сам за то да поново гласамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

09.10.2018 23:09

Ови доле несто коментарису да неце висе изаци на изборе? Па ако гласате за ове лузере,бјелосвјетске губитнике боље да не излазите,јер деремо вас вец 15 година...срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

09.10.2018 23:20

Све коментаре читам о овим изнора и ни једног који нијеморотив Додика и Жутице , па се питам ко је онда гласао за њих? Ја Нисам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кума

10.10.2018 02:46

Све је покрадено зо сви знају и сви су купљени посматраци о троску народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота

10.10.2018 02:53

Вукота, дајте протесте у свим градовима у исто врихеме. Немојте се ослањати на Давора. Организујте политцки скуп против краде избора имате доказе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота

10.10.2018 02:58

Вукота изведи људе на улицу. Имаш доказе. Жељезо се кује док је вруце. Давор ожалошцен и вец уморан више је урадио од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

10.10.2018 02:58

Предсједник,министри,полиција,правосуђе, и сад ЦЕНТРАЛНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА. Сви код Ангеле идемо. Ко задњи изађе нек угаси светло. Па људи су изборе некад доживљавали као свечани дан кад се обуче најљепше одјело и иде бирати власт. А данас , варају народ и победа на превару, Боже Драги лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

10.10.2018 03:06

Ја сам писао прије годину двије како закључавају вц на Нестро пунпи , волим возити бицикло и треба у вц а закључан. Нема ништа џабе код Руса . Да се убаци Марка па да аутомат врата отвори е тако би све радило. Руски интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

10.10.2018 03:07

На РТЅ Ѕрбије новинарка у јутарњег програма извјештава о два скупа у БЛ. То сте требали видхети . Правду за Давида је само споменула.Да каже колико је људи било или да покаже снимак не. По њеном извјештају СНСД скуп је био иси као Правда за Давида. Фуј толико о братској Додиковој Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гомила

10.10.2018 04:45

Претпоставки и полуистина.Они знају ко је доцекао Ирену у Москви,а да овог другог нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босан@ц

10.10.2018 04:48

Народе, потпиши петицију за поништење избора. Па зар у БиХ не постоје ИТ фирме? Ово што су урадили много би се поредити као да некоме дате свој новчаник а он вам обећа да неће у њега завирити. Истражити ове наводе и извести ову мафију пред суд (и поштене судије) и осудити на дугогодишњу робију. Или боље, ЈАВНО ПОВЈЕСАТИ. ДОСТА ЈЕ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

10.10.2018 05:16

Тако и треба народ је крив за све нису уопсте требали излазит на изборе сведно их нико нејебе низасто изборили стесе за јавног проасијака и роба јер јутрос цитам њемацке новине о аферама додиковим и снсд тако пису новине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

10.10.2018 05:22

Само седите и цекајте да вам то све неко мирним путем среди па цете се и те како нацекати од цекања нема ниста ако сте сигурни у преваре и ољацке онда на улицу и силом натерајте и цик и власт на понављање избора .Н е заборавите да је народ сила и Дрзава а не ови клосари од политицара .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

10.10.2018 05:29

ДОДИК ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ЈЕ ПОБЈЕДА ЧИСТА КАО СУЗА ТАКО ДА НЕМА РАЗЛОГА ДА СЕ НЕ ПРЕБРОЈЕ ГЛАСОВИ .САМО СВИ МИ ЗНАМО ДА ЈЕ ОВО БИЛА ВЕЋА КРАЂА НЕГО 2014.ТРЕБА ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА РАСКРИНКАТИ ОВЕ ЛОПОВЕ ПА ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ КО У ОВОЈ ЗЕМЉИ.ПОНОВО БРОЈАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мантра

10.10.2018 05:53

Оптужи Русе за превару. Кад могу амери што не би могли и ми. Шта је Морин радила у ЦИК?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

10.10.2018 05:58

Па добро , ста остаје опозицији осим да се дере и вице о изборној превари. Све се слазем , преварили су , покрали , сам сам и свједоцио томе. Ал коме се залити кад тај коме се залис је управо онај који те је преварио . Ста радити у овом тренутку. Или се помирити да нам је судбина оваква каква јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.10.2018 08:24

Ево шта дити, изаћи на улице и проблем ријешен.

Name

Хаха

10.10.2018 06:05

Вјероватно сте изгубили због тога што су листићи штампани у Атлантику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

провидно и смијешно

10.10.2018 06:13

А што ће некоме вишак изборних листића када их има пола празних при излазноси од 50%!? А ово са Русима знамо из чије то кухиње иде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

10.10.2018 06:14

Само не знам докле да вам говорим. Само ЈАВНИ ТРАНСПАРЕНТНИ ИЗБОРИ, гдје це се увијек знати ко је за кога гласао и моци провјерити за 10 година ако треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опозиција

10.10.2018 06:16

Опозицијо,јесте ли се и ви сви продали? Позовите освјешћене људе на улице, да видимо колико нас је против овог стања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРТ

10.10.2018 07:19

Само ме занима куда иде Р Србска одкад су вам ови на власти само тапка у мјесту криминал корупција убиства тајна радних мијеста нигдје купују се хеликоптери иде се у Бг скоро сваки дан. Хеликоптер криминалце вози на утакмице довози им пијеваљке на ноге изборни листићи се дијеле по радним мјестима . Као штоје гос Умичевић то радио сад пред изборе ВИДИЛИ ОВАЈ НАРОД ШТА ИЛИ ЈЕ ПОТПУНО ЗАСЛИЈЕПИО МИСЛИ ЛИ НА БУДУЋНОСТ СВОЈЕ ДЈЕЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

10.10.2018 07:28

Сви медији лажу у корист оних који их фунансурају или штите? Зато немојте пуно да верујете медијима. Немојте да будете толико залуђени и заслепљени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцко

10.10.2018 08:19

Руси су криви за све треба их све протјерат ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пребројати или не?

10.10.2018 08:27

У наредних мјесец дана док се избори не верификују и потврде, сви требамо бити достојанствени и сачувати мир без обзира на то ко ће у поновном пребројавању узети глас више. Ја нпр. размишљам о покретању овог посла у Сарајеву хттпс://www.мојстан.орг/блог/216-домацини-пронасли-нацин-да-зараде-оброман-новац-издају-станове-за-1-000-зиве-у-тудем-за-150-еур покушајте да мало више размишљате о покретању неког посла а мање о политици, лакше ће вам бити вјерујте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"РУШИТЕЉ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - СТРАНИ ПЛЋЕНИК"

10.10.2018 08:49

ЉУДИ МОЈИ ПА ДА СЕ ЈЕДНОМ РАЗУМЈЕМО ЗА НАВИЈЕК. ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА ИМАМО БАХАТО , БЕЗОБРАЗНО, КРИМИНАЛНО СТВОРЕЊЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА . ДА ТАЈ РАДИ ШТА И КАКО ХОЋЕ, ДА НАМ ПРИЈЕТИ И СМИЈЕ СЕ У ЛИЦЕ СВИМ ГРЂАНИМА, ВЕЋ ГОДИНАМА. ШТА СЕ ОД ЊЕГА МОЖЕ ОЧЕКИВАИ НЕГО ДА РАДИ НА КРАЂИ ГЛАСОВА ЗА ИЗБОРЕ. ТО СЕ УНАПРИЈЕД ВЕЋ ЗНАЛО. СВИ СМО У РАЉАМА НЕМИЛОСТИ ЈЕДНОГ ЧОВЈЕКА И ЊЕГОВЕ ПАРТИЈЕ, ПОНАВЉАМ ЊЕОВЕ ПАРТИЈЕ ЈЕДНОУМЉА. КОЛИКО ЈЕ ПАРА ДАО, ПОТПЛАТИО ЦИК-у ? ДА БИ СЕ СВЕ ТО ЗАУСТАВИЛО ЈЕДИНИ АДЕКВАТАН ОДГОВОР ЈЕ ДА НАРОД ЈЕДНОСТАВНО ИЗАЂЕ НА УЛИЦЕ И ДА ДЕМОНСТРИРА ДОК ГА СЕ НЕ СКИНЕ СА ВЛАСТИ И КОМПЛЕТНУ ГАРНИТУРУ СМАКНЕ. СВЕ БЛОКИРАТИ. ДРУГОГ НАЧИНА НЕМА, ТО ЈЕ ЈАСНО КО ДАН. И НЕУПОРОДИВО ЈАЧЕ ОД ЊЕГА УИЦА ЈЕ СРУШИЛА. ПРЕМА ТОМЕ ПИТАЊЕ ЈЕ САМО ХОЋЕТЕ ЛИ КО ОСВИЈЕШТЕНИ ГРАЂАНИ, АКО СТЕ , ДА СЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ ПОКРЕНЕТЕ ИЛИ ЋЕТЕ И ДАЉЕ КАО НОЈЕВИ ЗАБИЈАТИ ГЛАВУ У ПИЈЕСАК, ПА НЕК ВАС ДЕРЕ КАД, КАКО И КОЛИКО ХОЋЕ. ОВО ЈЕ СТАЊЕ КОЛЕКТИВНЕ АГОНИЈЕ ЈЕДНОГ НАРОДА КОЈИ НЕЗНА ДА СЕ ТРЗНЕ И ПОРАДИ ДА МУ БУДЕ БОЉЕ. ПРОСТО НВЈЕРОВАТНО. ОПОЗИЦИЈО ИМАШ ПУНО ЛЕИТИМНО ПРАВО ДА ПОВЕДЕШ НАРОД НА УЛИЦЕ СВИХ ГРАДОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ИЛИ ДОВЕДИ НАРОД У БАЊАЛУКУ И РЈЕШВЈ ОВО ВИШЕ НЕГО БОЛЕСНО СТАЊЕ. НЕ ПОНАШАЈТЕ СЕ АНЕМИЧНО. КЛИН СЕ КЛИНОМ ИЗБИЈА, ПА ВИДИТЕ СА ЧИМ ИМАМО ПОСЛА. НЕЋЕ ДОДИК МОЋИ ПРОТИВ НАРОДА, ВИДЈЕЛИ СТЕ МУ ФАЦУ НА ЗВРШНОМ ПРЕДИЗБОРНОМ СКУПУ У БАЊАЛУЦИ, ИСПРЕД ЗГРАДЕ РТ РС-а, ГДЈЕ ЈЕ БИЛО ЈЕДВА 700 ЉУДИ, ЧИСТ ФЈАСКО. БИО ЈЕ КО УСРАН ГОЛУБ. ТРЕБА ГА САМО ЖЕСТОКО НАГАЗИТИ, ДАТИ МУ ЈАСНУ ПОРУКУ НАРОДА ДА ЈЕ ДОСТА ЊЕГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Делија

10.10.2018 10:39

циста крадја избора ја сам у аустриј на лијецењу и нисам мого да гласам а неко је мој листиц попунио и гласо мјесто мене за странку којо ја никад неби дао свој глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зири Дј

10.10.2018 15:44

Ако ,,ДИЈАСПОРА", настави донирати и трошити, у БиХ, милијарде БКМ, ова структура ,,ПОЛИТИЧАРА", ће обезбједити све до 5-тог кољења са функцијама и радним мјестима. А ако та иста ,,ДИЈАСПОРА" престане донирати (суфинансирати) разне и по свим структурама, државне установе, онда нема пара, за све те разне облике, прања новца. А кад нема лове, нема ни љубави, а затим лако, долази побуна народа, против власти, и неће бити лажних листића, превара, итд. Сви знамо, шта се дешава, кад народ огладни, и дође све преко главе. Нешто, не желим бити у кожи, тих властодржаца, кад дође тај дан. Уживајте, и даље, пребројавајући, важеће и неважеће, гласачке листиће. Омладино, напуштајте те властодржце, и тражите, себи спаса, негдје друго, нека им течићи и дајџићи буду и војска и полиција, и суд, па нек ратују између себе, породично.

ОДГОВОРИТЕ