Чињенице које нисте знали о најпознатијим дестинацијама

Париз и Венеција су најромантичнији градови, жеља за путовањем може бити генетски преносива, а најдужи лет траје 17 сати.

Путовања 09.10.2018 | 10:58
Чињенице које нисте знали о најпознатијим дестинацијама
Жене које путују минимално два пута годишње имају мањи ризик од срчаног удара, јер путовања смањују ниво стреса. Ово су само неке од чињеница које вероватно нисте знали о путовањима.

Осим чињеница о путовањима, постоји велики број непознаница о свету. Међу њима је и она да Француска покрива највише временских зона на свету, а да Канада има више од три милиона језера, што је 60 посто воде на планети.

Такође, Русија је већа од планете Плутон, 99 посто површине Либије је покривено пустињом, а Финска има скоро 180.000 острца, више него било која држава на свету, пише "Фацтретриевер".

Можда нисте знали ни да у Сан Марину постоји више аутомобила него људи и да се најстарије дрво на свету налази у Ирану и да је старо 4.000 година.

Осим тога, "Фацтретриевер" наводи да у Норвершкој постоји град који се зове "А", да је сваки новчић који је убачен у Треви фонтану у Риму дониран у хуманитарне сврхе и да се за један минут у целом свету направи приближно 64.651 селфија.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар