Činjenice koje niste znali o najpoznatijim destinacijama

Pariz i Venecija su najromantičniji gradovi, želja za putovanjem može biti genetski prenosiva, a najduži let traje 17 sati.

Putovanja 09.10.2018 | 10:58
Činjenice koje niste znali o najpoznatijim destinacijama
Žene koje putuju minimalno dva puta godišnje imaju manji rizik od srčanog udara, jer putovanja smanjuju nivo stresa. Ovo su samo neke od činjenica koje verovatno niste znali o putovanjima.

Osim činjenica o putovanjima, postoji veliki broj nepoznanica o svetu. Među njima je i ona da Francuska pokriva najviše vremenskih zona na svetu, a da Kanada ima više od tri miliona jezera, što je 60 posto vode na planeti.

Takođe, Rusija je veća od planete Pluton, 99 posto površine Libije je pokriveno pustinjom, a Finska ima skoro 180.000 ostrca, više nego bilo koja država na svetu, piše "Factretriever".

Možda niste znali ni da u San Marinu postoji više automobila nego ljudi i da se najstarije drvo na svetu nalazi u Iranu i da je staro 4.000 godina.

Osim toga, "Factretriever" navodi da u Norverškoj postoji grad koji se zove "A", da je svaki novčić koji je ubačen u Trevi fontanu u Rimu doniran u humanitarne svrhe i da se za jedan minut u celom svetu napravi približno 64.651 selfija.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar