Урош Рачић на мети Еспањола?!

Рачић тек стигао на Местаљу, а већ мења средину? Српски фудбалер Урош Рачић недавно је дошао у Валенсију, а већ би поново могао да мења средину.  Посао можда буде завршен на зиму. . .

Фудбал 10.10.2018 | 09:00
Урош Рачић на мети Еспањола?!
Ипак, промена средине не би била огромна, јер би остао у шпанском првенству, а из редова Валенсије појачао би Еспањол, пише шпански портал "Ел Гол Дигитал".

Еспањол има одличну сезону иза себе и тренутно заузима пето место на табели ЛаЛиге, а један од најазаслужнијих за то је талентовани 21-годишњи везиста Марк Рока.

Рока је својим партијама привукао пажњу највећих европских гиганата, а помиње се да би Барселона или Реал Мадрид могли да издвоје позамашну суму за њега. 

Еспањол би у том случају морао да надомести "рупу" у везном реду, а као идеалног за тако нешто виде бившег фудбалера Црвене звезде Уроша Рачића. 

Рачић је летос прешао на Местаљу у редове Валенсије за 2,2 милиона евра, али за сада наступа само за Б тим те екипе. У досадашњем току првенства постигао је један гол на шест наступа. 

Износ који би Еспањол морао да издвоји за Рачића није познат, а подсећамо да Звезди следује 20 одсто од његовог наредног трансфера, према договору са Валенсијом.

Урош Рачић је у Валенсију летос стигао с ореолом велике наде и инвестиције за будућности, али је од самог старта донекле било јасно да ће некадашњи везиста Црвене звезде морати да се стрпи за минутажу на Местаљи.

Досад се није наиграо у првом тиму, а у младом тиму Слепих мишева има један гол у шест утакмица. Ипак, његов статус могао би да се промени већ на зиму. Наиме, шпански Ел Гол Дигиталтврди да је Рачић једна од мета Еспањола пошто је један од најбољих младих играча клуба Марк Рока ове сезоне привукао велику пажњу шпанских великана – Барселоне и Реал Мадрида.

Наводно, Барса и Реал су озбиљни у намери да 21-годишњег везисту што пре узму под своје, а Краљевски клуб чак има начелни план да Року купи и задржи га у Каталонији до наредног лета.

Као прва жеља Еспањола помиње се Реалов недоречени везиста Маркос Љоренте и уколико би актуелни владар Европе био заинтересован, могао би да склопи посао са Каталонцима о размени играча. Уколико то не буде случај, онда ће се фокус усмерити на Уроша Рачића.

Подсетимо, Рачић је у Валенсију стигао из Црвене звезде у послу вредном 2.000.000 евра, плус још 20 одсто од наредне продаје. Дакле, уколико би се Валенсија одлучила да прода младог репрезентативца Србије, у шта је баш тешко поверовати, у Црвеној звезди ће добити део колача.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар