Uroš Račić na meti Espanjola?!

Račić tek stigao na Mestalju, a već menja sredinu? Srpski fudbaler Uroš Račić nedavno je došao u Valensiju, a već bi ponovo mogao da menja sredinu.  Posao možda bude završen na zimu. . .

Fudbal 10.10.2018 | 09:00
Uroš Račić na meti Espanjola?!
Ipak, promena sredine ne bi bila ogromna, jer bi ostao u španskom prvenstvu, a iz redova Valensije pojačao bi Espanjol, piše španski portal "El Gol Digital".

Espanjol ima odličnu sezonu iza sebe i trenutno zauzima peto mesto na tabeli LaLige, a jedan od najazaslužnijih za to je talentovani 21-godišnji vezista Mark Roka.

Roka je svojim partijama privukao pažnju najvećih evropskih giganata, a pominje se da bi Barselona ili Real Madrid mogli da izdvoje pozamašnu sumu za njega. 

Espanjol bi u tom slučaju morao da nadomesti "rupu" u veznom redu, a kao idealnog za tako nešto vide bivšeg fudbalera Crvene zvezde Uroša Račića. 

Račić je letos prešao na Mestalju u redove Valensije za 2,2 miliona evra, ali za sada nastupa samo za B tim te ekipe. U dosadašnjem toku prvenstva postigao je jedan gol na šest nastupa. 

Iznos koji bi Espanjol morao da izdvoji za Račića nije poznat, a podsećamo da Zvezdi sleduje 20 odsto od njegovog narednog transfera, prema dogovoru sa Valensijom.

Uroš Račić je u Valensiju letos stigao s oreolom velike nade i investicije za budućnosti, ali je od samog starta donekle bilo jasno da će nekadašnji vezista Crvene zvezde morati da se strpi za minutažu na Mestalji.

Dosad se nije naigrao u prvom timu, a u mladom timu Slepih miševa ima jedan gol u šest utakmica. Ipak, njegov status mogao bi da se promeni već na zimu. Naime, španski El Gol Digitaltvrdi da je Račić jedna od meta Espanjola pošto je jedan od najboljih mladih igrača kluba Mark Roka ove sezone privukao veliku pažnju španskih velikana – Barselone i Real Madrida.

Navodno, Barsa i Real su ozbiljni u nameri da 21-godišnjeg vezistu što pre uzmu pod svoje, a Kraljevski klub čak ima načelni plan da Roku kupi i zadrži ga u Kataloniji do narednog leta.

Kao prva želja Espanjola pominje se Realov nedorečeni vezista Markos Ljorente i ukoliko bi aktuelni vladar Evrope bio zainteresovan, mogao bi da sklopi posao sa Kataloncima o razmeni igrača. Ukoliko to ne bude slučaj, onda će se fokus usmeriti na Uroša Račića.

Podsetimo, Račić je u Valensiju stigao iz Crvene zvezde u poslu vrednom 2.000.000 evra, plus još 20 odsto od naredne prodaje. Dakle, ukoliko bi se Valensija odlučila da proda mladog reprezentativca Srbije, u šta je baš teško poverovati, u Crvenoj zvezdi će dobiti deo kolača.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar