Глас навијача: Дајте Мурињу новац за појачања!

Има нашу подршку. . . ! То је оно што је Жозеу потребно!

Фудбал 09.10.2018 | 23:50
Глас навијача: Дајте Мурињу новац за појачања!
Висио је на танком концу Жозе Мурињо у моментима када је Манчестер јунајтед на Олд Трафорду губио од Њукасла са 0:2. Да је Јунајтед изгубио тај меч, тешко да би Жозе “преживео” још један дан. Али, чудесни преокрет уз голове Хуана Мате, Антонија Марсијала и Алексиса Санчеза вратили су екипу у живот и сада Ђаволи имају шансу да у наредне две седмице подигну самопоуздање и можда окрену сезону.

Оно што је, ипак, изазвало и много већу пажњу од тријумфа над сломљеним Њукаслом јесте доза подршке коју Мурињо ужива код навијача. Не само након последње одигране утакмице. То је нешто што траје много дуже, још откако је почео тихи рат са првим Јунајтедовим оперативцем Едом Вудвордом. Сећамо се сцене са утакмице против Барнлија на Турф Муру, када су стари и утицајни навијачи Манчестер јунајтеда изнајмили авион који је неколико минута пре почетка сусрета пролетео изнад терена са банером: "Ед Вудворд - Специјалиста за пропаст".

Сада су они који Јунајтед воле на посебан начин отишли и корак даље, па су преко портпарола званичне навијачке групе - иначе јако утицајне у клупским круговима - и од управе Јунајтеда тражили две ствари: Да подрже Муриња до краја и дају му новац за појачања.

„Као власник клуба морате да подржите сваког тренера, ко год он био. Довели су Муриња и сада морају да му пруже подршку. Али и да му дају новац како би у јануару могао да појача тим тамо где је то потребно“, поручио је Шон Боунс и тако изнео став целе организације, уз јасан поглед на ситуацију:

“Последњих 20 минута против Њукасла купили су Мурињу време. Али, за сваки тим у Премијер лиги ситуација је иста – ово је бизнис заснован на резултату. То зна и Жозе. Постоји разлог зашто је Јунајтед један од највећих клубова на свету. Када се клуб нашао пред изазовом и сваки пут је нашао решење“.

Боунс је признао и да је Ед Вудворд заслужио критике због свог односа према Мурињу и личним ратом који двојица воде, а онда и пецнуо једног од главних људи у клубу.

“Колико знам, особа која води клуб је Џоел Глејзер. Тако да сваку одлуку на крају доноси Џоел Глејзер“.

Жозе ужива велико поштовање код навијача и то је оно што му је сада и те како потребно...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар