Glas navijača: Dajte Murinju novac za pojačanja!

Ima našu podršku. . . ! To je ono što je Žozeu potrebno!

Fudbal 09.10.2018 | 23:50
Glas navijača: Dajte Murinju novac za pojačanja!
Visio je na tankom koncu Žoze Murinjo u momentima kada je Mančester junajted na Old Trafordu gubio od Njukasla sa 0:2. Da je Junajted izgubio taj meč, teško da bi Žoze “preživeo” još jedan dan. Ali, čudesni preokret uz golove Huana Mate, Antonija Marsijala i Aleksisa Sančeza vratili su ekipu u život i sada Đavoli imaju šansu da u naredne dve sedmice podignu samopouzdanje i možda okrenu sezonu.

Ono što je, ipak, izazvalo i mnogo veću pažnju od trijumfa nad slomljenim Njukaslom jeste doza podrške koju Murinjo uživa kod navijača. Ne samo nakon poslednje odigrane utakmice. To je nešto što traje mnogo duže, još otkako je počeo tihi rat sa prvim Junajtedovim operativcem Edom Vudvordom. Sećamo se scene sa utakmice protiv Barnlija na Turf Muru, kada su stari i uticajni navijači Mančester junajteda iznajmili avion koji je nekoliko minuta pre početka susreta proleteo iznad terena sa banerom: "Ed Vudvord - Specijalista za propast".

Sada su oni koji Junajted vole na poseban način otišli i korak dalje, pa su preko portparola zvanične navijačke grupe - inače jako uticajne u klupskim krugovima - i od uprave Junajteda tražili dve stvari: Da podrže Murinja do kraja i daju mu novac za pojačanja.

„Kao vlasnik kluba morate da podržite svakog trenera, ko god on bio. Doveli su Murinja i sada moraju da mu pruže podršku. Ali i da mu daju novac kako bi u januaru mogao da pojača tim tamo gde je to potrebno“, poručio je Šon Bouns i tako izneo stav cele organizacije, uz jasan pogled na situaciju:

“Poslednjih 20 minuta protiv Njukasla kupili su Murinju vreme. Ali, za svaki tim u Premijer ligi situacija je ista – ovo je biznis zasnovan na rezultatu. To zna i Žoze. Postoji razlog zašto je Junajted jedan od najvećih klubova na svetu. Kada se klub našao pred izazovom i svaki put je našao rešenje“.

Bouns je priznao i da je Ed Vudvord zaslužio kritike zbog svog odnosa prema Murinju i ličnim ratom koji dvojica vode, a onda i pecnuo jednog od glavnih ljudi u klubu.

“Koliko znam, osoba koja vodi klub je Džoel Glejzer. Tako da svaku odluku na kraju donosi Džoel Glejzer“.

Žoze uživa veliko poštovanje kod navijača i to je ono što mu je sada i te kako potrebno...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar