Азар опет упалио аларм на Стамфорд Бриџу!

Белгијанац поново размишља о мадридском Реалу.

Фудбал 09.10.2018 | 23:30
Азар опет упалио аларм на Стамфорд Бриџу!
Нема мира око Едена Азара. Иако Челси игра веома добро на почетку сезоне, а Белгијанац представља ударну иглу, опет се повела прича о новом уговору и евентуалном преласку у мадридски Реал. Његов садашњи уговор са Плавцима истиче за мање од две године, а познато је да га шпански гигант жели, као и то да је Азар више пута изјављивао како сања дрес тог клуба.

Током прошлог лета било је доста приче о одласку у Реал, а онда је она утихнула кад је почела сезона. Азар је казао да је срећан у Челсију, а лондонски клуб планира да му понуди нови уговор са повећаном недељном плату од 340.000 евра. Не желе ни Азар ни управа да се понови ситуација са голманом Тибоом Куртоом који је прво изразио незадовољство статусом у клубу, а онда изборио трансфер у Реал.

“Стварно не бих волео да се то понови. Желим оно што је најбоље за мене, али и за клуб. Јер, Челси ми је дао све. Нећу да кажем да ћу потписати нови уговор, а да онда то не урадим. Видећемо. Понекад се пробудим са мишљу да желим да одем, а онда има дана када хоћу да останем. Тешко је донети одлуку. Ради се о мојој будућности. У јануару пуним 28 година”, рекао је Азар, а преноси Гардијан.

Прошлог викенда Азар је против Саутемптона постигао осми гол у сезони, а и сам је казао да верује да је пред њим још један велики трансфер у каријери.

“Зато сам причао после Мундијала и рекао сам да је после добро одиграног турнира време за промену. Стварно сам у форми, играм добар фудбал. Реал Мадрид је најбољи клуб на свету. Било би глупо да лажем. О томе сам сањао још као клинац. Наравно, не желим да причам о томе сваки дан. Верујем да ћемо ускоро причати о мојој будућности”.

Челси тренутно дели прво место на табели са Ливерпулом и Манчестер Ситијем, а Азар је током досадашње каријере освојио Лигу Европе, две Премијер лиге, ФА куп и Лига куп. Једна од главних “замерки” Азара на рачун Челсија по завршетку прошле сезоне био је недостатак амбиција клуба и чињеница да Плавци ове јесени не играју Лигу шампиона, већ Лигу Европе.

“Када имате сан, тежите да га остварите. Већ много пута сам рекао - ако одем бићу срећан, ако останем такође ћу бити срећан”, објаснио је Белгијанац.

Добра форма и резултати Челсија нешто су што свакако чини Азара задовољним на Стамфорд Бриџу и то би могла да буде карта на коју рачуна управа Плаваца.

“Није све у трофејима. Наравно да сваки фудбалер жели да их освоји, али хоћу да уживам на терену. Као што је то случај сада. Због тога сам срећан”, закључио је белгијски фудбалер.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар