Azar opet upalio alarm na Stamford Bridžu!

Belgijanac ponovo razmišlja o madridskom Realu.

Fudbal 09.10.2018 | 23:30
Azar opet upalio alarm na Stamford Bridžu!
Nema mira oko Edena Azara. Iako Čelsi igra veoma dobro na početku sezone, a Belgijanac predstavlja udarnu iglu, opet se povela priča o novom ugovoru i eventualnom prelasku u madridski Real. Njegov sadašnji ugovor sa Plavcima ističe za manje od dve godine, a poznato je da ga španski gigant želi, kao i to da je Azar više puta izjavljivao kako sanja dres tog kluba.

Tokom prošlog leta bilo je dosta priče o odlasku u Real, a onda je ona utihnula kad je počela sezona. Azar je kazao da je srećan u Čelsiju, a londonski klub planira da mu ponudi novi ugovor sa povećanom nedeljnom platu od 340.000 evra. Ne žele ni Azar ni uprava da se ponovi situacija sa golmanom Tiboom Kurtoom koji je prvo izrazio nezadovoljstvo statusom u klubu, a onda izborio transfer u Real.

“Stvarno ne bih voleo da se to ponovi. Želim ono što je najbolje za mene, ali i za klub. Jer, Čelsi mi je dao sve. Neću da kažem da ću potpisati novi ugovor, a da onda to ne uradim. Videćemo. Ponekad se probudim sa mišlju da želim da odem, a onda ima dana kada hoću da ostanem. Teško je doneti odluku. Radi se o mojoj budućnosti. U januaru punim 28 godina”, rekao je Azar, a prenosi Gardijan.

Prošlog vikenda Azar je protiv Sautemptona postigao osmi gol u sezoni, a i sam je kazao da veruje da je pred njim još jedan veliki transfer u karijeri.

“Zato sam pričao posle Mundijala i rekao sam da je posle dobro odigranog turnira vreme za promenu. Stvarno sam u formi, igram dobar fudbal. Real Madrid je najbolji klub na svetu. Bilo bi glupo da lažem. O tome sam sanjao još kao klinac. Naravno, ne želim da pričam o tome svaki dan. Verujem da ćemo uskoro pričati o mojoj budućnosti”.

Čelsi trenutno deli prvo mesto na tabeli sa Liverpulom i Mančester Sitijem, a Azar je tokom dosadašnje karijere osvojio Ligu Evrope, dve Premijer lige, FA kup i Liga kup. Jedna od glavnih “zamerki” Azara na račun Čelsija po završetku prošle sezone bio je nedostatak ambicija kluba i činjenica da Plavci ove jeseni ne igraju Ligu šampiona, već Ligu Evrope.

“Kada imate san, težite da ga ostvarite. Već mnogo puta sam rekao - ako odem biću srećan, ako ostanem takođe ću biti srećan”, objasnio je Belgijanac.

Dobra forma i rezultati Čelsija nešto su što svakako čini Azara zadovoljnim na Stamford Bridžu i to bi mogla da bude karta na koju računa uprava Plavaca.

“Nije sve u trofejima. Naravno da svaki fudbaler želi da ih osvoji, ali hoću da uživam na terenu. Kao što je to slučaj sada. Zbog toga sam srećan”, zaključio je belgijski fudbaler.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar