Партизан - Црвена звезда 9:8!

Однос позваних репрезентативаца у надолазећој паузи. . .

Фудбал 09.10.2018 | 22:30
Партизан - Црвена звезда 9:8!
Почетак репрезентативне паузе отворио је тему коју фудбалску јавност у Србији увек радо занима - колико играча по националним тимовима широм планете имају београдски вечити ривали?

После темељног скенирања по А селекцијама, али и млађим категоријама, рачуница је следећа - Партизан има деветорицу, а Црвена звезда осморицу играча са позивом у џепу. Ту смо рачунали оне који су уједно пријављени за Суперлигу Србије. 

Што се српског шампиона тиче, ситуација се донекле измењала у односу на септембарске утакмице у Лиги нација. Из Љутице Богдана опрему Србије за сусрете против Црне Горе и Румуније обући ће Милан Родић, Ненад Крстичић и дебитант Бранко Јовичић.

Канадски репрезентативац Милан Борјан овог пута није се нашао на списку Џона Хердмана пошто је у заједничком договору одлучено да искусни голман пропусти меч против Доминике 16. октобра у Лиги нација. Разлог томе је жеља селектора Хердмана да у национални тим укључи младог голмана Јувентуса Алесандра Бустија и веже га за канадски тим, пошто овај има и италијански пасош.

Срђан Бабић се овог пута није се нашао на листи Горана Ђоровића у младој репрезентацији Србије за мечеве против Јерменије и Аустрије, иако је био у комбинацији на претходном окупљању. Опет, на списку се нашао млади бек Алекса Терзић.

Рашид Сумаила неће бити у А тиму Гане, док је Ричмонд Боаћи враћен у екипу након паузе, а противник је Сијера Леоне. Милош Дегенек ће бити у саставу Аустралије за пријатељски сусрет са Кувајтом 15. октобра, док ће Филип Стојковић вероватно укрстити копља у дресу Црне Горе против Србије. На крају Ел Фарду Бен је добио позив за сусрете квалификација за афрички Куп Нација против Марока 13. и 16. октобра.  

Чињеница да је Немања Р. Милетић добио накнадни позив у А репрезентацију Србије за гостовања у Подгорици и Букурешту значи да Партизан током предстојеће двонедељне паузе има осморицу играча по разним селекцијама.

Светозар Марковић и Данило Пантић су у младој репрезентацији Србије за дуеле са Аустријом и Јерменијом, последње у оквиру квалификација за ЕП, Рикардо Гомеш се јавио селектору Зеленортских Острва за двомеч са Танзанијом у квалификацијама за Куп афричких нација, Горан Закарић конкурише за дрес БиХ за пријатељски сусрет са Турском и дуел са Северном Ирском у Лиги нација, док се Марко Јанковић, Небојша Косовић и Александар Шћекић са Црном Гором спремају за окршаје са Србијом и Литванијом истом такмичењу. Можда им се у будућности прикључи Немања Николић, кога жели Љубиша Тумбаковић.

Талентовани офанзивац црно-белих Јован Кокир добио је позив селектора омладинске репрезентације Србије Ненада Сакића за припремне утакмице против Русије 11. и 13. октобра. Иако ове сезоне још није одиграо ни минут у првом тиму, он је пријављен за Суперлигу, а у два меча квалификација за Лигу Европе био је на клупи. 

Напомена: Звездин Милош Гордић и дефанзивац Дамјан Даничић су позвани на списак Ненада Сакића, али нису пријављени за први тим црвено-белих. Иста је прича са Бојаном Балажом и Урошем Павловићем из Партизана.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс, Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар