Partizan - Crvena zvezda 9:8!

Odnos pozvanih reprezentativaca u nadolazećoj pauzi. . .

Fudbal 09.10.2018 | 22:30
Partizan - Crvena zvezda 9:8!
Početak reprezentativne pauze otvorio je temu koju fudbalsku javnost u Srbiji uvek rado zanima - koliko igrača po nacionalnim timovima širom planete imaju beogradski večiti rivali?

Posle temeljnog skeniranja po A selekcijama, ali i mlađim kategorijama, računica je sledeća - Partizan ima devetoricu, a Crvena zvezda osmoricu igrača sa pozivom u džepu. Tu smo računali one koji su ujedno prijavljeni za Superligu Srbije. 

Što se srpskog šampiona tiče, situacija se donekle izmenjala u odnosu na septembarske utakmice u Ligi nacija. Iz Ljutice Bogdana opremu Srbije za susrete protiv Crne Gore i Rumunije obući će Milan Rodić, Nenad Krstičić i debitant Branko Jovičić.

Kanadski reprezentativac Milan Borjan ovog puta nije se našao na spisku Džona Herdmana pošto je u zajedničkom dogovoru odlučeno da iskusni golman propusti meč protiv Dominike 16. oktobra u Ligi nacija. Razlog tome je želja selektora Herdmana da u nacionalni tim uključi mladog golmana Juventusa Alesandra Bustija i veže ga za kanadski tim, pošto ovaj ima i italijanski pasoš.

Srđan Babić se ovog puta nije se našao na listi Gorana Đorovića u mladoj reprezentaciji Srbije za mečeve protiv Jermenije i Austrije, iako je bio u kombinaciji na prethodnom okupljanju. Opet, na spisku se našao mladi bek Aleksa Terzić.

Rašid Sumaila neće biti u A timu Gane, dok je Ričmond Boaći vraćen u ekipu nakon pauze, a protivnik je Sijera Leone. Miloš Degenek će biti u sastavu Australije za prijateljski susret sa Kuvajtom 15. oktobra, dok će Filip Stojković verovatno ukrstiti koplja u dresu Crne Gore protiv Srbije. Na kraju El Fardu Ben je dobio poziv za susrete kvalifikacija za afrički Kup Nacija protiv Maroka 13. i 16. oktobra.  

Činjenica da je Nemanja R. Miletić dobio naknadni poziv u A reprezentaciju Srbije za gostovanja u Podgorici i Bukureštu znači da Partizan tokom predstojeće dvonedeljne pauze ima osmoricu igrača po raznim selekcijama.

Svetozar Marković i Danilo Pantić su u mladoj reprezentaciji Srbije za duele sa Austrijom i Jermenijom, poslednje u okviru kvalifikacija za EP, Rikardo Gomeš se javio selektoru Zelenortskih Ostrva za dvomeč sa Tanzanijom u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, Goran Zakarić konkuriše za dres BiH za prijateljski susret sa Turskom i duel sa Severnom Irskom u Ligi nacija, dok se Marko Janković, Nebojša Kosović i Aleksandar Šćekić sa Crnom Gorom spremaju za okršaje sa Srbijom i Litvanijom istom takmičenju. Možda im se u budućnosti priključi Nemanja Nikolić, koga želi Ljubiša Tumbaković.

Talentovani ofanzivac crno-belih Jovan Kokir dobio je poziv selektora omladinske reprezentacije Srbije Nenada Sakića za pripremne utakmice protiv Rusije 11. i 13. oktobra. Iako ove sezone još nije odigrao ni minut u prvom timu, on je prijavljen za Superligu, a u dva meča kvalifikacija za Ligu Evrope bio je na klupi. 

Napomena: Zvezdin Miloš Gordić i defanzivac Damjan Daničić su pozvani na spisak Nenada Sakića, ali nisu prijavljeni za prvi tim crveno-belih. Ista je priča sa Bojanom Balažom i Urošem Pavlovićem iz Partizana.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press, Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar