ПЛ: Челси је на врху табеле!

Азарове бравуре одвеле Саријев Челси на чело табеле! Фудбалери Челсија славили су на гостовању Саутемптону резултатом 3:0 у осмом колу Премијер лиге.  Челси "плеше" како Азар каже! Саутемптон се поштено испромашивао. . .  Азар наставио терор у Саутемптону! Него, како је Сари препородио Барклија? Челси после два ремија стигао до лаке победе, уписао се и Алваро Мората.

Фудбал 07.10.2018 | 17:25
ПЛ: Челси је на врху табеле!
Челси је забележио шести тријумф у осам мечева Премијер лиге и избио на чело табеле, барем на кратко, док Манчестер сити и Ливерпул не одиграју дерби кола.

Еден Азар, најбољи фудбалер екипе, постигао је први гол и "начео" Саутемптон већ у 20. минуту, после одличне асистенције Роса Барклија.

Баркли је наградио себе у 57. минуту меча када је, после једног убацивања Оливијеа Жируа популарним "маказицама" послао лопту у небрањену мрежу Мекартија. 

Саутемптон је нападао крајем меча, био офанзивнији и конкретнији а истакао се Дени Ингс. Ипак, мрежа Кепе Арисбалаге остала је нетакнута. 

Само минут и по пре последњег судијског звиждука опет се истакао Азар, који је одлично прошао два противнича дефанзивца, проиграо Алвара Морату, а Шпанац није имао никакав проблем да забележи свој други гол у сезони. 

Занимљиво је да су "Свеци" добили шест жутих картона у овом дуелу, док изабраници Мауриција Сарија нису ниједан. 

Челси у наредном колу дочекује Манчестер јунајтед 20. октобра, док Саутемптон истог дана путује на мегдан Борнмуту. 

Челси, видећемо на два сата или више, иде на прво место Премијер лиге!

Фудбалери Мауриција Сарија уписали су нови тријумф у домаћем шампионату на "Сент Мерису" головима Едена Азара из 30, Роса Барклија у 57. минуту, па на крају Алвара Морате у надокнади, док је велики допринос, за разлику од меча са Ливерпулом - дао и најскупљи голман света Кепа.

САУТЕМПТОН - ЧЕЛСИ 0:3 (0:1)

Рекордно појачање Челсија сјајно је бранило у наставку, притом је Кепа имао прво среће да у првом полувремену Дани Ингс промаши велику шансу са три метра, што су гости одмах казнили.

Баркли је "опљачкао" неопрезног Хејбјерга, кроз ноге гурнуо у простор за Азара, а овај без икаквих потешкоћа погодио мрежу ривала. Некадашња звезда Евертона, Рос Баркли, је у 57. минуту био потом и у улози реализатора...

Жиру је обишао око "живог зида" ког је на једном месту "држао" Луиз, и на пас Вилијана атрактивно лопту проследио на другу стативу, а тамо ју је Баркли "спремио" у гол.

Челси ту није стао...

Најбољи фудбалер "плаваца" Еден Азар се жестоко наљутио на Саутемптон у финишу меча када је Дани Ингс због бруталног старта на Матеу Ковачићу требало да добије црвени картон, али није, па је "додао гас" и у надокнади времена фантастично асистирао за Морату.

Шпански нападач се већ дуже време мучи с формом, али чини се да је на путу повратка у најбоље дане пошто је након гола МОЛ Видију, успешан био и против Саутемптона.

Ово му је тек други гол у Премијер лиги ове сезоне, а први на гостовањима после 12 мечева.

Саријева машина из Западног Лондона поново је нашпанована за успех! После ремија против Ливерпула и Вест Хема фудбалери Челсија лако су надиграли Саутемптон у гостима резултатом 3:0 (1:0) и тако дошли у позицију да у репрезентативну паузу уђу на деоби првог места.

Плавци су до победе стигли са пола гаса. Саутемптон данас није био спреман за фудбал какав форсира Маурицио Сари и јасно је да коначни исход није могао да буде другачији. Челси је доминирао целу утакмицу, држао лопту у свом поседу и диктирао темпо у препознатљивом тону. Све је било добро јер је Еден Азар био у винклу. Најбољи стрелац Премијер лиге наставио је терор енглеским игралиштима и постигао пети гол у последње три утакмице које је одиграо. Тачније, у више од месец и по дана само је Вест Хем избегао бол Азарове оштрице и никакве сумње нема да је у досадашњем току сезоне далеко најутицајнији играч Премијер лиге. На крају је још уписао и асистенцију пошто је Алвару Морати омогућио да се у финишу утакмице упише у листу стрелаца и тако се исправи за велики промашај нешто раније, када је пропустио немогућу шансу у ситуацији испред Алекса Мекартија... Шпанац је почео да враћа самопоуздање, пошто је стигао до гола у другој узастопној утакмици. 

Мада Азаров успон под командом Мауриција Сарија не представља никакво изненађење, у очи навијача Челсија више упада то како је италијански стручњак препородио Роса Барклија. Некада велики таленат, онда и потпуно изгубљени енглески фудбалер нашао је нови живот код Сарија и почео да игра сасвим задовољавајући фудбал. Показује Баркли велику жељу за игром, а и да је заиста доста напредовао откако га је под своје узео некадашњи банкар. Само против Саутемптона уписао је асистенцију и гол, чиме је потврдио да се налази у одличној форми. Сари му је доделио лепу минутажу ове сезоне и чињеница да стално ротира играче у везном реду дала је и Барклију шансу да покаже да није заборавио да игра фудбал. 

Код Азаровог гола управо је Баркли отео посед Пјеру Хојбјергу и онда послао страшну лопту у простор након чега је Белгијанац лако заталасао мрежу. Онда је одличну игру крунисао поготком након спектакуларног потеза Оливијеа Жируа и маказица у казненом простору домаћина. Некадашњи играч Евертона нашао се на правом месту и само послао лопту у небрањени део гола. 

Није ни Саутемптон остао дужан Челсију, па је Нејтан Редмонд у финишу утакмице запретио са нешто више од 20 метара и озбиљно тестирао недовољно упошљеног Кепу. Било је потешкоћа код интервенције, али је сачувао мрежу још једном. 

Врло битна победа за Челси у дану пред репрезентативну паузу. Шампионска трка биће занимљивија...

Премијер лига, осмо коло:

Фулам – Арсенал 1:5 (1:1)
Ширле 44 -- Лаказет 29, 49; Ремзи 67, Обамејанг 79, 91

Саутемптон – Челси 0:3 (0:1)
Азар 20, Баркли 57, Мората 93

17.30 Ливерпул – Манчестер сити

петак:

Брајтон – Вест Хем 1:0 (1:0)
Мари 25

субота:

Барнли – Хадерсфилд 1:1 (1:0)
Вокс 20 - Шнидлер 66

Кристал Палас – Вулверхемптон 0:1 (0:0)
Доерти 56

Лестер – Евертон 1:2 (1:1)
Переира 40 - Ришарлисон 7, Сигурдсон 77

Тотенхем – Кардиф 1:0 (1:0)
Дајер 8

Вотфорд – Борнмут 0:4 (0:3)
Брукс 14, Кинг 33, 45, Вилсон 46

Манчестер јунајтед – Њукасл 3:2 (0:2)
Мата 70, Марсијал 76, Санчес 90 - Кенеди 7, Муто 10

ТАБЕЛА: Челси 20, Манчестер сити (-1) 19, Ливерпул (-1) 19, Арсенал 18,Тотенхем 18, Борнмут 16, Вулверхемптон 15, Манчестер јунајтед 13, Вотфорд 13, Лестер 12, Евертон 12, Брајтон 8, Барнли 8, Кристал Палас 7, Вест Хем 7, Саутемптон 5, Фулам 5, Хадерсфилд 3, Њукасл 2, Кардиф 2.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар