PL: Čelsi je na vrhu tabele!

Azarove bravure odvele Sarijev Čelsi na čelo tabele! Fudbaleri Čelsija slavili su na gostovanju Sautemptonu rezultatom 3:0 u osmom kolu Premijer lige.  Čelsi "pleše" kako Azar kaže! Sautempton se pošteno ispromašivao. . .  Azar nastavio teror u Sautemptonu! Nego, kako je Sari preporodio Barklija? Čelsi posle dva remija stigao do lake pobede, upisao se i Alvaro Morata.

Fudbal 07.10.2018 | 17:25
PL: Čelsi je na vrhu tabele!
Čelsi je zabeležio šesti trijumf u osam mečeva Premijer lige i izbio na čelo tabele, barem na kratko, dok Mančester siti i Liverpul ne odigraju derbi kola.

Eden Azar, najbolji fudbaler ekipe, postigao je prvi gol i "načeo" Sautempton već u 20. minutu, posle odlične asistencije Rosa Barklija.

Barkli je nagradio sebe u 57. minutu meča kada je, posle jednog ubacivanja Olivijea Žirua popularnim "makazicama" poslao loptu u nebranjenu mrežu Mekartija. 

Sautempton je napadao krajem meča, bio ofanzivniji i konkretniji a istakao se Deni Ings. Ipak, mreža Kepe Arisbalage ostala je netaknuta. 

Samo minut i po pre poslednjeg sudijskog zvižduka opet se istakao Azar, koji je odlično prošao dva protivniča defanzivca, proigrao Alvara Moratu, a Španac nije imao nikakav problem da zabeleži svoj drugi gol u sezoni. 

Zanimljivo je da su "Sveci" dobili šest žutih kartona u ovom duelu, dok izabranici Mauricija Sarija nisu nijedan. 

Čelsi u narednom kolu dočekuje Mančester junajted 20. oktobra, dok Sautempton istog dana putuje na megdan Bornmutu. 

Čelsi, videćemo na dva sata ili više, ide na prvo mesto Premijer lige!

Fudbaleri Mauricija Sarija upisali su novi trijumf u domaćem šampionatu na "Sent Merisu" golovima Edena Azara iz 30, Rosa Barklija u 57. minutu, pa na kraju Alvara Morate u nadoknadi, dok je veliki doprinos, za razliku od meča sa Liverpulom - dao i najskuplji golman sveta Kepa.

SAUTEMPTON - ČELSI 0:3 (0:1)

Rekordno pojačanje Čelsija sjajno je branilo u nastavku, pritom je Kepa imao prvo sreće da u prvom poluvremenu Dani Ings promaši veliku šansu sa tri metra, što su gosti odmah kaznili.

Barkli je "opljačkao" neopreznog Hejbjerga, kroz noge gurnuo u prostor za Azara, a ovaj bez ikakvih poteškoća pogodio mrežu rivala. Nekadašnja zvezda Evertona, Ros Barkli, je u 57. minutu bio potom i u ulozi realizatora...

Žiru je obišao oko "živog zida" kog je na jednom mestu "držao" Luiz, i na pas Vilijana atraktivno loptu prosledio na drugu stativu, a tamo ju je Barkli "spremio" u gol.

Čelsi tu nije stao...

Najbolji fudbaler "plavaca" Eden Azar se žestoko naljutio na Sautempton u finišu meča kada je Dani Ings zbog brutalnog starta na Mateu Kovačiću trebalo da dobije crveni karton, ali nije, pa je "dodao gas" i u nadoknadi vremena fantastično asistirao za Moratu.

Španski napadač se već duže vreme muči s formom, ali čini se da je na putu povratka u najbolje dane pošto je nakon gola MOL Vidiju, uspešan bio i protiv Sautemptona.

Ovo mu je tek drugi gol u Premijer ligi ove sezone, a prvi na gostovanjima posle 12 mečeva.

Sarijeva mašina iz Zapadnog Londona ponovo je našpanovana za uspeh! Posle remija protiv Liverpula i Vest Hema fudbaleri Čelsija lako su nadigrali Sautempton u gostima rezultatom 3:0 (1:0) i tako došli u poziciju da u reprezentativnu pauzu uđu na deobi prvog mesta.

Plavci su do pobede stigli sa pola gasa. Sautempton danas nije bio spreman za fudbal kakav forsira Mauricio Sari i jasno je da konačni ishod nije mogao da bude drugačiji. Čelsi je dominirao celu utakmicu, držao loptu u svom posedu i diktirao tempo u prepoznatljivom tonu. Sve je bilo dobro jer je Eden Azar bio u vinklu. Najbolji strelac Premijer lige nastavio je teror engleskim igralištima i postigao peti gol u poslednje tri utakmice koje je odigrao. Tačnije, u više od mesec i po dana samo je Vest Hem izbegao bol Azarove oštrice i nikakve sumnje nema da je u dosadašnjem toku sezone daleko najuticajniji igrač Premijer lige. Na kraju je još upisao i asistenciju pošto je Alvaru Morati omogućio da se u finišu utakmice upiše u listu strelaca i tako se ispravi za veliki promašaj nešto ranije, kada je propustio nemoguću šansu u situaciji ispred Aleksa Mekartija... Španac je počeo da vraća samopouzdanje, pošto je stigao do gola u drugoj uzastopnoj utakmici. 

Mada Azarov uspon pod komandom Mauricija Sarija ne predstavlja nikakvo iznenađenje, u oči navijača Čelsija više upada to kako je italijanski stručnjak preporodio Rosa Barklija. Nekada veliki talenat, onda i potpuno izgubljeni engleski fudbaler našao je novi život kod Sarija i počeo da igra sasvim zadovoljavajući fudbal. Pokazuje Barkli veliku želju za igrom, a i da je zaista dosta napredovao otkako ga je pod svoje uzeo nekadašnji bankar. Samo protiv Sautemptona upisao je asistenciju i gol, čime je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Sari mu je dodelio lepu minutažu ove sezone i činjenica da stalno rotira igrače u veznom redu dala je i Barkliju šansu da pokaže da nije zaboravio da igra fudbal. 

Kod Azarovog gola upravo je Barkli oteo posed Pjeru Hojbjergu i onda poslao strašnu loptu u prostor nakon čega je Belgijanac lako zatalasao mrežu. Onda je odličnu igru krunisao pogotkom nakon spektakularnog poteza Olivijea Žirua i makazica u kaznenom prostoru domaćina. Nekadašnji igrač Evertona našao se na pravom mestu i samo poslao loptu u nebranjeni deo gola. 

Nije ni Sautempton ostao dužan Čelsiju, pa je Nejtan Redmond u finišu utakmice zapretio sa nešto više od 20 metara i ozbiljno testirao nedovoljno upošljenog Kepu. Bilo je poteškoća kod intervencije, ali je sačuvao mrežu još jednom. 

Vrlo bitna pobeda za Čelsi u danu pred reprezentativnu pauzu. Šampionska trka biće zanimljivija...

Premijer liga, osmo kolo:

Fulam – Arsenal 1:5 (1:1)
Širle 44 -- Lakazet 29, 49; Remzi 67, Obamejang 79, 91

Sautempton – Čelsi 0:3 (0:1)
Azar 20, Barkli 57, Morata 93

17.30 Liverpul – Mančester siti

petak:

Brajton – Vest Hem 1:0 (1:0)
Mari 25

subota:

Barnli – Hadersfild 1:1 (1:0)
Voks 20 - Šnidler 66

Kristal Palas – Vulverhempton 0:1 (0:0)
Doerti 56

Lester – Everton 1:2 (1:1)
Pereira 40 - Rišarlison 7, Sigurdson 77

Totenhem – Kardif 1:0 (1:0)
Dajer 8

Votford – Bornmut 0:4 (0:3)
Bruks 14, King 33, 45, Vilson 46

Mančester junajted – Njukasl 3:2 (0:2)
Mata 70, Marsijal 76, Sančes 90 - Kenedi 7, Muto 10

TABELA: Čelsi 20, Mančester siti (-1) 19, Liverpul (-1) 19, Arsenal 18,Totenhem 18, Bornmut 16, Vulverhempton 15, Mančester junajted 13, Votford 13, Lester 12, Everton 12, Brajton 8, Barnli 8, Kristal Palas 7, Vest Hem 7, Sautempton 5, Fulam 5, Hadersfild 3, Njukasl 2, Kardif 2.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar