Милојевић: Нема времена за тугу...

"Скуп" савет добили су црвено-бели од свог учитеља.  Милојевић је после најубедљивијег пораза Црвене звезде у евро-куповима понудио играчима мудре речи пред оно што их очекује. Сазнаћемо ускоро да ли су га разумели.

Фудбал 06.10.2018 | 16:15
Милојевић: Нема времена за тугу...
Непуна четири дана од најубедљивијег пораза у историји клуба, фудбалери Црвене звезде вратиће се у овдашњу фудбалску реалност и покушати да врате седам бодова предности над Партизаном.

Још грогирани од "шестице" са "Парка принчева", момци тренера Владана Милојевића одмарали су у четвртак по повратку из Париза и потом јуче и данас покушали на тренинзима да ураде неколико ствари упоредо, а једна је да избришу утакмицу са Пари Сен Жерменом и посвете се ономе што следи.

А, следи неугодан дуел са Земуном у Горњој вароши (Арена спорт, 13.00) из које су црвено-бели прошлог октобра некако вратили три бода захваљући поготку Ричмонда Боаћија у 82. минуту за минималних 0:1 након чега је на "Рајку Митићу" било 3:1.

"Никоме није пријатно после изгубљене утакмице, али што пре дигнете главу и превазиђете пораз, то сте јачи и већи. Зато су професионалци. Добро је што у фудбалу увек има наредна утакмица и све мисли се одмах усмере на њу", рекао је Милојевић у суботу, дан пре меча 11. кола Суперлиге и, потом, паузе која ће уследити због наставка УЕФА лиге нација.

Паузе која ће пријати свима у Љутице Богдана пред новембарско-децембарско финале на три фронта.

Понављајући да нема ни потребе, ни времена за туговањем, "као што није било ни када се радовало", тренер црвено-белих оценио је да то једна од најважнијих катактеристика професионалног спортисте и један од основних предуслова за успешну каријеру без великих успона и падова.

"То је величина карактера и професионализма, а моји момци верујем да имају карактер, то су више пута показали".

И прошле сезоне, гостовање црвено-белих у Горњој вароши било је "наслоњено" на утакмицу у Европи, тако да су се тренер и играчи навикли на "ад хок" припреме за суперлигашка искушења. Овог пута, ипак, ситуација је нешто компликованија...

"По повратку из Париза и пред репрезентативну паузу фактички тек ћемо дан пре меча имати тренинг на којем ћемо видети ситуацију што се тиче играча. Ми ћемо се припремтии на најбољи могући начин и, без обзира што на неке играче нећемо моћи да рачунамо, бићемо спремни за утакмицу", нагласио је тренер и нагласио:

"Нису бодови против Земуна унапред уписани".

* последњи дуел 11. рунде пред двонедељу УЕФА паузу судиће Срђан Јовановић *

За прво од три "паклена" гостовања у Лиги шампиона, са ког је у Београд враћен тек други пораз у 2018. години, Милојевић није могао да рачуна на стартног центарфора, Боаћија, без ког се екипа мучила у намери да изнесе лопту са своје половине и покуша нешто дуже да је задржи у поседу како би успорила налете најмоћнијег ривала са којим су се Црвена звезда, њен тренер и њени играчи састали у претходне две сезоне (мада не би било погрешно рећи и две деценије).

"Боаћи је почео да тренира, видећемо каква је ситуација са њим. Савић сигурно неће играти против Земуна, обновио је ту повреду, али је добро што иде репрезентативна пауза и верујем да ће се брзо вратити. Има још проблема услед прехладе и вируса, па ћемо више знати после тренинга", поручио је Милојевић.

Изузетно сам поносан што смо омогућили нашим младим играчима да могу да се супротставе таквим екипама. Честитао бих и тренеру Братиславу Живковићу и свим играчима у омладинској селекцији. Јако је лепо видети да путујемо заједно истим авионом, они су светла будућност Звезде и од њих их се очекује да касније наставе са успесима. Велика је ствар да играју са гигантима као што су ПСЖ, Ливерпул и Наполи. Одиграли су добро у Паризу, резултат не показује стварно стање на терену, али то је за њих велико искуство. Морате као млад играч да прођете одређене фазе, ово такмичење ће им много значити, као и Црвеној звезди, рекао је Милојевић о учешћу омладинаца у Лиги шампиона.

Од ремија 1:1 са Партизаном у 158. "вечитом дербију", шампион Србије забележио је суперлигашке победе над Напретком (0:3) и Младости (2:1), а за ривала имаће искусне зелено-плаве који су серију од три меча без пораза у лиги (победе над Радом 1:0 и Мачвом 0:2, реми са Бачком 2:2) прекинули убедљивим поразом од Пролетера у Новом Саду (4:1).

Са скором 9-1-0 (28:5), Црвена звезда има четири бода предности за Партизаном, који је у петак увече био убедљив у дуелу са Вождовцем (погледајте голове) и поправио скор на 7-3-1 (15:5).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар