Milojević: Nema vremena za tugu...

"Skup" savet dobili su crveno-beli od svog učitelja.  Milojević je posle najubedljivijeg poraza Crvene zvezde u evro-kupovima ponudio igračima mudre reči pred ono što ih očekuje. Saznaćemo uskoro da li su ga razumeli.

Fudbal 06.10.2018 | 16:15
Milojević: Nema vremena za tugu...
Nepuna četiri dana od najubedljivijeg poraza u istoriji kluba, fudbaleri Crvene zvezde vratiće se u ovdašnju fudbalsku realnost i pokušati da vrate sedam bodova prednosti nad Partizanom.

Još grogirani od "šestice" sa "Parka prinčeva", momci trenera Vladana Milojevića odmarali su u četvrtak po povratku iz Pariza i potom juče i danas pokušali na treninzima da urade nekoliko stvari uporedo, a jedna je da izbrišu utakmicu sa Pari Sen Žermenom i posvete se onome što sledi.

A, sledi neugodan duel sa Zemunom u Gornjoj varoši (Arena sport, 13.00) iz koje su crveno-beli prošlog oktobra nekako vratili tri boda zahvaljući pogotku Ričmonda Boaćija u 82. minutu za minimalnih 0:1 nakon čega je na "Rajku Mitiću" bilo 3:1.

"Nikome nije prijatno posle izgubljene utakmice, ali što pre dignete glavu i prevaziđete poraz, to ste jači i veći. Zato su profesionalci. Dobro je što u fudbalu uvek ima naredna utakmica i sve misli se odmah usmere na nju", rekao je Milojević u subotu, dan pre meča 11. kola Superlige i, potom, pauze koja će uslediti zbog nastavka UEFA lige nacija.

Pauze koja će prijati svima u Ljutice Bogdana pred novembarsko-decembarsko finale na tri fronta.

Ponavljajući da nema ni potrebe, ni vremena za tugovanjem, "kao što nije bilo ni kada se radovalo", trener crveno-belih ocenio je da to jedna od najvažnijih katakteristika profesionalnog sportiste i jedan od osnovnih preduslova za uspešnu karijeru bez velikih uspona i padova.

"To je veličina karaktera i profesionalizma, a moji momci verujem da imaju karakter, to su više puta pokazali".

I prošle sezone, gostovanje crveno-belih u Gornjoj varoši bilo je "naslonjeno" na utakmicu u Evropi, tako da su se trener i igrači navikli na "ad hok" pripreme za superligaška iskušenja. Ovog puta, ipak, situacija je nešto komplikovanija...

"Po povratku iz Pariza i pred reprezentativnu pauzu faktički tek ćemo dan pre meča imati trening na kojem ćemo videti situaciju što se tiče igrača. Mi ćemo se pripremtii na najbolji mogući način i, bez obzira što na neke igrače nećemo moći da računamo, bićemo spremni za utakmicu", naglasio je trener i naglasio:

"Nisu bodovi protiv Zemuna unapred upisani".

* poslednji duel 11. runde pred dvonedelju UEFA pauzu sudiće Srđan Jovanović *

Za prvo od tri "paklena" gostovanja u Ligi šampiona, sa kog je u Beograd vraćen tek drugi poraz u 2018. godini, Milojević nije mogao da računa na startnog centarfora, Boaćija, bez kog se ekipa mučila u nameri da iznese loptu sa svoje polovine i pokuša nešto duže da je zadrži u posedu kako bi usporila nalete najmoćnijeg rivala sa kojim su se Crvena zvezda, njen trener i njeni igrači sastali u prethodne dve sezone (mada ne bi bilo pogrešno reći i dve decenije).

"Boaći je počeo da trenira, videćemo kakva je situacija sa njim. Savić sigurno neće igrati protiv Zemuna, obnovio je tu povredu, ali je dobro što ide reprezentativna pauza i verujem da će se brzo vratiti. Ima još problema usled prehlade i virusa, pa ćemo više znati posle treninga", poručio je Milojević.

Izuzetno sam ponosan što smo omogućili našim mladim igračima da mogu da se suprotstave takvim ekipama. Čestitao bih i treneru Bratislavu Živkoviću i svim igračima u omladinskoj selekciji. Jako je lepo videti da putujemo zajedno istim avionom, oni su svetla budućnost Zvezde i od njih ih se očekuje da kasnije nastave sa uspesima. Velika je stvar da igraju sa gigantima kao što su PSŽ, Liverpul i Napoli. Odigrali su dobro u Parizu, rezultat ne pokazuje stvarno stanje na terenu, ali to je za njih veliko iskustvo. Morate kao mlad igrač da prođete određene faze, ovo takmičenje će im mnogo značiti, kao i Crvenoj zvezdi, rekao je Milojević o učešću omladinaca u Ligi šampiona.

Od remija 1:1 sa Partizanom u 158. "večitom derbiju", šampion Srbije zabeležio je superligaške pobede nad Napretkom (0:3) i Mladosti (2:1), a za rivala imaće iskusne zeleno-plave koji su seriju od tri meča bez poraza u ligi (pobede nad Radom 1:0 i Mačvom 0:2, remi sa Bačkom 2:2) prekinuli ubedljivim porazom od Proletera u Novom Sadu (4:1).

Sa skorom 9-1-0 (28:5), Crvena zvezda ima četiri boda prednosti za Partizanom, koji je u petak uveče bio ubedljiv u duelu sa Voždovcem (pogledajte golove) i popravio skor na 7-3-1 (15:5).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar