Челник НАТО-а стигао у Београд

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг допутовао је данас у Београд, гдје га је на аеродрому "Никола Тесла" дочекао министар одбране Србије Александар Вулин.

Србија 06.10.2018 | 15:02
Челник НАТО-а стигао у Београд
Дочеку су присуствовали амбасадор Србије при мисији НАТО у Бриселу Миомир Удовички и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели, саопштено је из Министарства одбране Србије. 

НАТО је раније саопштио да ће Столтенберг и предсједник Србије Александар Вучић сутра у Младеновцу озваничити почетак цивилних вјежби помоћи у ванредним ситуацијама "Србија 2018". 

Вјежбе су организовали НАТО, Евроатлантски координациони центар за реаговање током природних катастрофа и Министарство унутрашњих послова Србије. 

Столтенберг ће сутра одржати говор на конференцији коју организује Београдски безбједносни форум. 

Овај форум организује и разговор Вучића и Столтенберга о томе шта Србија жели да постигне већом сарадњом са војном алијансом. 

Главне теме дијалога биће како ће се развијати односи Србије и НАТО, у којим областима постоји највећи потенцијал за јачу сарадњу и какве су практичне користи за грађане Србије и региона. 

Планирано је и да се генерални секретар НАТО сретне и са студентима Филолошког факултета у Београду. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

07.10.2018 06:09

Браво за нас,данас са Путином а вец сутра у посјету стизе главни цовјек НАТОа. Плаценици и издајници доци це и вама крај...!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

07.10.2018 16:56

Ако,ако треба можда друг-министар одбране да се нато-у захвали на учињеном злочину према Србији и њеном Народу,или можда уговарају нови термин за отимање других делова терторије државе Србије.

ОДГОВОРИТЕ