Čelnik NATO-a stigao u Beograd

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas u Beograd, gdje ga je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Srbija 06.10.2018 | 15:02
Čelnik NATO-a stigao u Beograd
Dočeku su prisustvovali ambasador Srbije pri misiji NATO u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

NATO je ranije saopštio da će Stoltenberg i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra u Mladenovcu ozvaničiti početak civilnih vježbi pomoći u vanrednim situacijama "Srbija 2018". 

Vježbe su organizovali NATO, Evroatlantski koordinacioni centar za reagovanje tokom prirodnih katastrofa i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. 

Stoltenberg će sutra održati govor na konferenciji koju organizuje Beogradski bezbjednosni forum. 

Ovaj forum organizuje i razgovor Vučića i Stoltenberga o tome šta Srbija želi da postigne većom saradnjom sa vojnom alijansom. 

Glavne teme dijaloga biće kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO, u kojim oblastima postoji najveći potencijal za jaču saradnju i kakve su praktične koristi za građane Srbije i regiona. 

Planirano je i da se generalni sekretar NATO sretne i sa studentima Filološkog fakulteta u Beogradu. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rodjo

07.10.2018 06:09

Bravo za nas,danas sa Putinom a vec sutra u posjetu stize glavni covjek NATOa. Placenici i izdajnici doci ce i vama kraj...!!

ODGOVORITE
Name

Рашо

07.10.2018 16:56

Ако,ако треба можда друг-министар одбране да се нато-у захвали на учињеном злочину према Србији и њеном Народу,или можда уговарају нови термин за отимање других делова терторије државе Србије.

ODGOVORITE